Blogartikel: 'Een peuter met een missie: het verhaal van Eco-Point CEO Ferry Samuels'

27/01/2021Door Marianne Harnisch

'Een peuter met een missie: het verhaal van Eco-Point CEO Ferry Samuels'

Een jong mannetje speelt aan de waterkant en is gefascineerd door de krioelende kikkervisjes in de sloot. Hij doet ze in een glazen potje en neemt ze trots mee naar huis.

De geboorte van een ambitie

Als hij enkele jaren later terugkomt ziet hij dat er geen leven meer te bekennen is in de stinkende zwarte sloot.Hij begrijpt niet goed wat er aan de hand is. Zijn ouders leggen hem uit dat dit komt door de schadelijke stoffen in het water, waardoor de kikkervisjes geen schijn van kans hebben om te overleven. Dit komt stevig bij het kereltje binnen en speelt een belangrijke rol in de keuzes die hij op latere leeftijd maakt.

Tijdens zijn studie voor laborant loopt hij stage bij een beursgenoteerd bedrijf dat reinigingsmiddelen produceert en raakt meer en meer betrokken bij de productieprocessen en de grondstoffen die gebruikt worden. Al snel wordt duidelijk dat de daar gebruikte traditionele grondstoffen schadelijk zijn voor mens, machine en milieu. Zijn ambitie om veilige reinigingsmiddelen te maken is daar geboren.

Pionieren

Zijn overtuiging dat het veiliger kan en de waarden van zijn werkgever blijken onverenigbaar en hij start, samen met een goede vriend, Eco-Point op. Eco-Point voor de groene puntjes op de i.
De beginperiode is zeker niet gemakkelijk. Een rolmodel op het gebied van reinigingsmiddelen is er nog niet. Het is echt pionieren. Het kost de nodige inspanning om de markt bewust te maken van de noodzaak dat het ook anders kan. Veiliger. Want 29 jaar geleden waren hij en zijn vriend nog roepende in de woestijn.

Door een intensieve marktbewerking middels adviseurs en productpresentaties, lezingen, zoeken van publiciteit krijgt Eco-Point meer en meer naamsbekendheid. De wetgeving is aangescherpt, inzichten van bedrijven t.a.v. maatschappelijk verantwoord ondernemen groeien, duurzaam ondernemen is een begrip.

Respect & responsibility

Producten worden vanuit intrinsieke waarden geproduceerd. Respect en responsibility zijn belangrijke pijlers. Bijdragen aan het behoud van de planeet en de verbetering van de werk- en leefomgeving van haar bewoners. Garant staan voor veilige producten, een hoge servicegraad, leverbetrouwbaarheid en uitzonderlijke kennis van de nieuwste ontwikkelingen. En waar het uiteindelijk op neer komt is goed luisteren naar de klanten. Zij staan steeds aan de basis van de innovaties.
De producten passen in een circulaire economie. Er worden herwinbare grondstoffen en grondstoffen uit reststromen gebruikt. Grondstoffen die telkens opnieuw geproduceerd kunnen worden of anders zouden worden vernietigd. Zo is bijvoorbeeld een inktverwijderaar gemaakt uit suikerbietenpulp. Worden ontvetters gemaakt uit naalden van dennenbomen en uit raapzaad, en ontkalkers van onder andere citroenzuur en melkzuur. Worden producten ontwikkeld die geen gevarensymbolen behoeven.

En er zijn ook prijzen in ontvangst genomen. Zoals de Care & Profit Prize 2006, de Bijzondere erkenning Metaalunie 2009, KvK prijs creatief ondernemerschap W-Brabant 2011, 24ste plaats MKB innovatie top 100 , Finalist Brabant Award, Winnaar Insinger Award 2018.

Die peuter van toen straalt nu, als CEO, van oor tot oor. En terecht. Missie geslaagd!

 • Crossroads

  Crossroads

  29/01/2021Door Marianne Harnisch

  Soms is het best bijzonder hoe bepaalde wegen elkaar kruisen.

 • 'Een peuter met een missie: het verhaal van Eco-Point CEO Ferry Samuels'

  'Een peuter met een missie: het verhaal van Eco-Point CEO Ferry Samuels'

  27/01/2021 Een jong mannetje speelt aan de waterkant en is gefascineerd door de krioelende kikkervisjes in de sloot. Hij doet ze in een glazen potje en neemt ze trots mee naar huis.

 • Be safe!

  Be safe!

  20/01/2021Door Marianne Harnisch

  Het snuiven van (goedkope) vluchtige stoffen is in sommige derdewereldlanden een verspreid fenomeen. Vooral bij straatkinderen.

Ervaar nu zelf de unieke aanpak van Eco-Point

Gratis testmonster aanvragen
Contact opnemen
 • Producten zonder gevarensymbolen
 • Eigen laboratorium en kenniscentrum
 • Persoonlijk advies op locatie
 • Ecologisch en economisch in gebruik
 • Specialist in professionele reinigingsproducten

Schrijf u in voor
de Eco-Point nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alles op het gebied van reiniging en ecologie!

Onderhouds- en reinigings-middelen per branche