Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

ISO auditor Conja bekent kleur

Mijn bijdrage aan de groene revolutie

Al 30 jaar is het mijn werk om groene elementen door te voeren in de missie, visie, strategie en managementsystemen voor organisaties. Dat wordt steeds logischer, niet alleen door de komende wetgeving die hieraan bijdraagt, maar ook omdat steeds meer mensen intrinsiek gemotiveerd zijn om hiermee aan de slag te gaan. Als directeur ESG bij Moore DRV is het belangrijk om zowel onze medewerkers maar ook onze klanten bewust te maken van de komende wetgeving op dit terrein, en hen te ondersteunen bij wat en hoe zij hier vorm aan kunnen geven. Daarnaast ben ik vrijwilliger bij PUM en help bedrijven in ontwikkelingslanden om ook “duurzaam” hun organisatie op de rails te krijgen, waardoor ook daar de arbeidsomstandigheden worden verbeterd en ecologische verbeteringen worden doorgevoerd.

Mijn groene spijt

Spijt heb ik eigenlijk nooit, omdat je toen niet wist dat je iets verkeerd deed. Wel besef ik dat ook ik uit onwetendheid ook wel domme dingen heb gedaan, zoals in oude dieselauto’s rijden. Graag zou ik ook zonnepanelen op het dak leggen. Ik woon in een oude binnenstad. De gemeente heeft nog geen duidelijk standpunt geformuleerd over het toestaan van zonnepanelen.

Mijn groene aanrader

Begin bij “the low hanging fruit” zoals vermijden afval, korter douchen, meer vlees vervangende producten eten. Voed ook je kinderen op. Bedenk dat elke investering zich uiteindelijk terugverdient, al is het soms op de langere termijn. Inmiddels is aangetoond dat groene investeringen, leiden tot een verhoging van winst, winst zowel in financiële zin, maar ook toename van tevreden medewerkers en tevreden klanten en winst voor de maatschappij. De 17 Sociale Development Goals, opgesteld door de United Nations, zijn wat mij betreft Leid Motiv. En wie kan daar nou tégen zijn? Wanneer iedereen zijn steentje bijdraagt, op welke manier ook, kunnen we meters maken!

Ecosem: een doorbraak voor veilig reinigen bij Mourik Services

“Bij ons draait het om veilig en effectief schoonmaken met minimale schade aan het milieu. Ecosem voldeed niet alleen aan onze normen, maar overtrof deze zelfs”.~Aad Campfens, magazijn beheerder bij Mourik Services Regio Noord ~

Lees meer
“Eindelijk één product om alles te ontvetten en reinigen!”

“Als een toonaangevend bedrijf in de funderingsmarkt, is het voor ons van vitaal belang om voortdurend te streven naar duurzame oplossingen die niet alleen onze activiteiten verbeteren, maar ook bijdragen aan een schonere en veiligere omgeving. Aan het woord is Erik van Ballegooijen, Voorman Trilblokken bij Dieseko”.

Lees meer
Ecomano NF
🎉 Ontdek de Nieuwe Ecomano NF: Krachtige Reiniging, Verzorging én Scrub-effect met Walnootschalen! 🎉

We hebben goed nieuws: onze industriële handzeep Ecomano heeft een upgrade gekregen!

 

Lees meer