Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

Het blauwe goud, hoe lang nog vanzelfsprekend?

Kraanwater zo uit de kraan. Een lekker glaasje op een zomerse dag. Een verkwikkende douche. Het toilet doorspoelen en de tuin sproeien. Het hebben van water is een luxe waar we niet heel bewust bij stilstaan.

Toch is het best bijzonder en ook helemaal niet meer zo vanzelfsprekend. Het grondwater is vervuild door de industrie en intensieve landbouw. De beschikbare hoeveelheid zoet water neemt af door klimaatverandering, bevolkingsgroei en economische groei. Drinkwaterbedrijven maken zich terecht zorgen over de leveringszekerheid van drinkwater.

Voordat er eerste klas drinkwater uit de kraan stroomt zijn er veel stappen gemaakt om het zuiver te maken. En hoe minder vervuiling, hoe minder het aantal stappen dat nodig is om zuiver water te krijgen; dat is dus logisch. Kwestie van oorzaak en gevolg. Daarom moeten we bewust zijn van wat we in het riool-en het oppervlaktewater spoelen. Dus kiezen voor duurzame reinigingsoplossingen. Reinigingsproducten zonder gevaarsymbolen die niet alleen de buitenkant schoonmaken, maar ook verantwoord geloosd kunnen worden.

Terug naar de Nationale kraanwaterdag. Het stimuleren van het drinken van kraanwater op basisscholen. Zodat de jongste generatie leert waarom gezuiverd kraanwater bijzonder is én een gezonde, duurzame dorstlesser. Een initiatief waar ons hart sneller van gaat kloppen. Bewustwording is de eerste stap. Kraanwater is drinkwater zonder vervuilende plastic verpakking. Er hoeft niks de prullenbak in. Er is geen afval. Dat betekent minder plastic afval in onze sloten, rivieren en oceanen.  In de vissen en onze lichamen. Schoon en duurzaam gaan hand in hand. En elke duurzame stap die je zet is een stap in de goede richting. Zodat we nog lang kunnen genieten van het blauwe goud uit onze kranen.

Testimonial Resilux - Eco-Point
E.P. Scalex: duurzame ontkalker in Resilux’s Productieproces

Wat E.P. Scalex onderscheidt, is niet alleen het vermogen om kalk- en corrosieaanslag effectief te verwijderen. Het is ook een veilig en ecologisch verantwoord product.

Lees meer
Een Groene Held in Ons Lab: De Suikerbiet!

Het begint natuurlijk op de zonovergoten velden, waar de nederige suikerbiet gedijt. Maar de magie ontvouwt zich pas wanneer deze suikerbiet zijn weg vindt naar ons laboratorium, waar het transformeert tot een krachtig wapen tegen industriële vervuiling!

Lees meer
Erwin Simons - Vesteden BV - Bekent Kleur
Erwin Simons, Technisch Directeur van Versteden BV, bekent kleur

Met een zwaar gemoed moeten we nu een gasaansluiting aanvragen voor de verwarming van onze gebouwen.

Lees meer