Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

Collega Amos bekent kleur

Mijn groene revolutie

Het begon bij mij eigenlijk al in mijn jeugd. Mijn moeder bakte elke dag zelf brood, dat doet ze trouwens nu nog steeds regelmatig. Veelal van ecologische granen zoals oer spelt, rogge en tarwe. Ze maakte haar eigen desem en daarvan mochten wij elke dag genieten. Heerlijk vers brood, zonder E-nummers. Maar ook haalde ze elke week verse melk bij de boer (soms mocht ik dat zelf halen, kreeg ik een 10 liter melkbus mee, wat geld en ging ik op mijn fiets naar de boerderij die ca. één km van ons huis vandaan was. Melk werd gekookt, afgeroomd en daarmee kon je ook weer van alles mee maken. Kleding werd ook binnen de familie doorgegeven, kortom er werd bewust met spullen omgegaan. Die bewustwording neem je je hele leven mee. Zo gooi ik ook nooit iets uit een autoraam, of op de straat. Sorteren wij thuis alles wat mogelijk is, van plastic/papier, groen en restafval, hebben we zonnepanelen en op onze schuur een groen Sedum dak. Goed voor de biodiversiteit in je tuin en het trekt vogels en insecten aan. Daarnaast heb je een extra 20 m2 groene tuin erbij.

Wij hebben ook een waterontharder laten plaatsen waardoor wij veel minder wasmiddelen nodig hebben voor de vaatwasser en wasmachine, maar ook cosmetische zepen. Dat hebben wij letterlijk kunnen halveren. En niet te vergeten, ontkalken hoeft ook nooit meer. Zo besparen we kosten en sparen we het milieu.

Wij kopen heel bewust biologische groente en fruit, maar ook als wij vlees of vis eten moet dat van biologische komaf zijn. Is het er niet, dan kopen wij dat niet.  Vlees eten wij zeer minimaal (misschien 1 á 2 keer per week) vis idem en de rest vegetarisch. Ik mag graag koken en als er iets overblijft, dan bewaren wij dat voor een andere keer of flans ik van de restjes nog iets lekkers en hebben wij een “kliekjesdag”. Niets wordt verspild. Spullen die wij “over hebben” vragen wij onze dochters of ze daar nog behoefte aan hebben. Zo niet gaat het naar een goed doel zoals de kringloop of een dierenasiel.

Door bewust met je eigen kleine wereldje om te gaan, staan onze dochters ook zo in het leven.  Ik vind het dan ook onze verantwoordelijkheid om het aan de generaties na ons mee te geven dat je slechts korte tijd de aarde te leen hebt en dat je goed moet zorgen dat de generaties na ons er zo ook mee om gaan.  Bewustwording begint bij jezelf.

Mijn groene spijt

Wij kopen regelmatig online en kijken niet altijd bewust of dit lokaal gemaakt wordt of niet. Het is wel zo, dat ik daar niet helemaal mijn ogen voor sluit, want als wij weten dat iets niet in de haak is in een specifiek land of bedrijf, dan zullen wij dat niet zomaar aanschaffen.

Mijn groene aanrader

Heb je geen groene tuin, maar wil je wel iets groens en weinig onderhoud, maar wel een schuur of afdakje, plaats daar Sedum op. Dat houdt het water in je tuin, isoleert in de winter en koelt in de zomer plus trekt het vogels en insecten aan. En plaats ook een aantal vetpotjes in je tuin, zodat je heerlijk kunt genieten van de verschillende vogelsoorten. Niets is zo fijn om wakker te worden met het geluid van de vogels die aan het kwetteren zijn……………

Oprechte duurzaamheid

In het eerste gesprek werd snel duidelijk dat Eco-Point een professionele partner is met een gelijkgestemde missie en visie. Thijs Laan van bouwatelier Fiction Factory vertelt waarom zij kiezen voor duurzame reiningingsoplossingen.

Lees meer
Collega Amos bekent kleur

Samen met onze stakeholders werken we dag in dag uit aan het bereiken van een schone, duurzame en veilige omgeving. Hoe geeft collega Amos vorm aan de groene revolutie?

Lees meer
Eco-Point - Contact
Commercieel medewerker verkoop binnendienst (m/v)

Ben jij de commercieel medewerker die ons team van de binnendienst komt versterken?

Lees meer