Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

Manager Ronald bekent kleur

Mijn bijdrage aan de groene revolutie

Groen zijn is iets wat je tegenwoordig dagelijks wel hoort en wat is mijn bijdrage aan de groene revolutie? Natuurlijk is groot denken mooi, maar 10 kleine stapjes zijn ook een grote stap, dus ik ben ook blij met de kleine dingen. Zo eten wij regelmatig een vleesvervanger zoals veganistische shoarma of vegetarische kip. Wij vinden dit ook echt lekker waardoor het lang niet altijd van het duurzaamheidsoogpunt wordt gegeten.

Daarnaast rijd ik een elektrische auto en carpool ik bijna elke dag als ik naar kantoor ga met mijn vriendin om zo een bijdrage te leveren aan het verminderen van de CO2 uitstoot.
Ook thuis het afval scheiden vinden we belangrijk. Zo proberen we het restafval zoveel mogelijk te beperken.

En afgelopen jaar waren de gas- energieprijzen zo hoog dat korter douchen en de thermostaat wat lager zetten noodzaak waren. Puur vanuit kosten oogpunt.  Maar we zijn er inmiddels zo aangewend dat ik niet verwacht dat we de thermostaat weer hoger zetten en langer gaan douchen.
Hierdoor merk je dat heel veel dingen een gewoonte zijn zonder dat je er over nadenkt. En door er iets langer bij stil te staan merk je dat er genoeg dingen zijn die prima minder kunnen of die je zelfs kan laten, wat weer bijdraagt aan een groener milieu.

Mijn groene spijt

De groene spijt die ik heb, is dat gemak voor mij nog altijd gaat boven duurzaam/groen. Dat betekent dat ik graag online koop bij meerdere winkels. Gevolg is dat er verschillende pakketjes door de pakketdienst thuis worden bezorgd.  Dit zou niet zo zijn als ik naar één winkel toe ga en daar zelf alles in één keer aanschaf.

Mijn groene aanrader

Het is al eerder geschreven, mijn groene aanrader is bewust zijn. Kleine stapjes helpen ook. Stel jezelf elke dag een keer de vraag: “Wat heb ik vandaag voor het milieu gedaan?” Of stel deze vraag aan je partner, kinderen of collega. Op deze manier blijf je benoemen wat je aan het doen bent  en maak je ook andere mensen bewust.

Met kleine stapjes kom je ook heel ver, en één grote stap is vaak ook niet haalbaar. Op 10 april 2022 heb ik de marathon van Rotterdam gelopen, als ik dit met één grote stap had gered had me dit heel veel energie en pijntjes bespaard. De andere kant is dat het gevoel nu na 42.195 kleine stapjes echt veel beter is en ik heb hetzelfde bereikt.

Doe dus de kleine dingen en doe er dan heel veel met elkaar en ook dan bereiken we met elkaar het doel.

Nieuw: Safeco Fresh Ecowipes! 🌞
Lees meer
De Kracht van Duurzame Esters in Reinigingsoplossingen

In de wereld van industriële reiniging groeit de noodzaak voor duurzaamheid gestaag. Met toenemende druk om milieuvriendelijke praktijken te omarmen, neemt de vraag naar ecologische reinigingsoplossingen toe.

Lees meer
“Met de Ecowipes hebben we een alles-in-één oplossing gevonden”

De positieve feedback van onze medewerkers bevestigt dat we de juiste keuze hebben gemaakt. Jordan Kolleppel, Magazijn Hoofd bij Van de Kreeke Groep, vertelt over zijn ervaringen met de Ecowipes.

Lees meer