Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

Collega Gaius bekent kleur

Ons vizier is gericht op de toekomst. We dromen graag van een schonere wereld waar duurzaam en veilig werken de norm is. Al 30 jaar en nothing changed. Wat doen onze stakeholders om de groene revolutie vorm te geven. Collega Gaius bekent kleur.

Groene revolutie; Een duurzaam leven valt mij niet mee. Wij rijden een 100% elektrische auto, doen vrijwel alles op de fiets, gebruiken Ecologische reinigingsmiddelen zoals Anura, wassen op 30 graden en hebben een douchecoach. Zo op het eerste gezicht best OK maar dan komt het; die auto is veel te groot (en dus te zwaar), we wassen veel te vaak want alles (van de kinderen) gaat veel te snel in de was en we douchen ondanks de coach toch altijd iets te lang. Het goede nieuws; er is ruimte, veel ruimte voor verbetering.

Groene spijt; Spijt heb ik niet zo snel maar wat wel jammer is, is dat de Gemeente Amsterdam is gestopt met het ophalen van plastic afval. Blijkbaar was het goedkoper om alles later te scheiden maar het voelt nog steeds niet goed als ik een plastic verpakking bij het ‘gewone’ afval gooi.

Groene aanrader; geïnspireerd door www.tegelseruit.nl van Ralph Stuyver, heeft de familie Voûte afgelopen meivakantie “tegel-wippend” doorgebracht. Samen met de kinderen hebben Barbara en ik ongeveer 8000 tegels uit onze tuin gehaald. Niet dat wij zo’n grote tuin hebben maar het waren kleine klinkers en er lagen twee rijen op elkaar. Een hels karwei maar wel heel bevredigend. Dochter Judy heeft veel tegels hergebruikt om daar borders van te metselen. Daarin komen nu bloemen en planten. In het midden ligt inmiddels een mooie houten vlonder. En de komende week maken wij het af met een ‘gazon’ met bodembedekkers. Zonder tegels blijft de stad koeler en is onze tuin regenbestendiger. Het groen is interessanter voor de vogels en insecten. Een behoorlijke duurzame vooruitgang dus, die wij iedereen (in Amsterdam) kunnen aanraden. Nu zien of wij ook een beetje groene vingers kunnen krijgen….

Paul Konings, directeur Holonite, bekent kleur

“Ik ben er overigens van overtuigd dat de bedrijven die nog steeds niet verantwoord omgaan met hun grondstoffen of omgeving op termijn geen bestaansrecht hebben. Dus ga aan de slag voordat je echt spijt krijgt…” Paul Konings bekent kleur!

Lees meer
Unieke Stap in Duurzaamheid – Regeneratie van Eco-Point Reinigingsoplossingen!

Met trots presenteren we onze nieuwste innovatie: regeneratie van onze Eco-Point reinigingsoplossingen, in samenwerking met onze partner Remat. Deze baanbrekende ontwikkeling combineert kostenbesparing met duurzaamheid op een unieke manier.

Lees meer
Ecosem: een doorbraak voor veilig reinigen bij Mourik Services

“Bij ons draait het om veilig en effectief schoonmaken met minimale schade aan het milieu. Ecosem voldeed niet alleen aan onze normen, maar overtrof deze zelfs”.~Aad Campfens, magazijn beheerder bij Mourik Services Regio Noord ~

Lees meer