Betaal veilig en snel met iDeal

Ontvang proefmonster

PU reinigen, doe het veilig

PU (of PUR), het lijkt ideaal spul: het is eenvoudig aan te brengen en werkt uitstekend als opvuller en isolatiemateriaal. Er kleven helaas ook ecologische nadelen aan. Wel eens geprobeerd bijvoorbeeld, om PUR te verwijderen? Precies. Daarom ontwikkelde Eco-Point een veilige, schone oplossing: MultiNext 600.

Ja, ik wil een testmonster Multinext 600

Wat is PU – of PUR – eigenlijk?

PU of PUR staat voor polyurethaan, rubberachtig materiaal dat zowel uit harde als zachte segmenten bestaat. Een handig en flexibel stofje, waar we dagelijks mee in aanraking komen omdat het in zoveel toepassingen is verwerkt. Als PUR-schuim ergens in wordt gespoten, zet het uit en zoekt het vanzelf alle gaten en kieren op om bijvoorbeeld muren en vloeren in nieuwbouw en bedrijfspanden hermetisch af te sluiten en eenmaal hard geworden effectief te isoleren. De handige opvuller zit in zachte vorm ook in talloze producten, waaronder matrassen, autostoelen, schoenzolen, koelinstallaties, in coatings, 2K lak en verf. PU werkt goed en is een veelzijdig middel.

Is PU veilig te verwijderen?

Zo eenvoudig als PU aan te brengen is, zo groot is de uitdaging om PU te verwijderen. Of het nu om uitgeharde of net aangebrachte, nog zachte PU gaat. In uitgeharde toestand moet PU meestal worden weggesneden, eraf geschraapt of geschuurd. En blijven er restanten zitten. Om die restanten te verwijderen en om niet uitgeharde PU weg te krijgen, wordt vaak naar aceton en thinner gegrepen: dit zijn schadelijke, brandbare stoffen. Eco-Point is daar geen voorstander van en ontwikkelde daarom een innovatieve oplossing: MultiNext 600.

Wat is MultiNext 600?

Een krachtige reiniger die zowel geschikt is voor het verwijderen van net aangebrachte PU als voor uitgeharde polymeer van PU. Deze reiniger heeft een zeer hoog vlampunt (107 °C), is veilig in gebruik, is niet corrosief en biologisch afbreekbaar. Een zeer veilig alternatief voor conventionele oplosmiddelen of solventen als aceton, methyleenchloride, NMP/NEP-verbindingen, die door hun karakter diverse gevaren met zich meebrengen.

Nog meer voordelen

  • In tegenstelling tot thinner, aceton en methyleenchloride hoeft MultiNext 600 niet volgens extra (brand- en explosierisico) beperkende maatregelen te worden opgeslagen.
  • MultiNext 600 kan voor extra dieptereiniging ingezet worden in ultrasoon baden voor reiniging van zware vervuilingen van deze polymeersystemen.
  • Ook afgeleide 2K polymeren en harsen zoals polyurea, epoxies e.d. kunnen met MultiNext 600 goed worden behandeld.

Het gebruik van MultiNext 600 resulteert in een schonere, veiligere en plezierigere manier van werken. Het product wordt succesvol toegepast in diverse lijm-, verfspuit- en PU-schuimapparatuur. Zelf de werking van MultiNext 600 ervaren?

Ja, ik wil een testmonster Multinext 600

 

Wat is Aceton? - Eco-Point
Wat is aceton?

We kennen het allemaal. Het is een veelgebruikt oplosmiddel. Helder als water, maar zeer brandbaar en vluchtig. Qua geur hebben de meeste gebruikers er geen prettige associaties bij.

Lees meer
Collega Tom bekent kleur

Samen met onze stakeholders werken we dag in dag uit aan het bereiken van een schone, duurzame en veilige omgeving. Hoe geeft collega Tom vorm aan de groene revolutie?

Lees meer
Matrijzen reinigen in ultrasoonbad

“Een perfecte milieuvriendelijke oplossing voor gebruik in het ultrasoonbad”

 

Lees meer