Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

PU reinigen, doe het veilig

PU (of PUR), het lijkt ideaal spul: het is eenvoudig aan te brengen en werkt uitstekend als opvuller en isolatiemateriaal. Er kleven helaas ook ecologische nadelen aan. Wel eens geprobeerd bijvoorbeeld, om uitgeharde PUR te verwijderen? Precies. Daarom ontwikkelde Eco-Point een veilige, schone oplossing: MultiNext 600.

Ja, ik wil een testmonster Multinext 600

Wat is PU – of PUR – eigenlijk?

PU of PUR staat voor polyurethaan, rubberachtig materiaal dat zowel uit harde als zachte segmenten bestaat. Een handig en flexibel stofje, waar we dagelijks mee in aanraking komen omdat het in zoveel toepassingen is verwerkt. Als purschuim ergens in wordt gespoten, zet het uit en zoekt het vanzelf alle gaten en kieren op om bijvoorbeeld muren en vloeren in nieuwbouw en bedrijfspanden hermetisch af te sluiten en eenmaal hard geworden effectief te isoleren. De handige opvuller zit in zachte vorm ook in talloze producten, waaronder matrassen, autostoelen, schoenzolen, koelinstallaties, in coatings, 2K lak en verf. Purschuim werkt goed en is een veelzijdig middel.

Is PUR veilig te verwijderen?

Zo eenvoudig als purschuim aan te brengen is, zo groot is de uitdaging om het isolatieschuim te verwijderen. Of het nu om uitgeharde en opgedroogde PUR of net aangebrachte, nog zacht purschuim gaat. In uitgeharde toestand moet purschuim meestal worden weggesneden, eraf geschraapt of geschuurd. En blijven er restanten zitten. Om die restanten te verwijderen en om niet uitgeharde PUR weg te krijgen, wordt vaak naar aceton en thinner gegrepen: dit zijn schadelijke, brandbare stoffen. Eco-Point is geen voorstander van het verwijderen van PUR met aceton en ontwikkelde daarom een innovatieve purschuim verwijderaar: MultiNext 600.

Wat is MultiNext 600?

MultiNext 600 is een krachtige reiniger die zowel geschikt is voor het verwijderen van net aangebrachte PUR, purschuim vlekken als voor uitgeharde polymeer van PUR. Deze purschuim verwijderaar heeft een zeer hoog vlampunt (107 °C), is veilig in gebruik, is niet corrosief en biologisch afbreekbaar. Een zeer veilig alternatief voor conventionele purschuim verwijderaars of solventen als aceton, methyleenchloride, NMP/NEP-verbindingen, die door hun karakter diverse gevaren met zich meebrengen.

Nog meer voordelen

  • In tegenstelling tot thinner, aceton en methyleenchloride hoeft MultiNext 600 niet volgens extra (brand- en explosierisico) beperkende maatregelen te worden opgeslagen.
  • MultiNext 600 kan voor extra dieptereiniging ingezet worden in ultrasoon baden voor reiniging van zware vervuilingen van deze polymeersystemen.
  • Ook afgeleide 2K polymeren en harsen zoals polyurea, epoxies e.d. kunnen met MultiNext 600 goed worden behandeld.

Het gebruik van MultiNext 600 resulteert in een schonere, veiligere en plezierigere manier van werken. Onze purschuim verwijderaar wordt succesvol toegepast in diverse lijm-, verfspuit- en PU-schuimapparatuur. Zelf de werking van MultiNext 600 ervaren?

Ja, ik wil een testmonster Multinext 600

 

Ecosem: een doorbraak voor veilig reinigen bij Mourik Services

“Bij ons draait het om veilig en effectief schoonmaken met minimale schade aan het milieu. Ecosem voldeed niet alleen aan onze normen, maar overtrof deze zelfs”.~Aad Campfens, magazijn beheerder bij Mourik Services Regio Noord ~

Lees meer
“Eindelijk één product om alles te ontvetten en reinigen!”

“Als een toonaangevend bedrijf in de funderingsmarkt, is het voor ons van vitaal belang om voortdurend te streven naar duurzame oplossingen die niet alleen onze activiteiten verbeteren, maar ook bijdragen aan een schonere en veiligere omgeving. Aan het woord is Erik van Ballegooijen, Voorman Trilblokken bij Dieseko”.

Lees meer
Ecomano NF
🎉 Ontdek de Nieuwe Ecomano NF: Krachtige Reiniging, Verzorging én Scrub-effect met Walnootschalen! 🎉

We hebben goed nieuws: onze industriële handzeep Ecomano heeft een upgrade gekregen!

 

Lees meer