Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

Nicole bekent kleur

Mijn groene revolutie

Eten wat het seizoen biedt, lokaal inkopen, restjes verwerken en slim voorraadbeheer, afvalbeperking, alles met de fiets, zuinig zijn met water, regenton en vlinder- en bijenvriendelijke bloemen in de tuin: alle kleine ‘groene’ beetjes helpen, vertel ik mijn dochter van acht. Maar eigenlijk hoef ik dat niet te doen, ‘groen doen’ is haar tweede natuur. Ze heeft een bijzonder oog voor alles wat leeft en heeft een grondige hekel aan zwerfafval. Zelf verafschuw ik van kinds af aan chloor. Maar we hadden het wel in huis, zelfs toen ik allang volwassen was. Tot ik op een dag besloot het ‘DIY schoonmaken’ te omarmen. Intussen maak ik nu een aantal jaren mijn eigen puur-natuur schoonmaakmiddel, wasmiddel en wc-reiniger en zijn de agressieve varianten de deur uit. Wat een opluchting.

Mijn groene spijt

Terug naar die bloemetjes, vlinders en bijtjes. Toen ik net in een huis-met-tuin ging wonen, kon ik mijn geluk niet op: overal zaaide ik samen met dochterlief bloemenmengsels. Zo veel mogelijk biodiversiteit voor bijen en andere insecten, leerde ik haar. Wist ik veel dat bijen zich geen raad weten met uitheemse zaadmengsels en dat er massa’s gif aan planten en bloembollen kleeft … Toen ik daarachter kwam, kreeg ik spontaan buikpijn: wat had ik gedaan? Sinds ik weet dat inheemse rassen en biologisch zaad net zo belangrijk zijn voor dieren als voor mezelf, koop ik ook mijn zaai- en pootgoed biologisch. In feite is dat niet meer dan logisch; we zijn als mens onderdeel van een groter geheel. Iedere handeling die je doet, heeft impact op je omgeving.

Mijn groene aanrader

Er liggen zonnepanelen op ons dak. Beter gezegd, ze hangen aan de gevel. Daar zijn we blij mee, het voelt als dubbel genieten van het zonnetje. Die zonnepanelen brachten ons bovendien een onverwacht extraatje in de categorie ‘groen doen’. We installeerden namelijk een app die laat zien op welke momenten de zonnepanelen energie leveren, en hoeveel. Hartstikke leuk en goed voor je groene gemoed, maar de app maakt bovendien inzichtelijk hoe je energie- en gasverbruik er precies uitziet. Het heeft ons in één klap bewust gemaakt van twee dingen: wat in huis stroom kost en hoeveel stroom een apparaat in gebruik vreet. De app leerde ons bijvoorbeeld dat we ons espressoapparaat beter elke keer aan en uit kunnen zetten dan overdag aan laten staan. Zo wekken we niet alleen energie op, dankzij de energieverbruik-app besparen we ook energie. Overigens werkt de app ook als je geen zonnepanelen hebt.

Product Manager Jacco bekent kleur

Zelf heb ik niet echt het idee dat ik super groen ben, maar stiekem heeft het er altijd al wel ingezeten. Mijn tijd in het milieulab heeft de basis gegeven voor wat ik nu doe.

Lees meer
Jurgen van den Heuvel bekent kleur

“Investeren in groene energie, had ik dat maar eerder gedaan”Jurgen van den Heuvel, eigenaar PION evenementen, bekent kleur.

Lees meer
Proleco NF Handzeep: een stap vooruit in handhygiëne

Als teamleider bij De Back Coatings ben ik voortdurend op zoek naar hoogwaardige producten voor het welzijn van onze medewerkers. We hebben kennis gemaakt met de geüpgrade Proleco NF handzeep en ik ben erg onder de indruk.

Lees meer