Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

Nicole bekent kleur

Mijn groene revolutie

Eten wat het seizoen biedt, lokaal inkopen, restjes verwerken en slim voorraadbeheer, afvalbeperking, alles met de fiets, zuinig zijn met water, regenton en vlinder- en bijenvriendelijke bloemen in de tuin: alle kleine ‘groene’ beetjes helpen, vertel ik mijn dochter van acht. Maar eigenlijk hoef ik dat niet te doen, ‘groen doen’ is haar tweede natuur. Ze heeft een bijzonder oog voor alles wat leeft en heeft een grondige hekel aan zwerfafval. Zelf verafschuw ik van kinds af aan chloor. Maar we hadden het wel in huis, zelfs toen ik allang volwassen was. Tot ik op een dag besloot het ‘DIY schoonmaken’ te omarmen. Intussen maak ik nu een aantal jaren mijn eigen puur-natuur schoonmaakmiddel, wasmiddel en wc-reiniger en zijn de agressieve varianten de deur uit. Wat een opluchting.

Mijn groene spijt

Terug naar die bloemetjes, vlinders en bijtjes. Toen ik net in een huis-met-tuin ging wonen, kon ik mijn geluk niet op: overal zaaide ik samen met dochterlief bloemenmengsels. Zo veel mogelijk biodiversiteit voor bijen en andere insecten, leerde ik haar. Wist ik veel dat bijen zich geen raad weten met uitheemse zaadmengsels en dat er massa’s gif aan planten en bloembollen kleeft … Toen ik daarachter kwam, kreeg ik spontaan buikpijn: wat had ik gedaan? Sinds ik weet dat inheemse rassen en biologisch zaad net zo belangrijk zijn voor dieren als voor mezelf, koop ik ook mijn zaai- en pootgoed biologisch. In feite is dat niet meer dan logisch; we zijn als mens onderdeel van een groter geheel. Iedere handeling die je doet, heeft impact op je omgeving.

Mijn groene aanrader

Er liggen zonnepanelen op ons dak. Beter gezegd, ze hangen aan de gevel. Daar zijn we blij mee, het voelt als dubbel genieten van het zonnetje. Die zonnepanelen brachten ons bovendien een onverwacht extraatje in de categorie ‘groen doen’. We installeerden namelijk een app die laat zien op welke momenten de zonnepanelen energie leveren, en hoeveel. Hartstikke leuk en goed voor je groene gemoed, maar de app maakt bovendien inzichtelijk hoe je energie- en gasverbruik er precies uitziet. Het heeft ons in één klap bewust gemaakt van twee dingen: wat in huis stroom kost en hoeveel stroom een apparaat in gebruik vreet. De app leerde ons bijvoorbeeld dat we ons espressoapparaat beter elke keer aan en uit kunnen zetten dan overdag aan laten staan. Zo wekken we niet alleen energie op, dankzij de energieverbruik-app besparen we ook energie. Overigens werkt de app ook als je geen zonnepanelen hebt.

Eco-Point - Contact
Productiemedewerker

Heb je een groen hart en weet je hoe het is om in de productie te werken? Dan hebben wij de ideale functie als productiemedewerker voor jou!  

Lees meer
Chemisch vs natuurlijk

Asbest, Chroom VI, Fipronil, PFOA. Een greep uit de lijst van chemische stoffen die in de afgelopen jaren het nieuws hebben gehaald. En niet op een positieve manier, maar vanwege de schadelijke effecten. Hierdoor hebben veel mensen een negatieve associatie bij het woord “chemisch” en kiezen liever voor een natuurlijk product. Hoe terecht is dat?

Lees meer
Nicole bekent kleur

Ons vizier is gericht op de toekomst. We dromen graag van een schonere wereld waar duurzaam en veilig werken de norm is. Al 30 jaar en nothing changed. Wat doen onze stakeholders om de groene revolutie vorm te geven. Tekstschrijver Nicole bekent kleur.

 

 

Lees meer