Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

Product Manager Jacco bekent kleur

Mijn bijdrage aan de groene revolutie

Mijn rol binnen de Groene Revolutie is ondertussen al niet meer weg te denken. 28 jaar geleden ben ik bij Eco-Point begonnen als Product Manager, waarbij ik altijd bezig ben geweest met nieuwe ontwikkelingen. Bij Eco-Point maken we de juiste afwegingen die bij ons groene DNA passen. Dit neem ik bijvoorbeeld mee in de keuze voor de grondstoffen die we gebruiken. Hierin kijk ik niet alleen naar het groene standpunt óf het commerciële, maar ga ik op zoek naar hoe deze elkaar kunnen versterken.

Zelf heb ik niet echt het idee dat ik super groen ben, maar stiekem heeft het er altijd al wel ingezeten. Na het middelbaar wist ik niet goed wat ik moest gaan doen, de hts vond ik namelijk maar niks. Toen ik gewezen werd op het laboratorium onderwijs besloot ik dit te gaan doen. Ik volgde een HLO-opleiding waarna ik nog een jaar milieuzorgmanagement heb gestudeerd. Na mijn opleiding had ik wat korte baantjes hier en daar, waaronder een periode in het milieulab van Sabic (voorheen General Electric Plastics). Mijn tijd in het milieulab heeft de basis gelegd voor wat ik nu doe.

Thuis dragen wij ook bij aan de Groene Revolutie. Zo scheiden we net als vele anderen ons afval, liggen er zonnepanelen op ons dak en is ons huis goed geïsoleerd. Dat zijn dingen waar we zo ingegroeid zijn en die gemakkelijk zijn om te doen, dat vind ik fijn. Ik vind namelijk wel dat het laagdrempelig moet zijn om bepaalde acties te doen, en niet dat het een belemmering moet zijn in je leven.

Mijn groene spijt

Dit jaar mocht ik een nieuwe auto uitkiezen. Omdat het financieel én logistiek nog niet aantrekkelijk genoeg is voor mij, heb ik toch voor een benzineauto gekozen. Qua bijtelling is het namelijk zeker niet aantrekkelijk om elektrisch te rijden. Daarbij moet je altijd rekening houden met het opladen van de auto, wat ook veel tijd kost. Ik heb de keuze bewust gemaakt, maar toch vind ik het jammer. Mochten de opties anders zijn dan had ik zeker voor elektrisch gekozen.

Mijn groene aanrader

Pak de fiets! Zelf fiets ik altijd graag. Naar het werk, maar ook naar de winkel voor een paar boodschappen. Eigenlijk is het prima te doen binnen een straal van 15 kilometer, als het weer het toelaat natuurlijk. Hiermee bespaar je niet alleen brandstofuitstoot, maar is het ook nog eens goed voor je gezondheid. Het pakken van de fiets geeft een goed gevoel, een frisse neus en het idee dat je iets actiefs hebt gedaan. Daarbij scheelt het tijd, bijvoorbeeld met parkeren of wanneer je de moeilijk bereikbare binnenstad in moet.

Nog iets om op te letten, is dat er financiële beloningen te behalen zijn voor bepaalde milieuvriendelijke acties. Zo word je bijvoorbeeld beloond wanneer je je afvalcontainer minder vaak aan de straat zet, omdat je je afval goed scheidt. Een extra reden om toch dat kleine beetje extra moeite te doen.

 

Collega Wim bekent kleur

“Ik heb geen groene vingers, maar probeer zoveel mogelijk terug te fluiten naar de vogels”. Collega Wim over zijn groene revolutie.

Lees meer
Donald Martens, Production Manager & Stockyard management, bekent kleur

“Elke druppel op die hete plaat zorgt ervoor dat het opwarmen van de aarde vertraagt en omgedraaid kan worden” 

Lees meer
SDG 14: Duurzame blauwe economie

SDG 14 heeft als doel het behoud en duurzaam gebruik van de oceanen, zeeën en maritieme te helpen, om zo een gezond en veerkrachtig zeeleven te vergroten.

Lees meer