Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

Het gemak van de Eco-Point Quick Scan

Eco-Point is uw partner voor een veilige en gezonde werkomgeving. Onze Quick Scan voor gevaarlijke stoffen is ontworpen om bedrijven te ondersteunen bij het inventariseren van potentieel gevaarlijke stoffen. Met als doel deze te vervangen door veiligere, liefst gevaarsymboolvrije alternatieven. Samen met ons gespecialiseerd laboratorium en uw vertrouwde productadviseur, zullen de gebruikte producten worden doorgelicht en, waar gewenst, voorzien van gelijkwaardige, veiligere alternatieven.

Eco-Point Quick Scan

STOP-Strategie: uw leidraad naar veiligheid

In Europa wordt de STOP-strategie toegepast voor gevaarlijke stoffen. Hiervoor is het EU-OSHA opgericht (Europees Agentschap voor de veiligheid en de gezondheid op het werk).  Deze strategie, waarvan de afkorting staat voor Substitutie, Technische Maatregelen, Organisatorische Maatregelen, en Persoonlijke Beschermingsmaatregelen, biedt de volgende prioriteitsvolgorde voor maatregelen:

  1. Bronmaatregelen (bijvoorbeeld: een gevaarlijke stof vervangen door een minder gevaarlijke stof.)
  2. Vrijkomen stof tegengaan of beperken (bijvoorbeeld: werken in een gesloten systeem.)
  3. Collectieve organisatorische maatregelen (bijvoorbeeld: zorgen dat een ruimte op slot is.)
  4. Individuele organisatorische maatregelen (bijvoorbeeld: zorgen voor roulatie in het team, waardoor iemand niet de gehele tijd werkt nabij een apparaat dat dieseluitlaatgassen uitstoot.)
  5. Persoonlijke beschermingsmiddelen (bijvoorbeeld: zorgen dat iemand met handschoenen en adembescherming werkt.)

Speciale voordelen van de Eco-Point Quick Scan

  • Onze Quick Scan richt zich specifiek op bronmaatregelen, waardoor gevaarlijke stoffen vervangen worden door veilige alternatieven.
  • Bovendien worden gevaarlijke stoffen geïnventariseerd, indien nodig getest in ons laboratorium om zo het beste en meest veilige alternatief te kunnen bieden.
  • Het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen wordt zo tot een minimum beperkt, en uw bedrijfsveiligheid wordt geoptimaliseerd.

Wij bieden u deze waardevolle Quick Scan gratis aan, zonder enige verplichting.

Kies ook voor een veiligere, gezondere werkomgeving zonder gevaarlijke stoffen.

Neem vandaag nog contact op met Eco-Point en ontdek hoe onze Quick Scan uw bedrijf naar een hoger niveau van veiligheid kan tillen. Samen werken we aan een toekomst zonder gevaarlijke stoffen op uw werkvloer.

Vraag hier uw gratis Quick Scan aan:

Aanvraagformulier Quick Scan

Formulier voor het aanvragen van een gratis Quick Scan.

Adres(Vereist)
Nieuwsbrief