Over Eco-Point

Veel onderhoud- en reinigingsproducten zijn gevaarlijk voor mens, materiaal en milieu. Ze worden niet of nauwelijks afgebroken en zijn schadelijk bij inademen of contact met uw huid. Wij zijn ervan overtuigd dat we samen met u het verschil kunnen maken. In ons eigen laboratorium in het Brabantse Halsteren ontwikkelen we ecologische onderhoud- en reinigingsproducten voor alle branches. Of u nu in de bouw werkt, in een garage of bij een drukkerij.

Reinigingsproducten voor de zakelijke markt

Eco-Point produceert en levert ecologische producten voor het verwijderen van vet, kalk, lijm, inkt, roest en verf. De meeste producten bevatten natuurlijke grondstoffen, zijn biologisch afbreekbaar en -mits niet onverstandig gebruikt - onschadelijk voor mens en milieu. Bijna alle producten zijn vrij van gevaarsymbolen. Ze zijn een veilig alternatief voor milieubelastende producten zoals thinner, aceton, wasbenzine, white spirit.

Ecologisch verantwoord

Bij ons gaat ecologie verder dan alleen de producten. De voorgevel van ons pand is gebouwd met rood cederhout, voor de vloer(bedekking) is gebruik gemaakt van kurk en lijnzaadolie en de muren zijn gestukt met leem. Al deze materialen zijn natuurlijk en duurzaam. Zo plegen we zo min mogelijk aanslag op bronnen die uitgeput raken.

Eigen kenniscentrum

Eco-Point heeft een eigen kenniscentrum met specialisten die op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wetgeving en reinigings- en productapplicaties. Deze kennis delen we graag met u door middel van training en opleiding bij u op locatie. Indien gewenst kunnen we dit op andere manieren organiseren, bijvoorbeeld via een webinar, video of conference call.

Eigen laboratorium

Onze producen zijn in ons eigen laboratorium ontwikkeld. Jaarlijks ontwikkelen we zo'n 5 compleet nieuwe producten, waarbij we inspelen op uw wensen. Ruwe ideeën worden omgezet in blauwdrukken en de berekeningen resulteren in testcases op labschaal. Dat betekent bijschaven, bijstellen, testen, testen en nog eens testen. Het lab verzorgt interne trainingen voor het verkoopteam zodat zij altijd op de hoogte zijn van achtergronden, wetgeving en producteigenschappen.

Gegarandeerde kwaliteit

ISO 9001:2015

Het in ons ISO-kwaliteitssysteem vastgelegde productontwikkelingstraject wordt niets aan het toeval overgelaten. Onze grondstoffen, eindproducten en procedures in verkoop en productie voldoen aan de strenge kwaliteitseisen. Wij hebben het ISO 9001:2015 certificaat voor kwaliteitsmanagement.

ISO 14001

Eco-Point is ook gecertificeerd op het gebied van milieumanagement. Dat wil zeggen dat ons milieumanagementsysteem voldoet aan de internationale wet- en regelgeving. Ook meten en verbeteren we onze milieuprestaties continu.

ISEGA keurmerk

In de levensmiddelenbranche gelden strengen eisen rondom schoonmaak om het risico op besmetting tot een minimum te beperken. Eco-Point biedt producten die aan deze eisen voldoen en zelfs gecertificeerd zijn voor gebruik in de voedingsmiddelen- en aanverwante industrieën. ISEGA gekeurde producten dragen bij aan een gecontroleerde werkomgeving en zijn ook uitstekend in te passen binnen de BRC en IFS standaarden.

Het beste advies voor uw reinigingsprobleem

We zijn niet alleen leverancier van onderhoud- en reinigingsproducten maar ook uw partner. Onze samenwerking start altijd met een gesprek bij u op locatie. We brengen uw situatie in kaart en u krijgt persoonlijk advies en een demonstratie van het geschikte product. Aanvullend kunnen we bij u op locatie voorlichting en trainingen organiseren. Bijkomend voordeel: onze producten worden altijd binnen 24 uur geleverd.

Ervaar nu zelf de unieke aanpak van Eco-Point

Gratis testmonster aanvragen
Contact opnemen
  • Producten zonder gevarensymbolen
  • Eigen laboratorium en kenniscentrum
  • Persoonlijk advies op locatie
  • Ecologisch en economisch in gebruik
  • Specialist in professionele reinigingsproducten