Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

Over Eco-Point

Wat wij doen

Eco-Point ontwikkelt, produceert en levert ecologische reinigingsoplossingen voor de zakelijke markt. Wij zijn dertig jaar geleden gestart als duurzame pioniers in deze branche met één doel: bijdragen aan het schoner maken van de wereld, veilig voor het milieu, mens en dier.

In ons eigen laboratorium en fabriek in het Brabantse Halsteren ontwikkelen wij veilige reinigingsmiddelen voor het verwijderen van vet, kalk, lijm, inkt, roest en verf. De meeste producten bevatten natuurlijke grondstoffen, zijn biologisch afbreekbaar en – mits verstandig gebruikt – onschadelijk voor mens en milieu. Wij werken onder andere op basis van reststromen van suikerbiet, mais en koolzaad die door ons worden ge-upcycled tot gevaarsymboolvrije producten. Deze gevaarsymboolvrije reinigingsmiddelen zijn een veilig alternatief voor milieubelastende producten zoals thinner, aceton, wasbenzine en white spirit.

Een duurzaam alternatief voor industriële reinigingsmiddelen, veilig voor milieu, mens en dier. Het is de reden om duurzame producten te blijven ontwikkelen en onze drijfveer om binnen deze branche te blijven pionieren als ‘toekomstmakers en koplopers’. Altijd met duurzaamheid als visie. Wij stellen dan ook: By nature, for life.

Eco-Point - Ons laboratorium

Ons laboratorium

Ons eigen Eco-Point Laboratorium helpt ons om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in de zakelijke reinigingsbranche en de behoeftes en wensen van onze klanten, wereldwijd. In ons laboratorium houden onze laboranten zich dagelijks bezig met het ontwikkelen van nieuwe reinigingsoplossingen, het testen en goedkeuren van de schoonmaakproducten en met het verzorgen van interne trainingen voor het salesteam zodat zij altijd op de hoogte zijn van achtergronden, wetgeving en producteigenschappen.

Onze visie: the new standard for a clean world

Ondanks dat de wereld de afgelopen jaren stevig vervuild is blijven wij optimistisch. Wij maken ons namelijk dag in, dag uit hard om de wereld schoner te maken en leefbaar te houden zodat ook de generaties na ons een mooie toekomst kunnen hebben in goede gezondheid en welvaart. Wij dragen met plezier bij aan een circulaire economie waarin we bewust omgaan met schaarse grondstoffen en waarin geen plaats is voor reinigingsmiddelen vol giftige, ongezonde stoffen.

Dit doen wij door natuurlijke reinigingsoplossingen beschikbaar te maken voor zoveel mogelijk mensen. Werken met onze duurzame, veilige en effectieve producten is een slimme keuze. Samen met onze stakeholders willen we ons segment laten groeien om zo nog meer mensen en bedrijven bewuste keuzemogelijkheden aan te bieden. Vandaar: een nieuwe standaard, voor een schone wereld!

Missie: the natural choice

Bij Eco-Point zit pionieren in onze natuur. Voor onze producten maken we gebruik van natuurlijke grondstoffen, dus is er geen onnodige belasting voor mens en milieu. Bovendien overtreffen we standaarden voor milieuprestaties, transparantie en verantwoording.

Dankzij onze rijke ervaring – en de vaak jarenlange relaties met onze partners – hebben we kennis en inzicht in de meest vernieuwende branche. En zelfs bedrijfsspecifieke toepassingen. Wij zijn begonnen in een niche maar maakten duurzaamheid de norm in de reinigingsbranche. En daarbij kunnen we bij Eco-Point altijd terugvallen op de filosofie die al 30 jaar leidend is in onze organisatie: the natural choice for a clean world.

Onze waarden: Conscious, Clever & Caring

Als toekomstmakers en koplopers is Eco-Point de standaard geworden voor verantwoord ondernemen en duurzame productinnovaties: wij geven de groene revolutie vorm. Dat is nodig want we leven in een tijd die roept om verandering.

Dit begint met het zelfbewustzijn: conscious. Wij willen het verschil maken door verantwoordelijkheid te nemen en een positieve bijdrage te leveren in de samenleving.

Wat wij bieden is een slimme keuze: clever. Wij kiezen voor natuurlijke grondstoffen, investeren in innovatie en we maken schoonmaakproducten die bereikbaar zijn voor de gehele zakelijke markt en industrie.

De keuze voor het produceren van duurzame reinigingsoplossingen op basis van plantenextracten is voortgekomen uit het goed willen zorgen voor mens, milieu en dier: caring. Zeker de afgelopen jaren is mede door de toenemende vervuiling van het milieu en de opwarming van de aarde de drang naar het goed zorgen voor deze aarde alsmaar groter geworden en blijft ontzettend belangrijk in de toekomst.

Meer over Eco-Point? Neem contact met ons op.

We zijn niet alleen leverancier van reinigingsoplossingen maar streven ook naar een duurzaam partnerschap. Onze samenwerking start daarom altijd met een gesprek op locatie. We brengen de situatie in kaart en voorzien de klant van een advies op maat en een demonstratie van het geschikte product. Aanvullend kunnen we op locatie voorlichting en trainingen organiseren.

Meer informatie of samen aan de slag met onze duurzame reinigingsmiddelen?

ecopoint vlag