Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

Collega Juliëtte bekent kleur

Mijn bijdrage aan de groene revolutie

Als klein meisje lette ik al op de kleine dingetjes. Wanneer ik met mijn moeder tanden stond te poetsen, deed ik de kraan uit wanneer zij deze te lang open liet staan. “Mama, dat is slecht voor het milieu” zei een klein, eigenwijs meisje dan. Deze oplettendheid is er altijd wel in blijven zitten. Wanneer er iemand iets in mijn bijzijn op straat gooit, baal ik hier van en maak ik er vaak een opmerking over. Kleine moeite om het even te bewaren voor een prullenbak toch?

Bij ons thuis wordt het afval netjes gescheiden en opgelet of er geen onnodige lampen aan blijven staan. Daarnaast heb ik een passie voor koken, waarbij ik altijd oplet wat we nog in huis hebben, zodat er niks blijft liggen. Ook let ik op de hoeveelheid. Heb ik toch teveel gemaakt? Dan wordt dit later nog opgegeten of bewaard voor de kliekjesdag. Als ik naar het dorp moet, pak ik altijd mijn fiets of loop ik desnoods. En nu ik stage loop op de Marketingafdeling bij Eco-Point, maak ik ook gebruik van de elektrische scooter, die ik gebruik om van Hoogerheide naar Halsteren te komen.

Mijn groene spijt

Bij mijn passie voor koken hoort dan ook dat ik een ontzettende vleesliefhebber ben. Voor mij is een maaltijd niet compleet zonder vlees of vis. Misschien toch maar eens vaker proberen over te slaan óf een vervanger te gebruiken. Daarnaast las ik de tip van collega Birgit over composteerbare hondenpoepzakjes. Zakjes zal ik sowieso nodig hebben voor mijn labradoodle, dan maar net zo goed iets gebruiken wat duurzamer is!

Mijn groene aanrader

Elke dag zit hij weer in mijn tas, de dopper die ik gebruik om plastic flesjes te vermijden. Handig om mee te nemen en gemakkelijk schoon te maken! Daarnaast vind ik het leuk om te reizen en doe ik graag een stedentripje met de trein. Op deze manier reis je snel en comfortabel naar Londen of Parijs en ben je ook nog is milieubewuster!

Collega Wim bekent kleur

“Ik heb geen groene vingers, maar probeer zoveel mogelijk terug te fluiten naar de vogels”. Collega Wim over zijn groene revolutie.

Lees meer
Donald Martens, Production Manager & Stockyard management, bekent kleur

“Elke druppel op die hete plaat zorgt ervoor dat het opwarmen van de aarde vertraagt en omgedraaid kan worden” 

Lees meer
SDG 14: Duurzame blauwe economie

SDG 14 heeft als doel het behoud en duurzaam gebruik van de oceanen, zeeën en maritieme te helpen, om zo een gezond en veerkrachtig zeeleven te vergroten.

Lees meer