Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

Collega Stefan bekent kleur

Mijn groene revolutie; naarmate ik ouder word neemt het bewustzijn toe dat we in dit tempo niet door kunnen gaan met produceren en consumeren. Heeft dit met leeftijd te maken of lees en hoor je er steeds meer over? Ik hoop en denk het laatste. Dat de jongste generatie niet wacht met consuminderen tot ze net zo oud zijn als ik. Gelukkig merk ik dat wat dat betreft mijn kinderen al veel milieubewuster zijn dan ik was op die leeftijd.

De afgelopen jaren hebben wij als gezin het nodige kunnen doen. Zo waren we in de gelukkige omstandigheid dat we zonnepanelen en een elektrische auto konden aanschaffen. Eerlijk is eerlijk, hier zat ook een financieel gewin aan verbonden. Aan de andere kant, als het mes aan twee kanten snijdt dan zijn mensen ook eerder geneigd om die groene revolutie aan te gaan.

Nu de gasprijzen gigantisch gestegen zijn hoor je overal adviezen om minder lang te douchen. Wij deden dit al voordat de gasprijzen de pan uit rezen. De aanleiding was een filmpje van Evides. Hierin wordt duidelijk wat er voor nodig is om schoon water uit de kraan te krijgen.
Die bewustwording deed ons besluiten verstandiger met het gebruik van water om te gaan. Ook de kinderen pakten het op en zij beseffen steeds beter dat niet alles maar vanzelfsprekend is.

Hetzelfde geldt voor overconsumptie. We consumeren dat het een lieve lust is. Ik zie het om mij heen en zag het ook bij mijzelf en ons gezin. Waarom goedkope spullen uit China laten bezorgen die ook in Nederland te verkrijgen zijn. Te bizar voor woorden en dan heb ik het niet over de prijs maar het feit dat we spullen van de andere kant van de wereld laten verschepen. Het had wat voeten in aarde om tegen de kinderen te zeggen dat we dit niet meer doen. Zeker als er om je heen nog driftig besteld wordt. Maar door er over te praten en uit te leggen wat de gevolgen zijn om spullen van de andere kant van de wereld hier te krijgen is het kwartje ook bij onze kinderen gevallen.

Mijn groene spijt; Nederland is aan het opdrogen. Er valt steeds minder neerslag. Ik kan het echter niet aanzien dat mijn tuin staat te verpieteren en sproei als het nodig is het gazon en borders. Ik noem het een westerse afwijking, want hoe zullen ze daar in Afrika naar kijken? Ik probeer ook hier zo slim mogelijk met water om te gaan, al blijft het gevoel van verkwisting en spijt hangen. Misschien toch die regenton eens aanschaffen?

Mijn groene aanrader; er is dus al best veel zelfbewustzijn aanwezig. Ik geef om de medemens en het milieu en zoek naar de meest slimme oplossingen om onze groene revolutie voort te zetten. Dat deel ik graag met anderen. Alles begint met bewustwording, voor jezelf en de generaties na ons. Want we zijn hier slechts te gast.

Ecosem: een doorbraak voor veilig reinigen bij Mourik Services

“Bij ons draait het om veilig en effectief schoonmaken met minimale schade aan het milieu. Ecosem voldeed niet alleen aan onze normen, maar overtrof deze zelfs”.~Aad Campfens, magazijn beheerder bij Mourik Services Regio Noord ~

Lees meer
“Eindelijk één product om alles te ontvetten en reinigen!”

“Als een toonaangevend bedrijf in de funderingsmarkt, is het voor ons van vitaal belang om voortdurend te streven naar duurzame oplossingen die niet alleen onze activiteiten verbeteren, maar ook bijdragen aan een schonere en veiligere omgeving. Aan het woord is Erik van Ballegooijen, Voorman Trilblokken bij Dieseko”.

Lees meer
Ecomano NF
🎉 Ontdek de Nieuwe Ecomano NF: Krachtige Reiniging, Verzorging én Scrub-effect met Walnootschalen! 🎉

We hebben goed nieuws: onze industriële handzeep Ecomano heeft een upgrade gekregen!

 

Lees meer