Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

Collega Fleur bekent kleur

Mijn bijdrage aan de groene revolutie

Sinds ik ben begonnen met mijn HBO studie waarbij ik onderzoek doe naar de actuele trends kan de trend duurzaamheid natuurlijk niet achterblijven. Waar ik voorheen vaak het plastic toch bij de rest van het afval gooide, scheiden wij nu bewust het afval thuis. Ook op school krijg ik te maken met het scheiden van het afval en doe ik hier aan mee. Verder maak ik de keuze om wat vaker te lopen of te fietsen in plaats van continu de auto te pakken. Ook vegetarisch eten begint steeds meer mijn voorkeur te krijgen, meestal at ik bijna elke dag wel vlees maar tegenwoordig kiezen wij er thuis voor om wat vaker een vegetarisch gerecht te maken. Dit is namelijk goed voor het milieu en ook nog eens leuk om wat nieuws te proberen! Wat ik nog zou willen veranderen is het gebruik van warm water, ik douch vaak toch nog net iets te lang. Meestal komt dit ook omdat ik graag zing onder de douche, zo tikken de minuten toch aardig stiekem door.

Mijn groene spijt

Mijn groene spijt is mijn shopverslaving ;). Het liefst bestel ik elke week wel weer wat nieuws, zo gaan er ook vaak veel pakketjes weer retour naar de winkel. De pakketbezorger blijft hierdoor op en neer gaan en dit draagt niet bij aan de groene revolutie. Ook fast fashion is iets waar ik nog teveel op focus, een goed groen voornemen is dan ook om meer vintage kleding aan te schaffen. Zo geef ik kleding weer een nieuw leven!

Mijn groene aanrader

Mijn groene aanrader is om klein te beginnen, vaak willen mensen gelijk grote stappen zetten om hun CO2 voetafdruk te verkleinen. Begin bijvoorbeeld met het vervangen van de boterhamzakjes voor een broodtrommel, de plastic flesjes voor een drinkfles en last but not least ook jij kan jouw oude kleding of die van een ander weer een tweede leven geven. Ikzelf maak gebruik van de app Vinted, makkelijk en snel verdient! En je bent dan ook nog eens milieubewust bezig, zij hebben namelijk de optie om zo duurzaam mogelijk te verzenden om zo jouw kleding een tweede leven te geven.

Proleco NF: De Nieuwe Standaard in Handhygiëne

We hebben geweldig nieuws: we hebben een geüpgrade Proleco NF handzeep ontwikkeld! Deze industriële handzeep is speciaal ontwikkeld om vervuilde handen efficiënter en snel schoon te maken, zonder afbreuk te doen aan het verzorgende karakter.

Lees meer
Ultrasoon Reiniging - Variclean - Eco-Point
🔊 Samen Sterker in Ultrasoon Reiniging

De synergie tussen onze geavanceerde reinigingsoplossingen en de expertise van Variclean heeft de lat voor ultrasoon reiniging in Nederland en Duitsland hoger gelegd. Ontdek onze ultrasoon reinigingstoepassingen, allemaal vrij van gevaarsymbolen.

Lees meer
Hoe Eco-Point bijdraagt aan SDG 3 - Eco-Point
Hoe Eco-Point bijdraagt aan SDG 3

SDG 3, het derde Duurzame Ontwikkelingsdoel van de Verenigde Naties, richt zich op een goede gezondheid en welzijn voor iedereen. Lees hier hoe Eco-Point bijdraagt aan SDG 3.

Lees meer