Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

QHSE Manager Astrid bekent kleur

Mijn bijdrage aan de groene revolutie

De natuur heeft altijd wel al mijn interesse gehad, als kind was ik altijd bezig met planten en dieren te herkennen. Tegenwoordig ben ik een fanatiek sporter in de natuur. Zo trek ik graag m’n hardloopschoenen aan of spring ik op de racefiets, om een mooi stukje te gaan hardlopen of wel te fietsen in onze mooie Zeeuws-Vlaamse polders en langs onze prachtige kustlijn.

Ik geniet dan van wat ik zie en hoor, en krijg hier juist nog meer energie van. Hoe mooi is het hoe elk jaargetijde de bomen en planten te zien veranderen en als je over de zeedijk gaat er een hele zwerm visdiefjes de Westerschelde in ziet duiken?

Ik vind het daarom enorm belangrijk dat deze natuur in stand wordt gehouden, hiervoor is bewustwording van het behoud hiervan zeer belangrijk! Als die er is, is het een makkie om dit voor elkaar te krijgen. Van mij zou je nooit afval tijdens mijn sportactiviteit in de natuur terugvinden, nee dit gaat netjes thuis mijn prullenbak in. Maar ook buitenom het buiten zijn, wordt mijn afval netjes gesorteerd verzameld.

In mijn functie als QHSE Manager bij Kelvin Terminals BV is het fantastisch om deze bewustwording ook door te laten vloeien in het bedrijf waar ik voor werk. Wij zijn altijd aan het kijken hoe we ons afval zo efficiënt af te laten voeren. Toevallig heb ik van de week een “lege batterijen pot” geïntroduceerd. Een collega vroeg mij: “Goh Astrid hoe voeren we eigenlijk batterijen af?” Levenscyclus Perspectief is tegenwoordig een belangrijk gegeven, zo proberen we zoveel mogelijk product te benutten, om zo weinig mogelijk afval te creëren.

Mijn groene spijt

Sinds dat we er sinds 2018 een tweede auto bij hebben, ben ik sneller geneigd om met de auto naar kantoor te gaan. Ik probeer dit tegenwoordig zo min mogelijk te doen, maar soms lukt het niet. Dan heb ik achteraf wel eens spijt en denk ik: ik had toch eigenlijk wel kunnen fietsen?

Daarnaast hebben we thuis nog geen zonnepanelen, hier zou ik toch graag verandering in willen brengen!

Mijn groene aanrader

De natuur naar ons bedrijventerrein brengen is ook iets waar we al een aantal jaar mee bezig zijn om te realiseren. Denkende aan inheemse beplanting, het plaatsen van een bijenhotel en nestkastjes voor verschillende soorten vogels en/ of vleermuizen behoort tot de mogelijkheden! Het is toch prachtig om zo ook als bedrijf een steentje bij te kunnen dragen aan de Groene revolutie?

Ecosem: een doorbraak voor veilig reinigen bij Mourik Services

“Bij ons draait het om veilig en effectief schoonmaken met minimale schade aan het milieu. Ecosem voldeed niet alleen aan onze normen, maar overtrof deze zelfs”.~Aad Campfens, magazijn beheerder bij Mourik Services Regio Noord ~

Lees meer
“Eindelijk één product om alles te ontvetten en reinigen!”

“Als een toonaangevend bedrijf in de funderingsmarkt, is het voor ons van vitaal belang om voortdurend te streven naar duurzame oplossingen die niet alleen onze activiteiten verbeteren, maar ook bijdragen aan een schonere en veiligere omgeving. Aan het woord is Erik van Ballegooijen, Voorman Trilblokken bij Dieseko”.

Lees meer
Ecomano NF
🎉 Ontdek de Nieuwe Ecomano NF: Krachtige Reiniging, Verzorging én Scrub-effect met Walnootschalen! 🎉

We hebben goed nieuws: onze industriële handzeep Ecomano heeft een upgrade gekregen!

 

Lees meer