Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

Collega Wim bekent kleur

Mijn groene revolutie

Ik heb eigenlijk nooit iets anders dan een “groen-gevoel” geweten. Als kind vond ik spelen in het bos tussen de bomen, varens en wilde paddenstoelen geweldig. Bosspelen met de jeugdbeweging waren dan ook mijn absolute favoriet. De licht-muffe geur van een natgeregend bos brengt ook nog vandaag allerlei leuke herinneringen naar boven. Ook dieren kunnen me steeds blijven boeien. Niet alleen de exotische exemplaren, maar vooral ook een eenvoudige koe, ijdel paard, verlegen schaap of zelfs een geïnspireerde spin die vol enthousiasme een nieuw, kunstig web aan het maken is.

De natuur biedt ons zoveel pracht en praal dat ik nog steeds versteld kan staan van de variatie, complexiteit en genialiteit van de pure natuur. Het bewaren en beschermen van zoveel bronnen van verwondering lijkt me dan ook niet meer dan logisch. Als kind ben ik jaren lid geweest van diverse milieuorganisaties. In mijn jeugdige gedrevenheid was dit mijn manier om deel te nemen aan de strijd ter bescherming van onze planeet.

Ook vandaag probeer ik steeds met een duurzame bril naar zaken te kijken. Simpele maar vaak heel impactvolle zaken zoals altijd een herbruikbare zak bij de hand hebben zodat je geen nieuwe, wegwerpzakken nodig hebt. Of proberen dagelijks die liter water minder te verbruiken. Allemaal kleine inspanningen, maar die als we deze massaal doen, toch een gigantische impact hebben.

Ook op andere vlakken probeer ik waar mogelijk iets te doen. Zo heb ik bewust gekozen om direct zonnepanelen op mijn woning te leggen en een warmtepomp te installeren voor de verwarming. Ik kies ook meer voor een extra dekentje in de zetel dan om de verwarming extra graden hoger te zetten.

Maar ik ben vooral een eco-realist. Niet alles is voor iedereen mogelijk, maar iedereen kan wel iets bijbrengen. En toch gaan we het allemaal samen moeten vastpakken, elk op zijn eigen manier.

Mijn groene spijt

Ondanks alles heb ik geen groene vingers. Ik wil van de weinige momenten dat ik in mijn – beperkte – tuin kan vertoeven het liefst maximaal genieten. Daarom heb ik enkele jaren geleden gekozen om het echte gras te vervangen door kunstgras. Wel heb ik gezorgd dat alle regenwater wordt opgevangen en dat het resterende water vlot in de bodem kan indringen. En ik probeer ook zoveel mogelijk terug te fluiten naar de vogels.

Mijn groene aanrader

Neem zoveel mogelijk de fiets of ga te voet. Of probeer boodschappen die je toch met de wagen moet doen zoveel mogelijk te bundelen. Elke niet gereden kilometer is er eentje gewonnen!

Ecosem: een doorbraak voor veilig reinigen bij Mourik Services

“Bij ons draait het om veilig en effectief schoonmaken met minimale schade aan het milieu. Ecosem voldeed niet alleen aan onze normen, maar overtrof deze zelfs”.~Aad Campfens, magazijn beheerder bij Mourik Services Regio Noord ~

Lees meer
“Eindelijk één product om alles te ontvetten en reinigen!”

“Als een toonaangevend bedrijf in de funderingsmarkt, is het voor ons van vitaal belang om voortdurend te streven naar duurzame oplossingen die niet alleen onze activiteiten verbeteren, maar ook bijdragen aan een schonere en veiligere omgeving. Aan het woord is Erik van Ballegooijen, Voorman Trilblokken bij Dieseko”.

Lees meer
Ecomano NF
🎉 Ontdek de Nieuwe Ecomano NF: Krachtige Reiniging, Verzorging én Scrub-effect met Walnootschalen! 🎉

We hebben goed nieuws: onze industriële handzeep Ecomano heeft een upgrade gekregen!

 

Lees meer