Blogartikel: Verhalen uit de praktijk

13/02/2020Door Marianne Harnisch

Verhalen uit de praktijk

Dagelijks kijken onze vertegenwoordigers mee in de keuken van klanten. Letterlijk en figuurlijk. Ze maken van alles mee. Ze helpen uiteraard vooral met uitdagingen op reinigingsgebied. Hebben gesprekken met inkopers, techneuten, preventiemedewerkers, spuiters, veiligheidsdeskundigen. En heus, niet iedere dag is vol van mythisch mooie scores.

Slappe lach


Ze kennen allen het belang van relatiebeheer. Niet zelden ontstaan bijzondere vriendschappen en er wordt gelukkig ook flink wat afgelachen. Een leuk voorbeeld is het verhaal van Tom. Op dat moment net enkele weken in dienst. Zijn trainer gaat mee op pad. Ze gaan langs bij een potentiele klant, en Tom –toen nog redelijk onervaren - gaat gespannen het verkoopgesprek in. Hij luistert geconcentreerd naar wat de klant allemaal vertelt. Op een gegeven moment zegt de klant dat ze eerder al ecologische middelen ergens kochten, alleen dat die vertegenwoordiger waar hij zaken mee deed daar niet meer werkte. “Hij werkte nu als vertegenwoordiger van gehoorapparaten.” Tom vraagt verbaasd; “Wat zegt u nou?” Zijn trainer en de klant schieten in de lach. Zij denken dat Tom een grapje maakt. Maar Tom had het echt niet goed gehoord en heeft niks door. Vraagt nog een keer “Zei u nou gehoorapparaten?” Toen zijn manager en de klant besefte dat Tom helemaal niks door had, vonden ze het nóg grappiger. Zijn collega hield het niet meer en is vervolgens schaterend van de slappe lach weggelopen om even wat lucht te happen. Pas toen viel het kwartje bij onze nieuwbakken verkoper.

Ambassadeurs

Dikwijls kunnen ze klanten ook echt blij verrassen en verbazen. Zo ging Stefan naar een scheepswerf om een ontvettingstest te doen. Het ruim van een schip moet namelijk van binnen gespoten worden, dus eerst goed ontvet. Stefan gaat samen met een veiligheidskundige met meetapparatuur de buik van het schip in. De veiligheidskundige zet zijn meetapparatuur aan om de blootstelling aan vluchtige organische vloeistoffen te kunnen meten. Als eerste wordt thinner getest. De werknemer trekt het blik open en de bekende zoete geur van thinner verspreidt zich razendsnel in het ruim. Het meetinstrument slaat vrijwel direct alarm. De maximaal toegestane blootstellingslimiet is bereikt. De veiligheidskundige maant iedereen om direct het ruim te verlaten. Oei!
Nadat de thinnerdampen zijn vervlogen gaan ze terug het ruim in. Stefan test onze thinner vervanger: E.P. Biosafe RTU. Een product zonder gevarensymbolen. De veiligheidskundige zet zijn meetapparatuur weer op scherp. De drum gaat open en er valt een stilte in het ruim. Er gaat geen pieper af, ze ruiken niks! De mond van de veiligheidskundige viel open van verbazing. Zo kan het dus ook. De ontvettingstest verloopt prima. Medewerkers op de scheepswerf zijn enthousiast. Vanaf die tijd wordt er geen thinner meer gebruikt en hebben we er een aantal overtuigde ambassadeurs bij. Kijk daar gaat ons bloed sneller van stromen.

 • Verhalen uit de praktijk

  Verhalen uit de praktijk

  13/02/2020 Dagelijks kijken onze vertegenwoordigers mee in de keuken van klanten. Letterlijk en figuurlijk. Ze maken van alles mee. Ze helpen uiteraard vooral met uitdagingen op reinigingsgebied. Hebben gesprekken met inkopers, techneuten, preventiemedewerkers, spuiters, veiligheidsdeskundigen. En heus, niet iedere dag is vol van mythisch mooie scores.

 • 'Een peuter met een missie: het verhaal van Eco-Point CEO Ferry Samuels'

  'Een peuter met een missie: het verhaal van Eco-Point CEO Ferry Samuels'

  28/01/2020Door Marianne Harnisch

  Een jong mannetje speelt aan de waterkant en is gefascineerd door de krioelende kikkervisjes in de sloot. Hij doet ze in een glazen potje en neemt ze trots mee naar huis. Jaren later komt hij terug en hij ziet dat er geen leven meer te bekennen is in de stinkende zwarte sloot.

 • Veilig en gezond werken

  Veilig en gezond werken

  09/01/2020Door Ing. Jacco Quist

  Ieder jaar staat bij Eco-Point in het teken van een thema; ik kan me nog, meer dan een decennium geleden, het jaar van de partner herinneren, juist het jaar was waarin mijn toenmalige relatie stuk liep! Het kiezen van een jaarthema is gebleven en inmiddels is alles qua relatie ook goed gekomen.

Ervaar nu zelf de unieke aanpak van Eco-Point

Gratis testmonster aanvragen
Contact opnemen
 • Producten zonder gevarensymbolen
 • Eigen laboratorium en kenniscentrum
 • Persoonlijk advies op locatie
 • Ecologisch en economisch in gebruik
 • Specialist in professionele reinigingsproducten

Schrijf u in voor
de Eco-Point nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alles op het gebied van reiniging en ecologie!

Onderhouds- en reinigings-middelen per branche