Blogartikel: Wij van WC-eend. Herken je dat?

04/09/2019Door Marianne Harnisch

Wij van WC-eend. Herken je dat?

Je hebt iets heel bijzonders gezien of meegemaakt en je zou dat het liefst meteen met heel de wereld willen delen. Gewoon omdat je vindt dat anderen dit ook zouden moeten weten en er hun voordeel mee kunnen doen.

Ik persoonlijk heb zo'n eureka gevoel heel sterk bij de lancering van een nieuw gevarensymboolvrij product. Bijvoorbeeld bij onze producten ter vervanging van thinner, remmenreiniger of aceton, maar dan super veilig. Fantastisch toch!

Deze vervangers kunnen namelijk echt het verschil maken. En je zou misschien denken dat het algemeen bekend is dat thinner en aceton niet goed voor ons zijn, maar er wordt nog steeds te vaak gewerkt met deze zeer zorgwekkende stoffen. Mogelijk omdat men denkt dat het allemaal wel meevalt. Of heeft men nog de overtuiging dat het lekker goedkoop is t.o.v. veilige producten.

Op het moment dat je je er daadwerkelijk in gaat verdiepen besef je pas goed hoe gevaarlijk oplosmiddelen kunnen zijn. Mede door de verhalen van OPS slachtoffers, mensen die arbeidsongeschikt zijn geraakt door het werken met schadelijke oplosmiddelen. Dat is zó aangrijpend. Zij dachten ook dat het niet zo'n kwaad kon.

Ja, allemaal leuk en aardig zult u denken. Prediken voor eigen parochie. En dat snap ik. Het komt erg in de buurt van 'Wij van WC-eend'. Toch schrijf ik het op. Al is er maar 1 persoon die zich achter de oren krabt of iemand anders attendeert op de gevolgen. Dan heeft mijn blogje toch effect gehad.

Helaas is het niet altijd een keuze van werknemers op de werkvloer, omdat werken met bepaalde producten soms van 'bovenaf' wordt opgelegd. Graag zou ik daarom een beroep willen doen op mensen die beslissen over welke producten er gebruikt worden binnen een organisatie. CEO's, preventiemedewerkers, veiligheidsadviseurs, inkopers... er zijn veilige alternatieven.
En wist u dat deze vervangers in de meeste gevallen mengbaar zijn met water. Dat betekent dat de aanschaf ietsje duurder is, maar dat de kosten in de praktijk uiteindelijk niet veel hoger zijn.
Het komt uiteindelijk iedereen ten goede. Het resulteert in minder schade aan materialen, minder kosten qua opslag vanwege brandveiligheid, minder schade aan het milieu. Daarnaast waarderen medewerkers het zeer als zij merken dat ze er toe doen. Dat er oog is voor hun welzijn en veiligheid. En dat betaalt zich altijd uit. In betere ambassadeurs, meer werkvreugde, minder ziekteverzuim, saamhorigheidsgevoel.

Op zijn minst het uitproberen waard dus. En dat kan. We testen het heel graag gratis bij u op de werkvloer.
Ow...was ik maar een belangrijke influencer!

 • Wij van WC-eend. Herken je dat?

  Wij van WC-eend. Herken je dat?

  04/09/2019 Je hebt iets heel bijzonders gezien of meegemaakt en je zou dat het liefst meteen met heel de wereld willen delen. Gewoon omdat je vindt dat anderen dit ook zouden moeten weten en er hun voordeel mee kunnen doen.

 • Hoe zorg ik er voor dat mijn koelemulsie ‘in shape’ blijft?

  Hoe zorg ik er voor dat mijn koelemulsie ‘in shape’ blijft?

  08/05/2019Door Stefan Lambrechts

  Wanneer de koelemulsie begint te stinken is dat een indicatie van de aanwezigheid van micro-organismen. Tijd voor verversing.

Ervaar nu zelf de unieke aanpak van Eco-Point

Gratis testmonster aanvragen
Contact opnemen
 • Producten zonder gevarensymbolen
 • Eigen laboratorium en kenniscentrum
 • Persoonlijk advies op locatie
 • Ecologisch en economisch in gebruik
 • Specialist in professionele reinigingsproducten

Schrijf u in voor
de Eco-Point nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alles op het gebied van reiniging en ecologie!

Onderhouds- en reinigings-middelen per branche