Nieuwsbericht: Webinar RI&E + Quick scan

Soms zijn er meer vragen dan antwoorden. U vraagt zich misschien af of er binnen uw bedrijf voldoende overzicht is van de gevaarlijke stoffen of dat het misschien beter kan. Herkent u zich hierin en bent u benieuwd hoe u de kwaliteit en veiligheid binnen uw organisatie kunt verbeteren met alternatieven voor de gevaarlijke stoffen?

Wanneer?

Donderdag 30 januari van 14.00 tot 14.30 uur.

Wat is RI&E?

Om een goed arbobeleid te kunnen vormgeven is de werkgever verplicht een overzicht op te stellen van alle risico's die in het bedrijf of de instelling kunnen voorkomen. Dit doet men met een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Met een RI&E kan het bedrijf gestructureerd de risico’s aanpakken om zo de kans op arbeidsgerelateerde gezondheidsklachten en ongevallen tot een minimum te beperken.

Waaruit bestaat een RI&E

Een RI&E dient te bestaan uit:

 • Inventarisatie van de aanwezige gevaren en van de al genomen risico¬beperkende maatregelen op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn, ook met specifieke aandacht voor werknemers die behoren tot de ‘bijzondere categorieën van werknemers’ (bijvoorbeeld gedeeltelijk arbeidsgeschikten, zwangeren, jeugdigen en ouderen).
 • De evaluatie van de risico’s die aan de gevaren zijn verbonden.
 • De prioritering van de risico's.
 • De vaststelling welke maatregelen genomen zullen worden: het Plan van Aanpak.

Uit de RI&E kan blijken dat specifieke nadere inventarisaties nodig zijn. Dit betreft bijvoorbeeld geluid, gevaarlijke stoffen, welzijn, (machine)veiligheid, biologische factoren en trillingen.

Webinar

Bent u verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid in uw organisatie? Neem dan deel aan het gratis Webinar op donderdag 30 januari van 14.00 tot 14.30 uur, waarin product manager Jacco Quist en laborant Stefan Lambrechts u e.e.a. over Risico-Inventarisatie en Evaluatie zullen vertellen. Verder zullen we ingaan op de Eco-Point Quick scan, een gratis scan van de gevaarlijke stoffen binnen uw bedrijf en eventuele de vervanging hiervan.

Schrijf u direct in!

www.eco-point.com/webinar-quickscan

15 minuten voor het webinar ontvangt u een link waarmee u toegang heeft tot het webinar.

 • Tips en tools voor preventiemedewerkers!

  22/01/2020

  Als preventiemedewerker heb je een centrale rol binnen jouw organisatie om veilig en gezond werken onder de aandacht te brengen. Voorkom beroepsziekten door gevaarlijke stoffen.... lees verder

 • Webinar RI&E + Quick scan

  03/01/2020 Veiligheid en gezondheid zijn belangrijke aspecten op de werkvloer. De wetgeving wordt aangescherpt, de verantwoordelijkheid van werkgevers groter.

Ervaar nu zelf de unieke aanpak van Eco-Point

Gratis testmonster aanvragen
Contact opnemen
 • Producten zonder gevarensymbolen
 • Eigen laboratorium en kenniscentrum
 • Persoonlijk advies op locatie
 • Ecologisch en economisch in gebruik
 • Specialist in professionele reinigingsproducten

Schrijf u in voor
de Eco-Point nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alles op het gebied van reiniging en ecologie!

Onderhouds- en reinigings-middelen per branche