Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

Groen verpakt!

Een groenere verpakkingslijn staat al langer op onze verlanglijst en we hebben nu een mooie stap gezet. Een significant deel van onze producten wordt namelijk afgevuld in recycle verpakkingen, gemaakt van R-HDPE.

Wat is R-HDPE?

R-HDPE staat voor “Recycled High Density Polyethylene”, ofwel gerecycled hoogwaardig polyethyleen. Het is een type kunststof dat wordt geproduceerd door het recyclen van gebruikte plastic producten zoals flessen, drums en containers.

R-HDPE verpakkingen kunnen ingezet worden voor niet ADR goederen. ADR heeft betrekking op regels gesteld aan het vervoer van gevaarlijke stoffen. ADR stoffen moeten vervoerd worden in UN gekeurde vaten. R-HDPE drums hebben dit UN-kenmerk (nog) niet.

Wij zetten de drums, gemaakt van R-HDPE in voor al onze gevaarsymboolvrije producten en voor onze niet-ADR goederen.

Gebruikte drum gratis retour

De overgang naar R-HDPE is ook de reden dat we gebruikte drums/bidons graag ophalen bij onze klanten. Want hoe meer drums we kunnen recyclen, hoe duurzamer de keten! Onze partner Houweling Group maakt er vervolgens nieuwe producten van. Zo krijgt het materiaal opnieuw waarde.

Door over te stappen op recycle verpakkingen verminderen we het gebruik én het afval van plastic en dragen we samen met u bij aan een schonere en duurzamere toekomst. Deze nieuwe stap past perfect in de filosofie van Eco-Point en cradle to cradle: het upcyclen van materialen door minimaal de originele waarde van de gebruikte materialen terug te krijgen.

Nieuw: Safeco Fresh Ecowipes! 🌞
Lees meer
De Kracht van Duurzame Esters in Reinigingsoplossingen

In de wereld van industriële reiniging groeit de noodzaak voor duurzaamheid gestaag. Met toenemende druk om milieuvriendelijke praktijken te omarmen, neemt de vraag naar ecologische reinigingsoplossingen toe.

Lees meer
“Met de Ecowipes hebben we een alles-in-één oplossing gevonden”

De positieve feedback van onze medewerkers bevestigt dat we de juiste keuze hebben gemaakt. Jordan Kolleppel, Magazijn Hoofd bij Van de Kreeke Groep, vertelt over zijn ervaringen met de Ecowipes.

Lees meer