Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

Groen verpakt!

Een groenere verpakkingslijn staat al langer op onze verlanglijst en we hebben nu een mooie stap gezet. Een significant deel van onze producten wordt namelijk afgevuld in recycle verpakkingen, gemaakt van R-HDPE.

Wat is R-HDPE?

R-HDPE staat voor “Recycled High Density Polyethylene”, ofwel gerecycled hoogwaardig polyethyleen. Het is een type kunststof dat wordt geproduceerd door het recyclen van gebruikte plastic producten zoals flessen, drums en containers.

R-HDPE verpakkingen kunnen ingezet worden voor niet ADR goederen. ADR heeft betrekking op regels gesteld aan het vervoer van gevaarlijke stoffen. ADR stoffen moeten vervoerd worden in UN gekeurde vaten. R-HDPE drums hebben dit UN-kenmerk (nog) niet.

Wij zetten de drums, gemaakt van R-HDPE in voor al onze gevaarsymboolvrije producten en voor onze niet-ADR goederen.

Gebruikte drum gratis retour

De overgang naar R-HDPE is ook de reden dat we gebruikte drums/bidons graag ophalen bij onze klanten. Want hoe meer drums we kunnen recyclen, hoe duurzamer de keten! Onze partner Houweling Group maakt er vervolgens nieuwe producten van. Zo krijgt het materiaal opnieuw waarde.

Door over te stappen op recycle verpakkingen verminderen we het gebruik én het afval van plastic en dragen we samen met u bij aan een schonere en duurzamere toekomst. Deze nieuwe stap past perfect in de filosofie van Eco-Point en cradle to cradle: het upcyclen van materialen door minimaal de originele waarde van de gebruikte materialen terug te krijgen.

Collega Fleur bekent kleur - Eco-Point
Collega Fleur bekent kleur

Werken aan een schone, duurzame en veilige omgeving, samen met onze stakeholders. Hoe geeft collega Fleur vorm aan de groene revolutie? Lees het in ons blog.

Lees meer
Testimonial Autoschade Specialist IJzendoorn - Eco-Point
Remosolv Plus, ik zou nooit meer met iets anders willen werken

“Ik snap niet dat mensen nog met thinner werken’’. Aan het woord is Stefan IJzendoorn, autoschade specialist bij IJzendoorn.

Lees meer
Alpla Testimonial Eco-Point
Van 15 spuitbussen remreiniger naar 1 flacon Safeco Fresh

Alpla heeft veilig en ecologisch werken al jaren hoog op de agenda staan. Sinds 2009 zijn we daarom de samenwerking met Eco-Point aangegaan. Vooral voor de matrijzenreiniging hebben we jaren gebruik gemaakt van Duposolv”. Aan het woord is Nico Dedapper, Maintenance Manager bij Alpla Group.

Lees meer