Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

Hoe Eco-Point bijdraagt aan SDG 3

SDG 3, oftewel “Goede gezondheid en welzijn”, is een van de VN-doelen voor duurzame ontwikkeling. Het streven is om tegen 2030 de wereldwijde armoede, ongelijkheid, onrechtvaardigheid en klimaatverandering aan te pakken.

Slimme reinigingsoplossingen

Onze reinigingsoplossingen hebben een minimale impact op het milieu en de gezondheid van mensen die deze producten gebruiken. Door het gebruik van verantwoorde reinigingsoplossingen te stimuleren en te verbeteren, kunnen we dus niet alleen een positief effect hebben op het milieu, maar ook op onze eigen gezondheid en welzijn en die van onze klanten.

De toekomst is gevaarsymboolvrij

Afgelopen jaren hebben we de focus gelegd op het vervangen van schadelijke reinigers zoals onder andere thinner en aceton. Schadelijke reinigers en oplosmiddelen c.q. solventen die wereldwijd nog veel gebruikt worden. Safeco is ons duurzame antwoord en kan in veel gevallen aceton 1 op 1 vervangen. Een ander voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van Chrome-6 neutralizer. Chrome-6 kan kankerverwekkend zijn. Onze Chrome-6 neutraliseert Chrome-6 en is geheel gevaarsymboolvrij.

Relatie SDG 3 en reiniging

SDG 3, “Goede gezondheid en welzijn”, heeft een duidelijke relatie met reinigingsmiddelen en oplosmiddelen. Het gebruik van ecologische solventen/reinigingsmiddelen kan namelijk bijdragen aan het verbeteren van gezondheid en welzijn op verschillende manieren:

  • Gezondheid: Ecologische reinigers bevatten natuurlijke, afbreekbare ingrediënten, wat risico’s op aanvaarde en gezondheidsproblemen verminderd.
  • Milieu: Deze oplossingen zijn minder giftig en vriendelijker voor ecosystemen, goed voor het  welzijn van mensen en biodiversiteit.
  • Duurzaamheid: Door duurzame grondstoffen en minder afval te gebruiken, dragen we bij aan een veilige toekomst voor volgende generaties.
  • Luchtkwaliteit: Ecologische reinigers verminderen irritatie van de ademhaling en dragen bij aan een gezondere luchtkwaliteit.

Door het ontwikkelen van ecologische reinigingsmiddelen dragen we bij aan het behalen van SDG 3 en streven naar een gezondere wereld waarin mensen een betere gezondheid en welzijn ervaren. Bovendien dragen we zo ook bij aan andere duurzame ontwikkelingsdoelen, zoals SDG 12 (verantwoorde consumptie en productie) en SDG 13 (klimaatactie). Het is dus een belangrijke stap richting een duurzamere en gezondere toekomst voor iedereen.

Verwijder graffiti met ecologische producten van Eco-Point

“We waren aanvankelijk nogal sceptisch over het gebruik van ecologische producten zonder gevarensymbolen” aldus dhr. Tasli van MTC Deutschland GmbH

Lees meer
Nieuw: Safeco Fresh Ecowipes! 🌞
Lees meer
De Kracht van Duurzame Esters in Reinigingsoplossingen

In de wereld van industriële reiniging groeit de noodzaak voor duurzaamheid gestaag. Met toenemende druk om milieuvriendelijke praktijken te omarmen, neemt de vraag naar ecologische reinigingsoplossingen toe.

Lees meer