Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

De opkomst van de ecologische spoelthinner: Een duurzame stap vooruit!

In een wereld waarin milieubewustzijn en duurzaamheid steeds belangrijker worden, streven toekomstmakers ernaar om groenere en veiligere alternatieven te vinden voor alledaagse reinigers. Een opvallend voorbeeld van zo’n innovatie is Ecoatex, een ecologische spoelthinner. Dit revolutionaire product is niet alleen zuinig en krachtig, maar is ook gevaarsymboolvrij. Laten we eens dieper duiken in wat een ecologische spoelthinner is en waarom het een belangrijke stap is naar een duurzamere toekomst.

Wat is een ecologische spoelthinner?

Een spoelthinner is een veelgebruikt product in de lijm – en verfindustrie, voornamelijk voor het spoelen van verfpompen en spuitapparatuur. Traditionele spoelthinners bevatten echter vaak schadelijke chemische stoffen zoals aceton, tolueen en MEK, die niet alleen gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid van de gebruiker, maar ook een negatieve impact hebben op het milieu wanneer ze worden weggespoeld.

Ecoatex is een ecologische spoelthinner gemaakt van biologisch afbreekbare en milieuvriendelijke bestanddelen. Zorgvuldig geselecteerde ingrediënten zonder schadelijke gevolgen voor mens en milieu. Een duurzaam alternatief die een win-winsituatie biedt voor zowel de gebruiker als onze planeet.

Hans Wiskerke, Chef werkplaats Schade bij Renova, over Ecoatex

“Ecoatex werkt goed en is zuinig in gebruik en met Eco-Point producten hebben we geen speciale (brandveilige) opslag nodig. De thinner die wij vroeger gebruikten was behoorlijk vluchtig en brandgevaarlijk. Nu hebben wij hier niets meer mee te maken sinds we Eco-Point producten gebruiken. Een hele zorg minder”.

Voordelen van een ecologische spoelthinner:

  • Milieuvriendelijkheid: De grootste troef van ecologische spoelthinner is een positieve impact op het milieu. Door te kiezen voor biologisch afbreekbare ingrediënten en het vermijden van schadelijke chemicaliën, minimaliseert dit product de vervuiling van waterbronnen en het ecosysteem als geheel.
  • Gezondheidsvoordelen: Traditionele spoelthinners kunnen huidirritatie en ademhalingsproblemen veroorzaken bij langdurig gebruik. Een ecologische spoelthinner is milder voor de huid en de luchtwegen, waardoor de gebruiker zich geen zorgen hoeft te maken over de schadelijke effecten.
  • Kwaliteit en efficiëntie: Een veelvoorkomende misvatting is dat ecologische producten minder effectief zijn dan hun chemische tegenhangers. Een ecologische spoelthinner als Ecoatex bewijst het tegendeel. Dit zeggen anderen over Ecoatex.
  • Kosten: Het product vervliegt minder snel, waardoor er met minder product hetzelfde resultaat wordt bereikt. Daarnaast is er geen afzuiging en ook geen speciale opslag nodig.

Een stap naar een groenere toekomst

De opkomst van ecologische spoelthinner is een duidelijke indicatie van de verandering in de industrie richting duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Ecoatex bewijst dat efficiëntie en verantwoordelijkheid hand in hand kunnen gaan. Omdat gebruikers bewuste keuzes maken en hun stem laten horen door soortgelijke producten te ondersteunen, worden merken gestimuleerd om hun producten te verduurzamen.

Door gebruik te maken van een ecologische spoelthinner, kunnen we niet alleen genieten van gereinigde materialen, maar ook een positieve invloed uitoefenen op een schonere en gezondere planeet voor toekomstige generaties. Ecoatex is slechts één voorbeeld van hoe Eco-Point zich ontwikkelt om zowel aan de behoeften van gebruikers als aan die van onze planeet te voldoen, in lijn met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s). Dus, wanneer de keuze voor een spoelthinner zich voordoet, vergeet dan niet aan onze ecologische spoelthinner te denken – een keuze die ook gekoppeld is aan SDG 12 (verantwoorde consumptie en productie) en SDG 13 (klimaatactie). Zo bouwen we samen aan een duurzame toekomst.

Naast thinner vervangers en aceton vervangers heeft Eco-Point ook veilige afbijtmiddelen, lijm verwijderaars, inkt verwijderaars, graffiti verwijderaars en hars verwijderaars in haar assortiment.

Wilt u vrijblijvend een van onze reinigingsoplossingen zelf proberen, vraag dan hier een gratis testflacon aan!

Ecosem: een doorbraak voor veilig reinigen bij Mourik Services

“Bij ons draait het om veilig en effectief schoonmaken met minimale schade aan het milieu. Ecosem voldeed niet alleen aan onze normen, maar overtrof deze zelfs”.~Aad Campfens, magazijn beheerder bij Mourik Services Regio Noord ~

Lees meer
“Eindelijk één product om alles te ontvetten en reinigen!”

“Als een toonaangevend bedrijf in de funderingsmarkt, is het voor ons van vitaal belang om voortdurend te streven naar duurzame oplossingen die niet alleen onze activiteiten verbeteren, maar ook bijdragen aan een schonere en veiligere omgeving. Aan het woord is Erik van Ballegooijen, Voorman Trilblokken bij Dieseko”.

Lees meer
Ecomano NF
🎉 Ontdek de Nieuwe Ecomano NF: Krachtige Reiniging, Verzorging én Scrub-effect met Walnootschalen! 🎉

We hebben goed nieuws: onze industriële handzeep Ecomano heeft een upgrade gekregen!

 

Lees meer