Payez en toute sécurité et rapidement avec iDeal

Thinner vervangen, het leek onmogelijk

Als teamleider van een groep enthousiaste allround medewerkers voel ik mij verantwoordelijk voor hun gezondheid en werkplezier.

Aan het woord is Ferdinand Boerema, Teamleider FRD Utrecht.

In onze zoektocht naar veilige alternatieven voor thinner en remmenreiniger zijn we in contact gekomen met Eco-Point. Zij lieten ons zien dat er veilige alternatieven zijn en begeleiden ons naar het nieuwe werken.  Zelfs Thinner hebben we kunnen vervangen, wat eerst onmogelijk leek. Samen hebben we gekeken welke schadelijke producten waarmee wij werkten we konden vervangen door veilige(re) producten.

Wij gebruikten o.a. veel remmenreiniger voor verschillende toepassingen. Een demonstratie van Eco-Point met verschillende veilige alternatieven gaf aan ons de doorslag. Alle gedemonstreerde producten presteerden beter dan de remmenreiniger, er was veel minder product nodig en zelfs de geur werd als prettig ervaren. En alle geteste producten zijn veilig en zonder gevarentekens. Wij zijn over!

Voor het reinigen van onze verfspuitpistolen gebruikten wij voorheen altijd gewone spoelthinner. De ruimte waar de spuitenreiniger staat stonk altijd heel erg naar deze thinner, ook al is er een prima afzuiging. Eco-Point heeft ons laten zien dat onze pistolen ook prima gereinigd kunnen worden met een veilig en gevarensymboolvrij product:  Ecoatex.  Ecoatex heeft een vriendelijke geur en gaat tot wel 7 maal langer mee dan de oude thinner. Ook voor dit product van Eco-Point zijn we gevallen.

Ik raad oprecht alle bedrijven die nog met gevaarlijke stoffen werken aan om met Eco-Point in gesprek te gaan. Grote kans dat zij uw werkvloer veilig maken. Dat uw mensen veilig kunnen werken. We reinigen nu onze lakpistolen met Ecoatex. Dit product levert ons meerdere voordelen op:

  • de geur is prettiger dan die van thinner
  • ook de afvalverwerking is veel minder vanwege de standtijdverlenging
  • hierdoor is opslag van gevaarlijke stoffen ook veel minder

Wij zijn blij met deze vooruitgang en hebben met Eco-Point een partner in huis die meedenkt.

FRD is een onderdeel van de multinational Furukawa Company Group die zich voornamelijk bezighoudt met de ontwikkeling en verkoop van machines voor in de bouw, elektrische materialen en chemicaliën. Er zijn drie kernwaarden waarmee het bedrijf zijn naam heeft gevestigd: innovatie, creativiteit en harmonie. De FRD-hydraulische boor- en sloopwerktuigen, sloophamers, crawler drills en uitrustingsstukken worden in meer dan honderd landen gebruikt.

 

Collega Ronald bekent kleur

Ons vizier is gericht op de toekomst. We dromen graag van een schonere wereld waar duurzaam en veilig werken de norm is. Al 30 jaar en nothing changed. Wat doen onze stakeholders om de groene revolutie vorm te geven. Collega Ronald bekent kleur.

Lees meer
FRD
Thinner vervangen, het leek onmogelijk

Zelfs Thinner hebben we kunnen vervangen, wat eerst onmogelijk leek.

 

Lees meer
Stage allround laborant laboratorium
Stage allround laborant / laboratorium techniek

DYNAMISCHE STAGEPLEK

Heb jij oog voor duurzaamheid, ben je nieuwsgierig en volg MBO niveau 3 of 4 opleiding Allround Laboratorium Techniek dan bieden wij je een actieve meewerkstage waar je in een dynamische omgeving aan de slag gaat op ons laboratorium.

Lees meer