Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

Van 15 spuitbussen remreiniger naar 1 flacon Safeco Fresh

Alpla heeft veilig en ecologisch werken al jaren hoog op de agenda staan. Sinds 2009 zijn we daarom de samenwerking met Eco-Point aangegaan. Vooral voor de matrijzenreiniging hebben we jaren gebruik gemaakt van Duposolv”. Aan het woord is Nico Dedapper, Maintenance Manager bij Alpla Group.

“Om onze sustainability goals nog meer aan te scherpen, was er de wens om verdere stappen te zetten. Nadat we samen met Eco-Point de situatie in kaart hadden gebracht, is er een uitgebreide testfase geweest. De eerste testen werden samen uitgevoerd en ook tijdens de eigen testen hebben we kunnen rekenen op een hele correcte begeleiding vanuit Eco-Point.

Een remreiniger zonder gevaartekens

Uiteindelijk werd beslist om over te stappen naar Safeco Fresh. Dit product bevat geen gevaartekens en in uiterst zuinig in verbruik. Voorheen werden voor bepaalde toepassingen tot 15 spuitbussen remreiniger gebruikt. Ditzelfde werk kan nu worden gedaan met slechts 1 flacon Safeco Fresh! Daarnaast geeft Safeco Fresh door zijn langere werking ook nog eens een beter eindresultaat.

Andere toepassingen

Ook voor de toepassing in ons ultrasoonbad vonden we bij Eco-Point een geschikte oplossing. We hebben ons corrosieve product vervangen door E.P. Bio Degreaser. Op deze manier gebeurt onze matrijzenreiniging nu ook stukken veiliger.

Ook voor onze handzeep zijn we nu omgeschakeld naar Proleco NF. De reinigende werking is heel goed, maar vooral de zachtere nawerking is een groot voordeel tegenover onze vorige zepen.

Gezondere en veiligere werkomgeving

Door onze samenwerking met Eco-Point kunnen we onze medewerkers een gezondere en veiligere werkomgeving bieden. Door de goeie communicatie en opvolging blijven we op de hoogte van nieuwe mogelijkheden. Zo helpt Eco-Point om onze ambitieuze ecologische en maatschappelijke doelstellingen te verwezenlijken”.

Collega Wim bekent kleur

“Ik heb geen groene vingers, maar probeer zoveel mogelijk terug te fluiten naar de vogels”. Collega Wim over zijn groene revolutie.

Lees meer
Donald Martens, Production Manager & Stockyard management, bekent kleur

“Elke druppel op die hete plaat zorgt ervoor dat het opwarmen van de aarde vertraagt en omgedraaid kan worden” 

Lees meer
SDG 14: Duurzame blauwe economie

SDG 14 heeft als doel het behoud en duurzaam gebruik van de oceanen, zeeën en maritieme te helpen, om zo een gezond en veerkrachtig zeeleven te vergroten.

Lees meer