Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

Eco-Point en Houweling: een duurzaam partnerschap voor verpakkingsrecycling

Een ontmoeting van duurzame geesten

Bij Eco-Point zijn we toegewijd aan het leveren van veilige reinigingsoplossingen die niet alleen effectief zijn, maar ook vriendelijk voor het milieu. En onze toewijding aan duurzaamheid stopt niet bij onze producten. Die zie je terug in ons bedrijfspand en ook in onze verpakkingen. Om onze verpakkingen te verduurzamen zijn we op zoek gegaan naar een partner die onze visie deelt, en zo vonden we de Houweling Group. Een bedrijf dat bekend staat om zijn innovatieve recyclingtechnologieën. Een perfecte match!

Het hart van de samenwerking: een duurzaam recycleproces

Het hart van deze bijzondere samenwerking ligt in het recycleproces van verpakkingen. Wij zorgen ervoor dat gebruikte verpakkingen worden verzameld. Vervolgens worden ze opgehaald, zorgvuldig geselecteerd en versnipperd door Houweling. Dit proces zorgt ervoor dat onze gebruikte vaten opnieuw gebruikt kunnen worden. Oude gebruikte vaten krijgen op deze manier een nieuw leven, waardoor we onze ecologische voetafdruk verkleinen en de hoeveelheid plasticafval in het milieu verminderen.

Innovatie in actie: van plastic afval naar gerecyclede schatten

Met behulp van de expertise van de Houweling Group worden onze verpakkingen getransformeerd naar R-HDPE-verpakkingen, een type gerecycled plastic dat voldoet aan strenge duurzaamheidseisen. Dit betekent niet alleen een vermindering van het gebruik van nieuw plastic, maar ook een significante vermindering van plasticafval dat in het milieu belandt.

Op weg naar een circulaire toekomst: een inspirerend voorbeeld

Al met al voelt het echt als een win-win situatie. Door samen te werken aan deze innovatieve recyclingprocessen en het gebruik van gerecyclede materialen, zetten we samen stappen naar een schonere toekomst voor ons allemaal. Gewoon een inspirerend voorbeeld van hoe we allemaal kunnen bijdragen aan een circulaire economie en een schonere planeet.

Ecosem: een doorbraak voor veilig reinigen bij Mourik Services

“Bij ons draait het om veilig en effectief schoonmaken met minimale schade aan het milieu. Ecosem voldeed niet alleen aan onze normen, maar overtrof deze zelfs”.~Aad Campfens, magazijn beheerder bij Mourik Services Regio Noord ~

Lees meer
“Eindelijk één product om alles te ontvetten en reinigen!”

“Als een toonaangevend bedrijf in de funderingsmarkt, is het voor ons van vitaal belang om voortdurend te streven naar duurzame oplossingen die niet alleen onze activiteiten verbeteren, maar ook bijdragen aan een schonere en veiligere omgeving. Aan het woord is Erik van Ballegooijen, Voorman Trilblokken bij Dieseko”.

Lees meer
Ecomano NF
🎉 Ontdek de Nieuwe Ecomano NF: Krachtige Reiniging, Verzorging én Scrub-effect met Walnootschalen! 🎉

We hebben goed nieuws: onze industriële handzeep Ecomano heeft een upgrade gekregen!

 

Lees meer