Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

Kit oplossen zonder aceton!

Mosa Glasgroothandel B.V. is een glasproducent en leverancier in het Limburgse Echt. Meedenken met de klant en de focus op het probleemoplossend vermogen zijn kernwaarden voor het bedrijf. Ook is de ISO 14.001 certificering belangrijk omdat Mosa steeds veiliger en milieuvriendelijker wil werken.

Via een aanvraag voor een gratis Testflacon op onze website is Mosa bij Eco-Point terecht gekomen. Nik Römkens van Mosa Glas licht toe: “Wij waren op zoek naar een veilig alternatief voor aceton en andere reinigingsmiddelen om lijmen en kitten op te lossen en te verwijderen van glasoppervlaktes. Door afscheid te nemen van milieubelastende stoffen maken wij onze groene vingerafdruk nog groener.”

Samen problemen oplossen en meedenken met de klant staat ook bij ons hoog in het vaandel. Ons kenniscentrum is hierbij essentieel. Op ons lab zijn verschillende testen gedaan naar het oplossend vermogen op de diverse kitten die worden gebruikt in de glasproductie. Hieruit volgde een adviesrapport en na testen bij Mosa Glas op de werkvloer, en de kitten die zij gebruiken, hebben zij afscheid genomen van hun huidige reinigingsmiddelen. Het veilige, gevaarsymboolvrije alternatief Safeco werd omarmt en dankzij de snelle werking en snelle droogtijd meteen in gebruik genomen!

Onder andere butylkit en twee componenten afdichtingskit werden succesvol verwijderd. Sinds 2021 werkt Mosa Glas met Safeco, een van onze parels wat betreft het vervangen van oplosmiddelen als aceton, thinner en wasbenzine. Vooral voor lijmen en kit toepassingen kan Safeco het werk voor de mensen op uw werkvloer een stuk aangenamer, veiliger én duurzamer maken.

Bent u ook benieuwd naar onze veilige alternatieven voor Aceton? Of bent u nieuwsgierig welke producten u mogelijk kunt vervangen voor duurzame en veilige alternatieven? Neem een kijkje op onze website en vraag een gratis testflacon aan. Wij helpen u graag met het vinden van de juiste oplossingen en komen graag bij u langs voor een demonstratie.

Collega Fleur bekent kleur - Eco-Point
Collega Fleur bekent kleur

Werken aan een schone, duurzame en veilige omgeving, samen met onze stakeholders. Hoe geeft collega Fleur vorm aan de groene revolutie? Lees het in ons blog.

Lees meer
Testimonial Autoschade Specialist IJzendoorn - Eco-Point
Remosolv Plus, ik zou nooit meer met iets anders willen werken

“Ik snap niet dat mensen nog met thinner werken’’. Aan het woord is Stefan IJzendoorn, autoschade specialist bij IJzendoorn.

Lees meer
Alpla Testimonial Eco-Point
Van 15 spuitbussen remreiniger naar 1 flacon Safeco Fresh

Alpla heeft veilig en ecologisch werken al jaren hoog op de agenda staan. Sinds 2009 zijn we daarom de samenwerking met Eco-Point aangegaan. Vooral voor de matrijzenreiniging hebben we jaren gebruik gemaakt van Duposolv”. Aan het woord is Nico Dedapper, Maintenance Manager bij Alpla Group.

Lees meer