Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

“Quick Scan; een snelle en gemakkelijke gevaarlijke stoffen analyse”

Als bedrijf dat waarde hecht aan duurzaamheid en veiligheid, hebben we gezocht naar manieren om gevaarlijke stoffen te identificeren en te vervangen door veiligere alternatieven. De Quick Scan van Eco-Point bleek een waardevolle tool voor ons te zijn, want het scheelt ons een boel werk.  Aan het woord is Menno de Vries, KAM-QHSE medewerker bij Bosma & Bronkhorst. Specialist op het gebied van elektrotechniek, aandrijfsystemen en technische automatiseringssystemen.

Duurzame en veilige vervangingen

De analyse van de Quick Scan is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook kosteneffectief voor ons bedrijf. Het stelt ons in staat gevaarlijke stoffen nauwkeurig in kaart te brengen, en met het deskundige advies en de begeleiding van Eco-Point hebben we deze kunnen vervangen door duurzamere en veiligere opties. Zo gebruiken we nu bijvoorbeeld Ecoolant NF als koel- en snijmiddel. Een duurzame snij- en lasvloeistof, maar ook een remmenreiniger die vrij is van schadelijke chemicaliën en milieukeurmerken. Deze verschuiving heeft niet alleen bijgedragen aan een positieve impact op het milieu, maar heeft ook de veiligheid en het welzijn van onze medewerkers vergroot.

Verantwoord ondernemen

Daarnaast heeft de Quick Scan ons geholpen ons imago te versterken. Als bedrijf dat zich inzet voor duurzaamheid, vinden we het belangrijk dat onze klanten en partners ons zien als een voorloper in verantwoord ondernemen.

Kostenbesparing

De duurzame producten zorgen voor gemak en kostenbesparing: er zijn minder speciale beschermingsmiddelen (PBM’s), afzuiging of speciale voorzorgsmaatregelen nodig bij de opslag of transport (ADR) van de producten.  De veilige vervangers zijn dikwijls concentraten die verdund kunnen worden met water, wat zorgt voor minder opslagruimte en vervoerskosten. De Quick Scan heeft ons niet alleen geholpen om onze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid te bereiken, maar heeft ook in positieve zin bijgedragen aan onze bedrijfsresultaten.

Al met al kunnen we de Quick Scan van Eco-Point van harte aanbevelen aan bedrijven die op zoek zijn naar een effectieve manier om gevaarlijke stoffen te vervangen door duurzamere alternatieven. Het is goed voor het milieu, goed voor de medewerkers, kostenbesparend en heeft een positieve invloed op het bedrijfsimago.

Menno de Vries, KAM-QHSE medewerker

Paul Konings, directeur Holonite, bekent kleur

“Ik ben er overigens van overtuigd dat de bedrijven die nog steeds niet verantwoord omgaan met hun grondstoffen of omgeving op termijn geen bestaansrecht hebben. Dus ga aan de slag voordat je echt spijt krijgt…” Paul Konings bekent kleur!

Lees meer
Unieke Stap in Duurzaamheid – Regeneratie van Eco-Point Reinigingsoplossingen!

Met trots presenteren we onze nieuwste innovatie: regeneratie van onze Eco-Point reinigingsoplossingen, in samenwerking met onze partner Remat. Deze baanbrekende ontwikkeling combineert kostenbesparing met duurzaamheid op een unieke manier.

Lees meer
Ecosem: een doorbraak voor veilig reinigen bij Mourik Services

“Bij ons draait het om veilig en effectief schoonmaken met minimale schade aan het milieu. Ecosem voldeed niet alleen aan onze normen, maar overtrof deze zelfs”.~Aad Campfens, magazijn beheerder bij Mourik Services Regio Noord ~

Lees meer