Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

“Quick Scan; een snelle en gemakkelijke gevaarlijke stoffen analyse”

Als bedrijf dat waarde hecht aan duurzaamheid en veiligheid, hebben we gezocht naar manieren om gevaarlijke stoffen te identificeren en te vervangen door veiligere alternatieven. De Quick Scan van Eco-Point bleek een waardevolle tool voor ons te zijn, want het scheelt ons een boel werk.  Aan het woord is Menno de Vries, KAM-QHSE medewerker bij Bosma & Bronkhorst. Specialist op het gebied van elektrotechniek, aandrijfsystemen en technische automatiseringssystemen.

Duurzame en veilige vervangingen

De analyse van de Quick Scan is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook kosteneffectief voor ons bedrijf. Het stelt ons in staat gevaarlijke stoffen nauwkeurig in kaart te brengen, en met het deskundige advies en de begeleiding van Eco-Point hebben we deze kunnen vervangen door duurzamere en veiligere opties. Zo gebruiken we nu bijvoorbeeld Ecoolant NF als koel- en snijmiddel. Een duurzame snij- en lasvloeistof, maar ook een remmenreiniger die vrij is van schadelijke chemicaliën en milieukeurmerken. Deze verschuiving heeft niet alleen bijgedragen aan een positieve impact op het milieu, maar heeft ook de veiligheid en het welzijn van onze medewerkers vergroot.

Verantwoord ondernemen

Daarnaast heeft de Quick Scan ons geholpen ons imago te versterken. Als bedrijf dat zich inzet voor duurzaamheid, vinden we het belangrijk dat onze klanten en partners ons zien als een voorloper in verantwoord ondernemen.

Kostenbesparing

De duurzame producten zorgen voor gemak en kostenbesparing: er zijn minder speciale beschermingsmiddelen (PBM’s), afzuiging of speciale voorzorgsmaatregelen nodig bij de opslag of transport (ADR) van de producten.  De veilige vervangers zijn dikwijls concentraten die verdund kunnen worden met water, wat zorgt voor minder opslagruimte en vervoerskosten. De Quick Scan heeft ons niet alleen geholpen om onze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid te bereiken, maar heeft ook in positieve zin bijgedragen aan onze bedrijfsresultaten.

Al met al kunnen we de Quick Scan van Eco-Point van harte aanbevelen aan bedrijven die op zoek zijn naar een effectieve manier om gevaarlijke stoffen te vervangen door duurzamere alternatieven. Het is goed voor het milieu, goed voor de medewerkers, kostenbesparend en heeft een positieve invloed op het bedrijfsimago.

Menno de Vries, KAM-QHSE medewerker

Product Manager Jacco bekent kleur

Zelf heb ik niet echt het idee dat ik super groen ben, maar stiekem heeft het er altijd al wel ingezeten. Mijn tijd in het milieulab heeft de basis gegeven voor wat ik nu doe.

Lees meer
Jurgen van den Heuvel bekent kleur

“Investeren in groene energie, had ik dat maar eerder gedaan”Jurgen van den Heuvel, eigenaar PION evenementen, bekent kleur.

Lees meer
Proleco NF Handzeep: een stap vooruit in handhygiëne

Als teamleider bij De Back Coatings ben ik voortdurend op zoek naar hoogwaardige producten voor het welzijn van onze medewerkers. We hebben kennis gemaakt met de geüpgrade Proleco NF handzeep en ik ben erg onder de indruk.

Lees meer