Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

Paul Konings, directeur Holonite, bekent kleur

Mijn groene revolutie

Revolutie is een groot woord, maar wij zijn bij Holonite wel de dingen echt anders gaan doen…

Startpunt was de vorige crisis in de woningbouw. De noodzaak voor innovatie werd groter en Holonite wilde de grens over. Voor ons product “composietsteen” was het nodig om een soort passpoort te krijgen, zodat wij objectief konden aantonen dat ons product duurzaam was. Dit was de aanleiding voor Cradle to Cradle certificering en het ontwikkelen van een biobased grondstof.

Ons composietsteen bestaat uit een vulmiddel en een bindmiddel (kunsthars). Deze hars is een aardolieproduct, samen met onze leverancier hebben we een versie ontwikkeld met meer dan 50% bio-content (i.p.v. aardolie).

Naast een massieve composietdorpel verkopen wij ook een glasvezelversterkte onderdorpel. Sinds kort beschikken wij over een machine om een dergelijk ‘pultrusie’ profiel zelf te maken.  Wij zijn inmiddels een ontwikkeltraject gestart om met biobased hars en vlasvezel een biobased dorpel te produceren. Dit product heeft een substantieel lagere footprint en past ideaal bij het houten kozijn van onze klanten.

Wat Holonite wel enorm heeft geholpen is om met gelijkgestemde, C2C gecertificeerde bedrijven in de  toelevering aan de bouw, de C2C Bouwgroep op te richten.  Samenwerken is leuk maar vooral veel effectiever…

Mijn groene spijt

Net als de eerder beschreven stapsgewijze veranderingen (en geen revolutie), zou ik eerder over nieuwe inzichten spreken, dan over echte spijt… Misschien hadden wij eerder kunnen starten met verbeteringen, maar wanneer de markt duurzame producten niet waardeert is het snel afgelopen.

Ik ben er overigens van overtuigd dat de bedrijven die nog steeds niet verantwoord omgaan met hun grondstoffen of omgeving op termijn geen bestaansrecht hebben. Dus ga aan de slag voordat je echt spijt krijgt…

Mijn groene aanrader

Begin gewoon…

Thuis of op je werk, ik heb geleerd dat alleen een andere mindset al veel verschil maakt. Wij proberen continu de vraag te stellen of wij het goed doen en of het niet groener kan..?

 

Nieuw: Safeco Fresh Ecowipes! 🌞
Lees meer
De Kracht van Duurzame Esters in Reinigingsoplossingen

In de wereld van industriële reiniging groeit de noodzaak voor duurzaamheid gestaag. Met toenemende druk om milieuvriendelijke praktijken te omarmen, neemt de vraag naar ecologische reinigingsoplossingen toe.

Lees meer
“Met de Ecowipes hebben we een alles-in-één oplossing gevonden”

De positieve feedback van onze medewerkers bevestigt dat we de juiste keuze hebben gemaakt. Jordan Kolleppel, Magazijn Hoofd bij Van de Kreeke Groep, vertelt over zijn ervaringen met de Ecowipes.

Lees meer