Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

Quickscan: in kaart brengen gevaarlijke stoffen

Wijst men u steeds vaker op de risico’s van het werken met gevaarlijke stoffen?

Veiligheid en gezondheid zijn belangrijke aspecten op de werkvloer. De wetgeving wordt aangescherpt, de verantwoordelijkheid van werkgevers groter. Soms zijn er meer vragen dan antwoorden als het gaat om de risico’s van gevaarlijke stoffen.

U vraagt zich misschien af of er binnen uw bedrijf voldoende overzicht is van de gevaarlijke stoffen en of dit misschien beter kan.
Of dat u uit het veiligheidsblad direct kunt opmaken of u met een gevaarlijke stof te maken hebt. Wellicht dat wat meer achtergrondkennis toch wel wenselijk is?
Mogelijk wilt u het gebruik van die gevaarlijke stoffen wel verminderen in volume en kunt u daarbij wel een duwtje in de goede richting gebruiken.

Gratis Quickscan: voor wie?

  • Als het STOP- principe (Substitution (vervanging), Technische controles, Organisatorische maatregelen en Persoonlijke beschermingsmiddelen) voor u nog vragen oproept.
  • U behoefte heeft aan veilige alternatieven.
  • U het gevoel hebt dat u op dit gebied wel hulp en deskundigheid kunt gebruiken, zonder allerlei uurtarieven en (dure) adviseurs.

Stoffen als benzeen, tolueen, ethanol, dichloorethaan, formaldehyde, boorzuur(verbindingen), methyl- en ethylpyrrolidon (NMP en NEP), fenolverbindingen, n-hexaan, lachgas, koolteer, styreen, PER chloorethyleen en xyleen …. Het is is slechts een greep uit de lijst met carcinogene, mutagene en reprotoxische stoffen, oftewel kankerverwekkende stoffen. Deze stoffen kunnen genmutaties veroorzaken en/of gevaarlijk zijn voor de voortplanting.

Wat kan Eco-Point voor u betekenen?

Indien u een actuele RI&E heeft en een stoffenregistratiesysteem, kan Eco-Point de probleemstoffen uitlichten. Vervolgens wordt er gekeken of wij of relaties van Eco-Point hier een alternatief in kunnen bieden.

Ecosem: een doorbraak voor veilig reinigen bij Mourik Services

“Bij ons draait het om veilig en effectief schoonmaken met minimale schade aan het milieu. Ecosem voldeed niet alleen aan onze normen, maar overtrof deze zelfs”.~Aad Campfens, magazijn beheerder bij Mourik Services Regio Noord ~

Lees meer
“Eindelijk één product om alles te ontvetten en reinigen!”

“Als een toonaangevend bedrijf in de funderingsmarkt, is het voor ons van vitaal belang om voortdurend te streven naar duurzame oplossingen die niet alleen onze activiteiten verbeteren, maar ook bijdragen aan een schonere en veiligere omgeving. Aan het woord is Erik van Ballegooijen, Voorman Trilblokken bij Dieseko”.

Lees meer
Ecomano NF
🎉 Ontdek de Nieuwe Ecomano NF: Krachtige Reiniging, Verzorging én Scrub-effect met Walnootschalen! 🎉

We hebben goed nieuws: onze industriële handzeep Ecomano heeft een upgrade gekregen!

 

Lees meer