Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

Geweldig dat we thinner en koudontvetter hebben vervangen

“Voorheen werkten we met schadelijke middelen als thinner en koudontvetter om diverse lijmvervuilingen aan machines en matrijzen te reinigen. Omdat we bij Celdex geloven in een veilige en duurzame toekomst voor onze medewerkers en het milieu, zijn we op zoek gegaan naar alternatieve oplossingen.

Via onze onderhoudspartner voor het machinepark kwamen we bij Eco-Point terecht. Na een afspraak gemaakt te hebben kregen we van de accountmanager duidelijke uitleg over de mogelijkheden op de diverse toepassingen in het productieproces. Samen met onze medewerkers hebben we dit uitgebreid kunnen testen in de praktijk en de werking verraste ons.

Wij hebben nu de gevaarlijke stoffen volledig kunnen vervangen in ons productieproces waardoor we onze medewerkers en het milieu beschermen. Bovendien zorgen deze veilige producten voor minder (chemisch) afval en lagere opslagkosten.”

De Safeco gebruiken we nu voor het verwijderen van de lijmresten aan machines, matrijzen en stansmessen. Voor het reinigen van de vloer en de buitenzijde van de machines gebruiken we de Biosafe RTU. Beide producten zijn gevaarsymboolvrij. Tenslotte gebruiken we de Megaplus Citrus voor de kalkvervuilingen op de machines. We zijn blij met de manier waarop we deze omslag met Eco-Point hebben kunnen maken.”

Aan het woord is Maarten Arends van Celdex in Boxtel, producent van kunststofschuim afdichtingsproducten. Zij ontwikkelen en produceren al sinds 1983 producten die thermisch en akoestisch, water-, stof-, slagregen-, en luchtdicht zijn. Naast maatwerk zijn ook hoge kwaliteit en duurzaamheid belangrijke eigenschappen van hun producten. Ze werken voor zakelijke opdrachtgevers in de prefab bouw en industrie.

 

Collega Fleur bekent kleur - Eco-Point
Collega Fleur bekent kleur

Werken aan een schone, duurzame en veilige omgeving, samen met onze stakeholders. Hoe geeft collega Fleur vorm aan de groene revolutie? Lees het in ons blog.

Lees meer
Testimonial Autoschade Specialist IJzendoorn - Eco-Point
Remosolv Plus, ik zou nooit meer met iets anders willen werken

“Ik snap niet dat mensen nog met thinner werken’’. Aan het woord is Stefan IJzendoorn, autoschade specialist bij IJzendoorn.

Lees meer
Alpla Testimonial Eco-Point
Van 15 spuitbussen remreiniger naar 1 flacon Safeco Fresh

Alpla heeft veilig en ecologisch werken al jaren hoog op de agenda staan. Sinds 2009 zijn we daarom de samenwerking met Eco-Point aangegaan. Vooral voor de matrijzenreiniging hebben we jaren gebruik gemaakt van Duposolv”. Aan het woord is Nico Dedapper, Maintenance Manager bij Alpla Group.

Lees meer