Betaal veilig en snel met iDeal

Ontvang proefmonster

Blij dat we thinner en koudontvetter hebben vervangen

“Voorheen werkten we met schadelijke middelen als thinner en koudontvetter om diverse lijmvervuilingen aan machines en matrijzen te reinigen. Omdat we bij Celdex geloven in een veilige en duurzame toekomst voor onze medewerkers en het milieu, zijn we op zoek gegaan naar alternatieve oplossingen.

Via onze onderhoudspartner voor het machinepark kwamen we bij Eco-Point terecht. Na een afspraak gemaakt te hebben kregen we van de accountmanager duidelijke uitleg over de mogelijkheden op de diverse toepassingen in het productieproces. Samen met onze medewerkers hebben we dit uitgebreid kunnen testen in de praktijk en de werking verraste ons.

Wij hebben nu de gevaarlijke stoffen volledig kunnen vervangen in ons productieproces waardoor we onze medewerkers en het milieu beschermen. Bovendien zorgen deze veilige producten voor minder (chemisch) afval en lagere opslagkosten.”

De Safeco gebruiken we nu voor het verwijderen van de lijmresten aan machines, matrijzen en stansmessen. Voor het reinigen van de vloer en de buitenzijde van de machines gebruiken we de Biosafe RTU. Beide producten zijn gevaarsymboolvrij. Tenslotte gebruiken we de Megaplus Citrus voor de kalkvervuilingen op de machines. We zijn blij met de manier waarop we deze omslag met Eco-Point hebben kunnen maken.”

Aan het woord is Maarten Arends van Celdex in Boxtel, producent van kunststofschuim afdichtingsproducten. Zij ontwikkelen en produceren al sinds 1983 producten die thermisch en akoestisch, water-, stof-, slagregen-, en luchtdicht zijn. Naast maatwerk zijn ook hoge kwaliteit en duurzaamheid belangrijke eigenschappen van hun producten. Ze werken voor zakelijke opdrachtgevers in de prefab bouw en industrie.

 

Schoon zonder milieubelasting

“Het product Ecoatex bleek een gouden greep”. Aan het woord is Elsbeth van de Laar, eigenaar en oprichter van Kleurstuc.

Lees meer
Handhygiëne op orde?

We boeken weer vakanties, gaan massaal naar festivals, omhelzen elkaar en schudden elkaars handen alsof corona nooit heeft bestaan.

Lees meer
Blij dat we thinner en koudontvetter hebben vervangen
Lees meer