Ontvetten

Geschikte ontvetters

Hieronder de ontvetters van Eco-Point. Veilige alternatieven en vervangers voor verontreinigende andere producten.

 • BioSafe - Krachtige, biologisch afbreekbare, industriële reiniger / ontvetter met de toevoeging van natuurlijke soda en oplosversterkers.

 • Ecosol 60 - Industriële reiniger/ontvetter op basis van zeer hoogwaardige, aromaatarme petroleumdestillaten.

 • Solveco - Hoogwaardige industriële reiniger/ontvetter op basis van zeer zuivere aromaatvrije synthetische koolwaterstoffen.

 • Solvega 300 - Geurloze natuurlijke ontvetter/solvent. Gebaseerd op een veresterde natuurlijke raapzaadolie. Voor het verwijderen van diverse oliën en vetten. Vrij van gevaarslabelling (H en P-zinnen)

 • Safeco - Snel werkende reiniger/ontvetter gebaseerd op veilige en makkelijk afbreekbare oplosmiddelen, voor de verwijdering van allerlei vervuilingen in een chemisch gerelateerde omgeving zoals lijmen, kitten, harsen etc., en behoeft geen gevaarsymbolen.

 • Ecosol 100 - Ecosol 100. Industriële reiniger/ontvetter op basis van zeer hoogwaardige, aromaatarme petroleumdestillaten.

Ontvetten: Op welke manieren?

Ontvetbak

Ontvetten kan handmatig gebeuren of in een ontvetbak. Ook wel ontvetterbak, spoeltafel of onderdelenreiniger genoemd. Er zijn zelfs volautomatische systemen verkrijgbaar die via een vooraf ingestelde temperatuur en tijdschakelaar een wasprogramma draaien om de oliën en vetten af te breken.

Ontvetten met wasbenzine en vluchtige oplosmiddelen zoals thinner

De naam 'wasbenzine' geeft aan dat er ook mee gewassen kan worden. Het is een oplosmiddel met stoffen die zeer schadelijk zijn voor het milieu. Het vat gemakkelijk vlam en werken met wasbenzine kan gezondheidsproblemen opleveren. Het product is schadelijk bij langdurig contact en bij inademing. Tijdens en na het gebruik wordt dan ook aangeraden om goed te ventileren, goed op te letten voor vuur en op te letten dat er geen vonken in de buurt zijn. Dit geldt ook voor de overige vluchtige oplosmiddelen zoals thinner.

Olie en vet verwijderen

In de automotive en metaal branche is er regelmatig sprake van zwaardere verontreinigingen, zoals olie en vet. Een reinigingsmethode die ingezet kan worden is ultrasoon reinigen. Door ultrasone geluidsgolven in combinatie met een reinigingsproduct ontstaan kleine vacuümbelletjes (cavitatie) in een vloeistof. Wanneer die imploderen, komt er energie vrij die het vuil van ondergedompelde stukken verwijdert. Hierdoor worden zelfs de kleinste plekjes schoongemaakt. Ultrasoon reinigen is een vorm van automatisch reinigen en daarom ook een aantrekkelijke reinigingsmethode.

RVS ontvetten

Roestvrij staal is een duurzaam materiaal en wordt gebruikt voor een breed scala aan huishoudelijke en industriële toepassingen. De chroomlaag op het materiaal zorgt ervoor dat het bestand is tegen roest en aanslag. De hoeveelheid chroom bepaalt tevens hoe sterk het RVS hier tegen bestand is. RVS 304 bevat minder chroom dan RVS 316. RVS 304 komen we het meeste tegen en met goed onderhoud kan deze laag vele jaren bescherming bieden. De beschermlaag kan verzwakken en beschadigen door vuil en andere verontreinigende stoffen. Het is dus belangrijk om roestvrij staal - zeker RVS 304 - regelmatig schoon te maken met veilige schoonmaakmiddelen. Pas op met zure reinigers; deze kunnen RVS-materiaal aantasten.

Waarom ontvetten?

Esthetiek

Oliën, vetten en los vuil geven de werkplek en de machines een onverzorgd uiterlijk. Onderzoek wijst uit dat werknemers actiever zijn wanneer zij kunnen werken in een schone en veilige omgeving.

Economie

Het is niet alleen onprettig om aan smerige onderdelen te moeten sleutelen, maar ook niet handig. Het inspecteren van schone onderdelen levert betere resultaten op: alle gebreken en problemen zijn zichtbaar op een schoon product. Goede smering zorgt voor minder slijtage, werkonderbrekingen, behoud van gereedschappen en minder onderhoud. Het voorkomen van olie- en vetvervuiling is kostenbesparend en behoud van materialen.

Ontvetten: De veilige industriële oplossingen van Eco-Point

Maak kennis met Eco-Point. In ons laboratorium in het Brabantse Halsteren ontwikkelen we veilige producten voor ontvetten en andere verontreinigingen. We vinden het belangrijk dat het product minstens net zo goed werkt dan uw huidige product. Hier testen we volop mee. Wilt u uw huidige ontvetter vervangen? Wij komen graag bij u langs op locatie voor een gratis en vrijblijvende test. U krijgt persoonlijk advies van onze productexpert en u ervaart de werking van de producten in uw eigen toepassing.

Geschikte producten voor ontvetten

 • Een van de Ecosol 100 verpakkingen

  Ecosol 100 - Ecosol 100. Industriële reiniger/ontvetter op basis van zeer hoogwaardige, aromaatarme petroleumdestillaten.

 • Een van de Solvega 300 verpakkingen

  Solvega 300 - Geurloze natuurlijke ontvetter/solvent. Gebaseerd op een veresterde natuurlijke raapzaadolie. Voor het verwijderen van diverse oliën en vetten. Vrij van gevaarslabelling (H en P-zinnen)

 • Een van de BioSafe verpakkingen

  BioSafe - Krachtige, biologisch afbreekbare, industriële reiniger / ontvetter met de toevoeging van natuurlijke soda en oplosversterkers.

Wilt u graag weten welk product het beste is voor uw specifieke situatie? Neem contact op met een van onze specialisten.

Contact opnemen

Of bel 0164 63 25 55

Deze klanten gingen u voor

Ervaar nu zelf de unieke aanpak van Eco-Point

Gratis testmonster aanvragen
Contact opnemen
 • Producten zonder gevarensymbolen
 • Eigen laboratorium en kenniscentrum
 • Persoonlijk advies op locatie
 • Ecologisch en economisch in gebruik
 • Specialist in professionele reinigingsproducten

Schrijf u in voor
de Eco-Point nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alles op het gebied van reiniging en ecologie!