Groene aanslag verwijderen op ecologische manier

Wat is groene aanslag precies?

Groene aanslag is de verzamelnaam voor het geheel aan mossen en algen dat groeit op plaatsen die relatief schaduwrijk en vochtig zijn. Mossen en algen zijn overwegend groen van kleur, vandaar de term 'groene aanslag'. Waar mossen en algen zich vestigen, tref je binnen korte tijd ook bacteriën, gisten, schimmels, dode wieren en vuil aan. Het geheel van dit alles zorgt voor een lastig te verwijderen groene aanslag.

Juist in de herfst en wintermaanden is er korter en minder zonlicht en valt er veel regen. Het water wordt vastgehouden door de algen en mossen waardoor het probleem alleen maar erger wordt. Tijd dus om deze groene aanslag te verwijderen.

Waar treden mossen en algen op?

Groene aanslag vormt zich vooral goed op objecten die van poreuze steensoorten zijn gemaakt. Denk daarbij aan paden, trottoirs, terrassen, tegels, muren, erfafscheidingen, flagstones, grafzerken en dakpannen. Het kan zich ook prima hechten aan gladdere materialen als glas, metaal en marmer. Tenslotte gedijt het goed op vochtige plaatsen: recirculerende koelwatersystemen en proceswater, plaatsen waar eet- en drinkwaren worden bereid, behandeld of bewaard.

Waarom is groene aanslag een probleem?

Groene aanslag maakt paden en terrassen glad. Dit kan glij- en valpartijen veroorzaken. Mossen kunnen uiteindelijk ook dakpannen beschadigen. Ze hechten zich met hun kleine wortels vast in de poriën van de dakbedekking. Omdat er ook vocht in de wortels opgeslagen wordt bestaat de kans dat dit vocht in de winter uitzet en zo de structuur van de dakpannen beschadigd.

Tips om Groene aanslag te verwijderen

  • Maak gebruik van voegenzand om de groene aanslag weg te bezemen.
  • Gebruik een hogedrukspuit om de groene aanslag te verwijderen. Let hier wel op dat je hoge druk spuit een niet te hoge druk heeft. Hierdoor kun je planten en ook tegels beschadigen.
  • Gebruik liever geen chemische middelen. Dit kan de planten en het bodemleven aantasten.

Groene aanslag verwijderen: Biologisch afbreekbaar

Mocht het nu niet lukken met de bovenstaande tips dan kunt u gebruik maken van onze ecologische producten om groene aanslag te verwijderen. De producten die vaker gebruikt worden om groene aanslag te verwijderen zijn vaak agressief en schaden het milieu. Denk daarbij aan groene zeep, chloor, bleek of azijn. Bij Eco-Point produceren we biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen voor het verwijderen van groene aanslag.

Groene aanslag verwijderen op een ecologische manier

Maak kennis met Eco-Point. In ons laboratorium in het Brabantse Halsteren ontwikkelen we veilige en ecologisch verantwoorde producten voor het verwijderen van groene aanslag en andere verontreinigingen. We vinden het belangrijk dat het product minstens net zo goed werkt dan uw huidige product. Hier testen we volop mee. Wilt u uw huidige product vervangen? Wij komen graag bij u langs op locatie voor een gratis en vrijblijvende test. U krijgt persoonlijk advies van onze productexpert en u ervaart de werking van de producten in uw eigen toepassing. Of ervaar zelf de werking van onze producten en vraag hieronder een gratis testmonster aan!

 

Biologisch afbreekbare groene aanslag verwijderaar

 

E.P. Algex Biosafe

Biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel voor het verwijderen van algen, bacteriën, gisten en schimmels.

Voor het verwijderen van groene aanslag.

Bevat geen gevaarsymbolen.

Meer info Meer info

 

 

 

 

Deze klanten gingen u voor

Ervaar nu zelf de unieke aanpak van Eco-Point

Gratis testmonster aanvragen
Contact opnemen
  • Producten zonder gevarensymbolen
  • Eigen laboratorium en kenniscentrum
  • Persoonlijk advies op locatie
  • Ecologisch en economisch in gebruik
  • Specialist in professionele reinigingsproducten

Schrijf u in voor
de Eco-Point nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alles op het gebied van reiniging en ecologie!