Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

Desinfectie en hygiëne

Desinfectie en hygiëne: ten tijde van een epidemie misschien wel belangrijker dan ooit. Zeker op contactoppervlakken, kritische plekken waar de overdracht van ziekteverwekker het meest plaatsvindt, is het van belang dat er goed schoongemaakt wordt. Een krachtig desinfectiemiddel is hierbij noodzakelijk. Een goede hygiëne is namelijk niet vanzelfsprekend. Deze behelst zowel het reinigen als desinfecteren wanneer nodig. Met andere woorden: zonder een goede reiniging heeft desinfectie geen zin.

 

Hygiëne en desinfectie op openbare plekken

Een goede hygiëne is voor alles en iedereen – mens en milieu – belangrijk. Een slechte hygiëne kan er namelijk voor zorgen dat je ziek wordt. Om jezelf en anderen te beschermen is het daarom belangrijk om een goede hygiëne te waarborgen. Voornamelijk op openbare plekken waar dagelijks honderden mensen bij elkaar komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan horeca, gemeenten, sport en recreatie, scholen of het openbaar vervoer. Maar ook: ziekenhuizen, huisartsenpraktijken of kantoorgebouwen. Het belang dat hier grondig en met het juiste desinfectiemiddel wordt schoongemaakt is groot. Desinfecteren met een krachtig en veilig desinfectiemiddel kan eventuele verspreiding van virussen namelijk voorkomen, waardoor het bezoeken van deze locaties veilig en verantwoord blijft.

 

Desinfectiemiddelen

Eco-Point heeft verschillende biologisch afbreekbare desinfectiemiddelen ontwikkeld om een goede hygiëne te kunnen waarborgen. Denk bijvoorbeeld aan (industriële) handzeep, schoonmaakdoekjes, handgel en schoonmaakmiddelen die contactoppervlakken grondig schoon kunnen maken. Alle middelen zijn veilig te gebruiken en gemaakt van ecologische materialen. Desinfectanten hebben altijd een toelatingsnummer.

Dit verschilt soms per land. In Nederland hebben onze producten Microx en E.P. Algex een toelatingsnummer. In België alleen Microx.

 

Hygiëne buitenshuis

Naast het voorkomen van virusverspreidingen, is een goede hygiëne buitenshuis ook belangrijk. Met name groene aanslag speelt een grote rol in hygiëne. Groene aanslag is een verzamelnaam voor mossen en algen die groeien op vochtige en schaduwrijke plaatsen. Je kunt deze op meerdere plekken tegenkomen: in de tuin, op het dak of op het schoolplein.

Eco-Point heeft hier een speciaal product voor ontwikkeld: de E.P. Algex (let op! enkel leverbaar in Nederland met toelatingsnummer).  Dit middel is speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van algen, bacteriën, gisten en schimmels.