Lijmresten verwijderen

Lijmresten verwijderen: een uitdagende klus

Het verwijderen van lijm(resten) is een klus die veel voorkomt in de verpakkingsindustrie, bouw en interieurinrichting, meubelbranche, kartonindustrie en automotive. De lijm hecht zicht niet alleen aan de delen die u aan elkaar wilt lijmen, maar ook aan machines, onderdelen, kettingen, transportbanden, gereedschappen en vloeren. Voor het verwijderen van deze lijmresten maken veel bedrijven gebruik van oplosmiddelen zoals aceton, thinner, stickerverwijderaar, wasbenzine of terpentine. Deze producten werken effectief, maar zijn zeer schadelijk voor de gezondheid van uw medewerkers. Gelukkig zijn er ook veilige lijmverwijderaars beschikbaar.

Waarom zijn veel oplosmiddelen gevaarlijk?

Veel oplosmiddelen die gebruikt worden bij het verwijderen van lijm zijn zeer vluchtig. Dat wil zeggen dat ze verdampen bij blootstelling aan de lucht. De dampen verspreiden zich in de ruimte. Bij inademing loopt u een verhoogd risico op een irritatie aan uw neus, keel of ogen. Bij hoge concentraties kan het zelfs uw zenuwstelsel aantasten en kunt u bewusteloos raken. Daarnaast zijn veel oplosmiddelen licht ontvlambaar, kankerverwekkend of giftig. De gevaarsymbolen op de verpakking informeren u over de gevaren.

Lijmresten op een veilige manier verwijderen

Maak kennis met Eco-Point. In ons laboratorium in het Brabantse Halsteren ontwikkelen we veilige producten voor het verwijderen van lijm en andere verontreinigingen. We vinden het belangrijk dat het product minstens net zo goed werkt dan uw huidige product. Hier testen we volop mee. Wilt u uw huidige oplosmiddel vervangen? Wij komen graag bij u langs op locatie voor een gratis en vrijblijvende test. U krijgt persoonlijk advies van onze productexpert en u ervaart de werking van de producten in uw eigen toepassing. Of ervaar zelf de werking van onze producten en vraag hieronder een gratis testmonster aan!

 

Veilige lijmverwijderaars

Natusol Safeco Natusafe Multinext 600 Multisol 210

Voor het verwijderen van hotmelt.

Bevat slechts één gevaarsymbool

Voor het verwijderen van koudlijm.

Bevat geen gevaarsymbolen.

Voor het verwijderen van koudlijm.

Bevat geen gevaarsymbolen.

Voor het verwijderen van 2K lijmen.

Bevat slechts één gevaarsymbool.

Voor het verwijderen van 2K lijmen.

Bevat slechts één gevaarsymbool.

Meer info Meer info Meer info Meer info Meer info

 

Deze klanten gingen u voor

Ervaar nu zelf de unieke aanpak van Eco-Point

Gratis testmonster aanvragen
Contact opnemen
  • Producten zonder gevarensymbolen
  • Eigen laboratorium en kenniscentrum
  • Persoonlijk advies op locatie
  • Ecologisch en economisch in gebruik
  • Specialist in professionele reinigingsproducten

Schrijf u in voor
de Eco-Point nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alles op het gebied van reiniging en ecologie!