EcoatexVeilig biologisch afbreekbaar verfafbijtmiddel, ontwikkeld als alternatief voor afbijtmiddelen o.b.v. methyleenchloride, pyrrolidonen, methanol, natronloog of licht ontvlambare producten.

Veilig biologisch afbreekbaar verfafbijtmiddel, ontwikkeld als alternatief voor afbijtmiddelen o.b.v. methyleenchloride, pyrrolidonen, methanol, natronloog of licht ontvlambare producten.

Ecoatex is een krachtig afbijtmiddel, geformuleerd uit biologisch afbreekbare bestanddelen. Speciaal ontwikkeld om veilig, gezond en ecologisch verantwoord verven, lakken, coatings en graffiti te verwijderen. Door een uitgekiende balans van grondstoffen is een uniek product verkregen wat meerdere lagen verf tegelijk kan afbijten en werkzaam is op meerdere verfsystemen. Ecoatex is gevaarsymboolvrij.

Witte drum 10 liter + ventieldop

Witte drum 20 liter + ventieldop

Drum 60 liter

Drum 200 liter kunststof

Multibox 1000 ltr

Meer weten over dit product? Of meteen een testmonster aanvragen? Neem contact op met een van onze specialisten.

Of bel 0164 63 25 55

Problematiek

Daar waar verf, coatings en graffiti verwijderd moeten worden, gebruikt men vaak agressieve, schadelijke en milieubelastende producten, vaak gebaseerd op stoffen als methyleenchloride, methanol, loog, licht ontvlambare koolwaterstoffen etc. Deze stoffen zijn vaak zeer schadelijk voor mens en milieu.

De oplossing

Ecoatex is aangenaam zoetig van geur en vrij van methyleenchloride, methanol, aromatische koolwaterstoffen en pyrrolidonen en bestaat uit biologisch afbreekbare bestanddelen. Ecoatex werkt snel en is veilig in gebruik, heeft een hoog vlampunt en vervliegt daardoor minimaal, heeft tevens een hoog opname vermogen en daardoor een lange standtijd.

Speciale voordelen

 • Ecoatex kan zowel voor binnen- als buitenobjecten worden gebruikt.
 • Ecoatex heeft een milde zoete geur en is dus prettig in gebruik.
 • Ecoatex is dun vloeibaar en kan daardoor goed gebruikt worden voor dompeling en spoelen van systemen en voorwerpen.
 • Ecoatex is veilig in gebruik.
 • Ecoatex is biologisch afbreekbaar.
 • Ecoatex bevat absoluut geen gechloreerde koolwaterstoffen, geen methanol, geen pyrrolidonen en behoeft niet als gevaarlijk te worden geclassificeerd.
 • Ecoatex is silicone- en paraffinevrij en houdt de ondergrond na gebruik goed overschilderbaar.
 • Ecoatex heeft een elektrische geleidbaarheid van 1076000 pS/m (SGS SPI 512). Hierdoor is de kans op opbouw van statische lading, door gebruik van dit product, nihil.

De toepassing

Ecoatex kan ingezet worden voor de verwijdering van o.a. verven, lakken en coatings zoals; synthetische en waterverdunbare alkydharssystemen, chloorrubberverven, hybridesystemen, dispersieverven en poly-urethaanalkyden maar ook voor vernissen, sierpleisters en bepaalde lijmsoorten. Daarnaast kan Ecoatex ook ingezet worden voor de verwijdering van graffiti.

De visceuse variant, Ecoatex Plus, is door een gerenommeerd verfmerk getest en als het beste alternatief voor methyleenchloride-afbijt naar voren gekomen.

Opmerkingen

Ondanks het feit dat Ecoatex een veilig product is verdient het de aanbeveling langdurig huidcontact te vermijden, dit in verband met de sterk ontvettende eigenschappen. Op kunststoffen eerst uitproberen.
Voor verticale toepassingen wordt geadviseerd om Ecoatex Plus (PR197) te gebruiken, dit is de visceuse/verdikte variant van Ecoatex.

Ecoatex kan met haar ISEGA keurmerk een wezenlijke taak vervullen voor levensmiddelen –en aanverwante bedrijven, die volgens de H.A.C.C.P.-richtlijnen moeten werken. Vervuiling vormt een "kritisch punt" en dient onder voortdurende controle te staan. Ecoatex draagt bij aan een gecontroleerde werkomgeving en is ook uitstekend in te passen binnen de BRC en IFS standaarden.

*Is een onafhankelijk Duits onderzoeksinstituut en geeft certificaten uit bij geschiktheid van reinigingsproducten voor de voedingsmiddelenindustrie.

Werkwijze

Ecoatex kan via dompelen, spoelen of vernevelen worden toegepast. Dompel betreffend object in de vloeistof en laat dit geruime tijd inwerken (minuten tot uren en door de lage vluchtigheid is overnacht ook mogelijk). Verwijder losgeweekte delen met spatel of ander gereedschap. Met water afspoelbaar.
Bij spoelen van (verf)systemen: systeem zover leeg maken als mogelijk is, reservoir vullen tot de pomp juist kan rondpompen en eventueel procedure herhalen. (beter meerdere malen een klein volume dan eenmalig een groot spoelvolume). De inwerktijd kan variëren van minuten tot een paar uur.
Gebruikt gereedschap is met water en E.P. Power NF schoon te maken.

Verpakking


Eco-Point International verpakt haar producten in metaal of in polyethyleen H.D. en neemt bij vervolgorders lege/schone verpakking kosteloos retour voor recycling of reeconditionering. P.E. heeft bij verbranding geen schadelijk effect op het milieu.

Sprayflessen van Eco-Point International zijn gemaakt van HDPE of PET: licht van gewicht, gering grondstofverbruik per verpakking, gering energieverbruik bij productie, vrijwel onbreekbaar, dus een lange levensduur, geringe hoeveelheden afval bij productie en latere recycling, geen schadelijke stoffen bij verbranding, 100% recyclebaar.

Alle onderhouds- en reinigingsmiddelen voor de sector 'Facilitaire lijn'

Ervaar nu zelf de unieke aanpak van Eco-Point

Gratis testmonster aanvragen
Contact opnemen
 • Producten zonder gevarensymbolen
 • Eigen laboratorium en kenniscentrum
 • Persoonlijk advies op locatie
 • Ecologisch en economisch in gebruik
 • Specialist in professionele reinigingsproducten

Vind hier uw onderhouds- en schoonmaakmiddelen