Week van de RI&E

U kent uw bedrijf als geen ander en weet goed wat er in uw organisatie speelt. Kent u alle risico’s? Ook die minder goed zichtbaar zijn? 

Wat is RI&E?

Doel is het tegengaan van nadelige invloed van arbeid op veiligheid en gezondheid van medewerkers. De risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) helpt om op een gestructureerde manier de risico’s op een rijtje te zetten én een haalbaar plan van aanpak te maken om maatregelen te nemen.

Veranderingen RI&E vanwege Covid-19

De RI&E is al sinds 1-1-94 verplicht voor alle werkgevers (uitgezonderd ZZP’ers). Vanwege de uitbraak van Covid-19 voldoen de meeste risico-inventarisatie en evaluaties (RI&E) en plannen van aanpak (PvA) niet meer aan de algemene doelstelling van de Arbeidsomstandighedenwet.

COVID19 is onderdeel van de RIE biologische agentia. Met name in omgevingen waarbij aerosols een grote(re) rol van betekenis spelen en desinfectie van groot belang is. 

Risico's gevaarlijke stoffen

Het is bekend dat thinner, aceton, wasbenzine, alcohol en MEK niet goed zijn voor de gezondheid van uw medewerkers. Maar wat zijn nu precies de risico's? Wat betekenen de gevarensymbolen op het etiket?

Gevarensymbolen

Producten met gevaarsymbolen kunnen giftig, agressief, bedwelmend, irriterend, brandgevaarlijk, explosief of kankerverwekkend zijn of zelfs uw voortplanting of zwangerschap beïnvloeden. Maar liefst 1 op de 6 medewerkers loopt het risico op een ernstige ziekte zoals COPD, astma of longkanker. Ook de cijfers over het aantal sterfgevallen liegen er niet om: in Nederland sterven jaarlijks 4.100 mensen door een beroepsziekte, waarvan 3.000 als gevolg van het werken met gevaarlijke stoffen. Klachten treden niet altijd direct op, vaak zijn de gevolgen van werken met schadelijke stoffen pas jaren later waarneembaar.

Veilige vervangers zonder gevarensymbolen

Eco-Point heeft unieke vervangers zoals remmenreinigers, ontvetters, inkt-, verf- en lijmverwijderaars. Veilige vervangers, volledig vrij van alle gevarensymbolen.

Desinfectie

Voor welke toepassing zoekt u een vervanger?

  • Desinfectie
  • Extra hygiënische maatregelen

Desinfectiemiddelen/ hygiënische producten bevatten vaak ethanol. In NL staat ethanol op de CMR lijst. Ethanol wordt aangemerkt als carcinogeen (kankerverwekkend) en reprotoxisch (gevaar voor de voortplanting).

Quick scan; in kaart brengen gevaarlijke stoffen

U vraagt zich misschien af of er binnen uw bedrijf voldoende overzicht is van de gevaarlijke stoffen of dat het misschien beter kan. Wellicht dat wat meer achtergrondkennis toch wel wenselijk is? Eco-Point kan u daarbij helpen met de gratis quick-scan. Hierbij worden de gevaarlijke stoffen in kaart gebracht en gekeken naar mogelijke alternatieven.

Speciale aanbieding

Profiteert u in de week  21 tot 25 september van onze Quick scan, dan ontvangt u 15% korting bij uw bestelling.

Contactformulier

Meer weten over onze veilige onderhouds- en reinigingsproducten? Persoonlijk advies nodig of vragen? Vul het contactformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op, of bel 0164-632555. Let op: wij leveren alleen producten aan de zakelijke markt.

 

Aanvraagformulier

Voor welke toepassing zoekt u een vervanger?

Uw gegevens

Ik geef toestemming om mijn gegevens te verwerken en heb in de privacyverklaring gelezen wat Eco-Point met mijn gegevens doet.
Ja, ik wil via de nieuwsbrief op de hoogte worden gehouden van ontwikkelingen en nieuws.