Payez en toute sécurité et rapidement avec iDeal

Verf verwijderen met afbijtmiddelen

Verf verwijderen met afbijtmiddelen

Verf verwijderen met afbijtmiddelen: hoe pak je dat op een ecologische manier aan? Daar waar verf, coating en graffiti verwijderd moeten worden, gebruikt men vaak agressieve, schadelijke en milieubelastende producten. Vroeger waren verafbijtmiddelen gemaakt van methyleenchloride. Methyleenchloride is echter al een aantal jaren verboden om te gebruiken in verfafbijtmiddelen. Over de alternatieven zijn de gebruikers niet helemaal tevreden. Methyleenchloride werkte namelijk enorm goed.  Een normaal verfafbijtmiddel is vaak gebaseerd op stoffen als NMP, NEP, methanol, loog of licht ontvlambare koolwaterstoffen. Deze stoffen zijn zeer schadelijk voor mens en milieu. Eco-Point heeft verschillende afbijtmiddelen zonder gevaarsymbolen ontwikkeld. Deze kunnen veilig gebruikt worden en zijn daarnaast biologisch afbreekbaar. Dat is veilig en verantwoord.

Eco-Point biedt de volgende producten aan om veilig en verantwoord verf te verwijderen:

Ecoatex Plus: Veilig, biologisch afbreekbaar, visceus, afbijtmiddel, ontwikkeld als alternatief voor afbijtmiddelen o.b.v. methyleenchloride, pyrrolidonen, methanol, natronloog of licht ontvlambare producten. Gevaarsymboolvrij!

Multisol 210 Plus: Veilige, krachtige, verdikte reiniger speciaal ontwikkeld voor de verwijdering van bituumverven en andere bituum- en teerhoudende vervuilingen.

Multinext 600: Veilige, krachtige reiniger voor de verwijdering van diverse uitgeharde 2K polymeren, coatings en harsen op basis van o.a. polyurethaan, polysulfides, isocyanaten of epoxies.

 

Een afbijtmiddel: wat is het?

Een afbijtmiddel, ook wel verfafbijt genoemd, is nodig om oude verf te verwijderen. Met een verfafbijtmiddel voorkom je dat de oude lagen de nieuwe in de weg kunnen zitten. Wil je bijvoorbeeld verf verwijderen van hout, plastic of metaal en deze vervolgens opnieuw schilderen? Dan is het belangrijk om voor een afbijtmiddel te kiezen dat veilig is voor de ondergrond. Met de afbijtmiddelen van Eco-Point weet je zeker dat de de ondergrond niet aangetast wordt. Onze verfafbijt wordt dan ook veelvuldig ingezet bij schilders-, afbouw- en onderhoudsbedrijven en ook in de meubelindustrie.

 

Verf verwijderen van hout, metaal en plastic

Wil je verf verwijderen van een houten, metalen of plastic ondergrond? De afbijtmiddelen van Eco-Point zijn speciaal ontworpen om dit op een veilige en vooral verantwoorde manier te doen. Vakspecialisten gaan als volgt te werk:

  1. Ze kiezen een geschikte verfafbijt die past bij het soort ondergrond (in het geval van plastic/ kunststof ondergronden moet wel vooraf getest worden of ons afbijtmiddel die ondergrond niet aantast).
  2. Ze brengen de verfafbijt met veel precisie aan
  3. Nadat de verfafbijt goed ingetrokken is, wordt de verf nauwkeurig van de ondergrond geschraapt met speciale apparatuur.
  4. De ondergrond wordt nog even goed schoongemaakt en je ziet de verfvlekken niet meer terug.