Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

Verf en inkt verwijderen

Verf of inkt verwijderen: hoe pak je dat op een ecologische manier aan? Daar waar verf of inkt verwijderd moeten worden, gebruikt men vaak agressieve, schadelijke en milieubelastende producten. Een normaal verfafbijtmiddel is vaak gebaseerd op stoffen als methyleenchloride, methanol, look of licht ontvlambare koolwaterstoffen. Deze stoffen zijn zeer schadelijk voor mens en milieu. Methyleenchloride is zelfs al jaren verboden als verfafbijt middel. Eco-Point heeft een brede kennis opgebouwd van het verwijderen van verf en inkt. Of het nu gaat om hoog-, vlak-, door- of diepdruk, schadeherstel of spuiterijen, schilders-, afbouw- en onderhoudsbedrijven of het vervaardigen van meubels; wij beschikken over verschillende verfafbijtmiddelen zonder gevaarsymbolen welke veilig gebruikt worden en daarnaast biologisch afbreekbaar zijn.

 

Verf verwijderen met verfafbijt


Traditionele afbijtmiddelen werken goed maar hebben ook een aantal nadelen. Ze zijn irriterend voor de huid, gevaarlijk voor de ogen, milieuvervuilend, zeer gevaarlijk voor de gezondheid en geschikt voor het verwijderen van slechts enkele lagen verf op kleine oppervlakken. Eco-Point heeft een afbijtmiddel dat veilig is voor het verwijderen van verven, lakken en coatings zoals synthetische en waterverdunbare alkydharssystemen, chloorrubberverven, hybridesystemen, dispersieverven, poly-urethaanalkyden maar ook voor vernissen, sierpleisters, bepaalde lijmsoorten en graffiti: de Ecoatex Plus. Dit middel is biologisch afbreekbaar, gemaakt van o.a. ecologische middelen en daarnaast getest door een gerenommeerd verfmerk waarin het als het beste alternatief voor methyleenchloride-afbijt naar voren is gekomen.

 

Verf verwijderen: 4 mogelijkheden

Verflagen kunnen op verschillende manieren worden verwijderd, passend bij de ondergrond of het beschikbare gereedschap. We lichten er vier toe:

 

1. Verf verwijderen door schuren

Wilt u snel en goedkoop verf verwijderen? Dan kunt u dat het beste doen door te schuren. Dit vergt wel tijd en moeite en kan mogelijk schade toebrengen aan het oppervlak.

 

2. Verf verwijderen met een brander of föhn


Bij afbranden verwijdert u meestal in één keer de hele verflaag. Bij het smelten van oude verf komen schadelijke dampen vrij. Trek werkhandschoenen aan, zodat gloeiende verfkrullen niet op uw huid terechtkomen. Een elektrische föhn werkt gemakkelijker dan een brander. Met een brander maakt u sneller schroeiplekken die u weer moet herstellen. Bovendien bestaat er een groter brandgevaar doordat verfkrullen vlam vatten.

 

3. Verf verwijderen met verfkrabbers


Verfkrabbers zijn er in verschillende soorten en maten. Welke u nodig heeft, is afhankelijk van het profiel van de ondergrond. Indien het oppervlak poreus is moet de verf in de poriën voorzichtig met een krabber verwijderd worden.

 

4. Verf verwijderen met afbijtmiddel


Een afbijtmiddel is een product dat ingezet kan worden voor het verwijderen van verven, lakken en coatings zoals synthetische en waterverdunbare alkydharssystemen, chloorrubberverven, hybridesystemen, dispersieverven, poly-urethaanalkyden maar ook voor vernissen, sierpleisters, bepaalde lijmsoorten en graffiti. Let er na het verwijderen wel op dat u de ondergrond zeer goed schoonmaakt voor u het opnieuw in de verf zet.

 

Inkt verwijderen

Inkt verwijderen: dat is geen gemakkelijke taak. Pennen kunnen vervelende inktvlekken achterlaten die u het liefst zo snel mogelijk verwijderd. Denk bijvoorbeeld aan vlekken op uw meubels, hout, kunststof of muren. Het belangrijkste is dat u er snel bij bent en daarnaast een krachtig middel gebruikt, zoals bijvoorbeeld:

Remosolv: is een snelwerkend afbijtmiddel, geformuleerd uit biologisch afbreekbare bestanddelen. Speciaal ontwikkeld om veilig, snel en ecologisch verantwoord verven, inkten en coatings te verwijderen.

E.P. Proplex:  is een veilige, krachtige, biologisch afbreekbare verwijderaar van inkt, lijm, verfresten en graffiti. Dit product is Gevaarsymboolvrij!

Flexeco Plus: Krachtig, biologisch afbreekbaar, waterverdunbaar reinigingsconcentraat; speciaal ontwikkeld voor de verwijdering van pigmenten, lijmen, inkten en verven.