Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

Eindelijk een goed alternatief voor aceton!

Aan het woord is Daniël van der Klis, assistent productieleider bij Veritex.

“Bij Veritex gebruikten wij ruim 12.000 liter aceton per jaar voor het reinigen van onze productiemiddelen, zoals onze pastabakken (pasta van weekgemaakt PVC). Aceton staat al decennialang op de wensenlijst om te vervangen, vanwege de blootstellings-, milieu- en veiligheidsrisico’s, die aan dit oplosmiddel kleven. Tot nu toe hadden we geen enkel alternatief gevonden, dat qua werking ook maar in de buurt kwam van aceton.

Na een milieucontrole zijn we nogmaals op zoek gegaan naar een alternatief. Eigenlijk tegen beter weten in. We hadden al goed contact met Eco-Point en hebben daar ons vraagstuk neergelegd.

In  samenwerking met onze QSHE-manager, de accountmanager en het kenniscentrum van Eco-Point en ondergetekende, hebben we een oplossing gevonden in het gevaarsymboolvrij product E.P. Proplex waar we nu onze productiemiddelen mee reinigen. Tegelijkertijd hebben we het reinigen ook verder geoptimaliseerd, waardoor we nu nog slechts 1 liter Proplex nodig hebben, waar we in het verleden 25 liter aceton gebruikten. Voor enkele toepassingen blijft aceton nodig, maar door Proplex te gebruiken besparen we ruim 10.000 liter acetonverbruik per jaar. Hiervoor hebben we slechts 400 liter E.P. Proplex per jaar nodig.

Na jarenlang tevergeefs gezocht te hebben naar een alternatief voor aceton, is het nu dan eindelijk gelukt om een veiliger schoonmaakmiddel te vinden, dat goed werkt voor onze toepassing op weekgemaakt PVC. Naast de voordelen, dat er geen schadelijke blootstelling meer is voor het personeel en geen explosie- en brandgevaar, hebben we geheel tegen de verwachting in zelfs nog een flinke kostenbesparing gerealiseerd. Dit hadden we nooit verwacht! ”

Wij zijn daarom meer dan tevreden over de aanpak van Eco-Point en zeer dankbaar dat Eco-Point eindelijk voor een oplossing heeft gezorgd voor ons langslepende probleem genaamd aceton.

Gratis Proefmonster E.P. Proplex

 

 

 

Veilig ontvetten met E.P. Bio Degreaser

Hydrauliek olie verwijderen met een gevaarsymboolvrij product? Het kan! Laborant Stefan was te gast bij Dieseko Group BV en demonstreert de krachtige ontvettende werking van E.P. Bio Degreaser.

Lees meer
Het blauwe goud, hoe lang nog vanzelfsprekend?

Woensdag 28 september is het de Nationale kraanwaterdag. Nederlandse drinkwaterbedrijven zetten zich gezamenlijk in om het drinken van kraanwater te stimuleren op basisscholen.

Lees meer
Gevaarsymboolvrij. Wat betekent dat nu eigenlijk?

Een groot deel van de reinigingsoplossingen van Eco-Point zijn gevaarsymboolvrij. Wat betekent dat nu eigenlijk?

Lees meer