Betaal veilig en snel met iDeal

Ontvang proefmonster

Schoon zonder milieubelasting

“Het product Ecoatex bleek een gouden greep”. Aan het woord is Elsbeth van de Laar, eigenaar en oprichter van Kleurstuc.

Kleurstuc.nl produceert natuursteen in stucvorm, als duurzaam alternatief voor gipspleisters en tegels. Het wordt verwerkt bij zakelijke en particuliere opdrachtgevers die de hoogste eisen stellen aan zowel design als duurzaamheid van het stucwerk.

“Ik zie het als een uitdaging om in alle stappen van het productieproces telkens te kiezen voor materialen van natuurlijke oorsprong. Een selectie op circulaire grondstoffen dus, maar ook het verwerkingsproces zelf mag het milieu niet belasten. Zo bestaat het steenachtige pleisterwerk uit fijngemalen marmer en kalk, dat in badkamers op natuurlijke ambachtelijke wijze waterdicht wordt gemaakt. Maar in bepaalde gevallen, bijvoorbeeld bij slijtvast betonstuc, dat voor een aanrechtblad of cafébar hufterproof moet zijn afgewerkt, ontkom ik niet aan de toepassing van een 2K-hars als vloeistofdichte toplaag. En waarmee reinig je dan je gereedschap? Niet met een schadelijk en vluchtig middel als thinner, toch?

Met die vraag ontmoette ik John Scheepers van Eco-Point. Door zijn uitgebreide ervaring wist hij meteen wat ik zocht: Ecoatex.

Inderdaad was het een gouden greep. Ecoatex doet efficiënt zijn werk; je hebt maar weinig nodig en laat geen plakkerige resten achter. En boven alles, het is een gevaarsymboolvrij product, veilig voor de luchtwegen en niet milieubelastend, doordat het biologisch afbreekbare stoffen bevat. Het gereedschap wordt schoon zonder milieubelasting.

Fijn te ervaren dat Eco-Point niet alleen een duidelijk eco gerichte missie uitdraagt, maar ook in het klantencontact zich onderscheidt door een persoonlijke benadering en op maat gemaakte adviezen. Ook voor de kleinere bedrijven.”

Wat is Aceton? - Eco-Point
Wat is aceton?

We kennen het allemaal. Het is een veelgebruikt oplosmiddel. Helder als water, maar zeer brandbaar en vluchtig. Qua geur hebben de meeste gebruikers er geen prettige associaties bij.

Lees meer
Collega Tom bekent kleur

Samen met onze stakeholders werken we dag in dag uit aan het bereiken van een schone, duurzame en veilige omgeving. Hoe geeft collega Tom vorm aan de groene revolutie?

Lees meer
Matrijzen reinigen in ultrasoonbad

“Een perfecte milieuvriendelijke oplossing voor gebruik in het ultrasoonbad”

 

Lees meer