Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

Duurzame ontvetters? “Dat kan niet werken”

Vanuit mijn functie als QSHE manager was ik op zoek naar vervangende producten voor de gevaarlijke onvetters die we gebruikten. Aan het woord is Henk Bakker, QSHE manager bij Dana SAC Benelux.
Ik kende Eco-Point van een tijd geleden, echter, de directie van de organisatie waar ik toen werkte had vooraf geen vertrouwen in de werking. Nu ik werkzaam ben bij Dana SCA Benelux heb ik de kans genomen om Eco-Point te benaderen om samen te bepalen welke verbeteringen we konden aanbrengen. Want de prioriteit in onze organisatie is af te stappen van de onveilige chemische ontvetters.

Daniel Bonnier van Eco-Point is langsgekomen en samen hebben we gesproken hoe wij de teams konden betrekken in dit proces. Er zijn door Eco-Point een aantal producten voorgedragen die de chemische ontvetters konden vervangen in zowel werkplaats als spuiterij. Ecoatex voor in de spuiterij en Solveco voor in de ontvetbak. De producten zijn gepresenteerd tijdens een toolbox door Daniel aan de teams.

“Dit kan niet werken”

Belangrijk detail is dat deze medewerkers al tientallen jaren werken met de chemische ontvetters en weinig zagen in de producten van Eco-Point. “Dit kan niet werken” was de overtuiging.
Tijdens de toolbox is er met de teams gewerkt met de producten van Eco-Point en zagen we al een voorzichtige overgang in het oordeel van onze medewerkers. Een sterk punt was dat Eco-Point de teams uitdaagde om twee weken met de producten te werken om zo zelf te kunnen ervaren of het werkbaar zou zijn. Na twee weken gaven de teams aan dat de producten volledig aan hun verwachtingen voldeden.

Belangrijke pluspunten

– Goede voorbereiding, gericht op productkeuze, betrekken van de gebruikers en duidelijke communicatie
– Betrekken van de gebruikers in het hele proces. Hierdoor werd de acceptatie erg groot;
– Werkbare methodieken en producten;
– Instructie in de taal van de organisatie;
– After Sales, regelmatig contact om te toetsen waar we staan en waar voor de toekomst mogelijkheden liggen.

“We gaan vol vertrouwen naar de volgende stap!”

 

Proleco NF: De Nieuwe Standaard in Handhygiëne

We hebben geweldig nieuws: we hebben een geüpgrade Proleco NF handzeep ontwikkeld! Deze industriële handzeep is speciaal ontwikkeld om vervuilde handen efficiënter en snel schoon te maken, zonder afbreuk te doen aan het verzorgende karakter.

Lees meer
Ultrasoon Reiniging - Variclean - Eco-Point
🔊 Samen Sterker in Ultrasoon Reiniging

De synergie tussen onze geavanceerde reinigingsoplossingen en de expertise van Variclean heeft de lat voor ultrasoon reiniging in Nederland en Duitsland hoger gelegd. Ontdek onze ultrasoon reinigingstoepassingen, allemaal vrij van gevaarsymbolen.

Lees meer
Hoe Eco-Point bijdraagt aan SDG 3 - Eco-Point
Hoe Eco-Point bijdraagt aan SDG 3

SDG 3, het derde Duurzame Ontwikkelingsdoel van de Verenigde Naties, richt zich op een goede gezondheid en welzijn voor iedereen. Lees hier hoe Eco-Point bijdraagt aan SDG 3.

Lees meer