Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

Duurzame ontvetters? “Dat kan niet werken”

Vanuit mijn functie als QSHE manager was ik op zoek naar vervangende producten voor de gevaarlijke onvetters die we gebruikten. Aan het woord is Henk Bakker, QSHE manager bij Dana SAC Benelux.
Ik kende Eco-Point van een tijd geleden, echter, de directie van de organisatie waar ik toen werkte had vooraf geen vertrouwen in de werking. Nu ik werkzaam ben bij Dana SCA Benelux heb ik de kans genomen om Eco-Point te benaderen om samen te bepalen welke verbeteringen we konden aanbrengen. Want de prioriteit in onze organisatie is af te stappen van de onveilige chemische ontvetters.

Daniel Bonnier van Eco-Point is langsgekomen en samen hebben we gesproken hoe wij de teams konden betrekken in dit proces. Er zijn door Eco-Point een aantal producten voorgedragen die de chemische ontvetters konden vervangen in zowel werkplaats als spuiterij. Ecoatex voor in de spuiterij en Solveco voor in de ontvetbak. De producten zijn gepresenteerd tijdens een toolbox door Daniel aan de teams.

“Dit kan niet werken”

Belangrijk detail is dat deze medewerkers al tientallen jaren werken met de chemische ontvetters en weinig zagen in de producten van Eco-Point. “Dit kan niet werken” was de overtuiging.
Tijdens de toolbox is er met de teams gewerkt met de producten van Eco-Point en zagen we al een voorzichtige overgang in het oordeel van onze medewerkers. Een sterk punt was dat Eco-Point de teams uitdaagde om twee weken met de producten te werken om zo zelf te kunnen ervaren of het werkbaar zou zijn. Na twee weken gaven de teams aan dat de producten volledig aan hun verwachtingen voldeden.

Belangrijke pluspunten

– Goede voorbereiding, gericht op productkeuze, betrekken van de gebruikers en duidelijke communicatie
– Betrekken van de gebruikers in het hele proces. Hierdoor werd de acceptatie erg groot;
– Werkbare methodieken en producten;
– Instructie in de taal van de organisatie;
– After Sales, regelmatig contact om te toetsen waar we staan en waar voor de toekomst mogelijkheden liggen.

“We gaan vol vertrouwen naar de volgende stap!”

 

Eco-Point - Contact
Productiemedewerker

Heb je een groen hart en weet je hoe het is om in de productie te werken? Dan hebben wij de ideale functie als productiemedewerker voor jou!  

Lees meer
Chemisch vs natuurlijk

Asbest, Chroom VI, Fipronil, PFOA. Een greep uit de lijst van chemische stoffen die in de afgelopen jaren het nieuws hebben gehaald. En niet op een positieve manier, maar vanwege de schadelijke effecten. Hierdoor hebben veel mensen een negatieve associatie bij het woord “chemisch” en kiezen liever voor een natuurlijk product. Hoe terecht is dat?

Lees meer
Nicole bekent kleur

Ons vizier is gericht op de toekomst. We dromen graag van een schonere wereld waar duurzaam en veilig werken de norm is. Al 30 jaar en nothing changed. Wat doen onze stakeholders om de groene revolutie vorm te geven. Tekstschrijver Nicole bekent kleur.

 

 

Lees meer