Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

RVS schoonmaken

RVS schoonmaken

RVS (inox) wordt ook wel roestvrij staal genoemd. Deze benaming is niet helemaal juist omdat RVS zeker kan roesten. RVS heeft een herstellend vermogen en een beschermlaag die aan kan groeien, maar onder bepaalde omstandigheden kunnen er toch roestplekjes ontstaan. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer het materiaal in aanraking komt met chloor. Ook wanneer er contact is met gewoon staal, kan roest ontstaan. De term roestvast staal past dus eigenlijk beter. Er zijn verschillende types RVS. Dat ziet u terug in het nummer dat erachter staat, bijvoorbeeld RVS 304. Dit is de meest voorkomende soort RVS. Alles wat u in keukens, toiletten en badkamers aan RVS ziet is RVS 304.

Een inoxlegering, een roestvaste staalsoort of een roestvrije staalsoort zijn namen die allen staan voor staalsoort die een verhoogde weerstand tegen corrosie bezit. RVS wordt veel toegepast in de machinebouw, petrochemie en offshore. Goed onderhoud is van belang om roestvorming te voorkomen.

rvs reinigen

Waarom RVS schoonmaken?

Roestvrij staal reiniger wordt ingezet om RVS te reinigen, te laten glanzen, vliegroest of zogenoemde theevlekken te verwijderen en het staal te beschermen tegen corrosie. Door gebruik te maken van agressieve reinigingsmiddelen kan de oxidehuid van RVS aangetast worden. Dit leidt tot verkleuring of zelfs tot roestvorming. In de industrie en de werkplaats waar gelast wordt, worden ook agressieve reinigingsmiddelen zoals beits gebruikt om de verkleuring van het lassen te verwijderen. Hierdoor wordt het RVS op het behandelde gebied vaak lichter van kleur. Eco-Point heeft veiligere alternatieve ontwikkeld voor het schoonmaken van RVS, zoals:

Multipolish; krachtige reiniger voor harde ondergronden voor de verwijdering van inkten, verven, atmosferische aanslag, oxidaties en verkleuringen.

E.P. Clinox; een mengsel van diverse tensides en hulpstoffen die een hydrofobe (waterafstotende) film nalaten, ondermeer op bijvoorbeeld metaal. Hierdoor ontstaat een glanzend laagje wat oppervlakken een mooier en stralend aanzien geeft.