Vervanger voor ethanol

De industriële oplossingen van Eco-Point

Eco-Point heeft een aantal producten die ingezet kunnen worden als vervanging voor ethanol. Verschillende van deze ethanolvervangers (Safeco, Natusafe en Biosafe RTU) hebben een hoog vlampunt en zijn gevaarsymboolvrij, dus in tegenstelling tot ethanol zeer veilig om mee te werken. Bij ontvettingswerkzaamheden werken deze producten minimaal gelijkwaardig aan ethanol.

Voor het reinigen van glas adviseren wij Hyprox en Glasprox EV.

E.P. Hyprox is een veilig waterverdunbaar alternatief voor alle types gevaarlijke, schadelijke en milieubelastende reinigers met ethanol welke gebruikt worden bij reiniging van ruiten en computerhardware. Het is volledig biologisch afbreekbaar en heeft in verdunde vorm een hoog, veilig vlampunt.

Glasprox EV is een gevaarsymboolvrije reiniger voor het verwijderen van atmosferische vervuilingen, huidvetten, rookaanslag etc. van glas, kunststof en metaal. Het heeft een hoog, veilig vlampunt, een aangename geur en waarborgt een goede afbreekbaarheid.

Wat is ethanol alcohol precies?

Alcohol is een verzamelnaam. Ethanol valt onder de alcoholen, een stofklasse in de chemie. Er bestaan dus verschillende soorten alcohol. De bekendste variant is ethanol (ook wel ethylalcohol genoemd).

Waar wordt ethanol ingezet

Het kan worden gebruikt voor industriële doeleinden, maar ook voor menselijke consumptie in bijvoorbeeld medicijnen of drank. Ethanol alcohol heeft een ontsmettende werking en is een vluchtige stof. Dat betekent dat de stof snel verdampt. Het is ook zeer brandbaar. Door hun hoge verdampingsgraad en vetoplossend vermogen wordt ethanol als oplosmiddel nog steeds op grote schaal gebruikt in verven, lakken, lijmen en in reinigings- en ontvettende middelen.

Wat zijn de gevaren van ethanol?

Ethanol is een vluchtige kleurloze, heldere vloeistof, die in veel productieprocessen wordt gebruikt. Werknemers kunnen ermee in aanraking komen in de vorm van damp, die ze dan inademen, of via de huid, bijvoorbeeld bij het desinfecteren. Dat kan nadelige gezondheidseffecten hebben. In Nederland staat ethanol op de CMR lijst als zijnde kankerverwekkend. (In o.a. België en Duitsland is dat (nog) niet het geval.) Afhankelijk van de duur en aard van de blootstelling aan ethanol kunnen de effecten voor de mens verschillen. Daarom stelt de overheid voor ethanol op de werkplek, net als voor veel andere stoffen, een maximaal aanvaarde concentratie (MAC-waarde) vast.

Opslag en vervoer

Ethanol is een zeer brandbare stof. Dit heeft gevolgen voor het vervoer, de opslag en het werken met deze stof.

 

Maak kennis met Eco-Point. In ons laboratorium in het Brabantse Halsteren ontwikkelen we veilige producten voor het verwijderen van hars en andere verontreinigingen. We vinden het belangrijk dat het product minstens net zo goed werkt dan uw huidige product. Hier testen we volop mee. Wilt u uw huidige harsverwijderaar vervangen? Wij komen graag bij u langs op locatie voor een gratis en vrijblijvende test. U krijgt persoonlijk advies van onze productexpert en u ervaart de werking van de producten in uw eigen toepassing.

 

Geschikte producten voor ethanol vervangen

  • Een van de Biosafe RTU verpakkingen

    Biosafe RTU - Krachtige, biologisch afbreekbare, industriële reiniger / ontvetter met de toevoeging van natuurlijke soda en oplosversterkers

Wilt u graag weten welk product het beste is voor uw specifieke situatie? Neem contact op met een van onze specialisten.

Contact opnemen

Of bel 0164 63 25 55

Deze klanten gingen u voor

Ervaar nu zelf de unieke aanpak van Eco-Point

Gratis testmonster aanvragen
Contact opnemen
  • Producten zonder gevarensymbolen
  • Eigen laboratorium en kenniscentrum
  • Persoonlijk advies op locatie
  • Ecologisch en economisch in gebruik
  • Specialist in professionele reinigingsproducten

Schrijf u in voor
de Eco-Point nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alles op het gebied van reiniging en ecologie!