Velgenreiniger

Naast atmosferische vervuiling zorgen metaaldeeltjes als koper en ijzer voor een vervuilde aanblik. Deze deeltjes komen vrij bij wrijving over de rails, stroomkabels, stroomafnemers, remmen, etc. Bij het reinigen worden vaak producten gebruikt die schadelijke stoffen als NTA en/of fluorwaterstofzuur bevatten. Op zuur gebaseerde producten kunnen corrosie veroorzaken, met name bij onvoldoende naspoelen.

Veilig alternatief voor traditionele velgenreiniger

Traditionele velgenreinigers zijn vaak agressief. Een veilig alternatief is Raileco 105 NF. Deze zeer krachtige, geconcentreerde reiniger wordt ingezet om metro's, trams, bussen en treinen te reinigen. Zowel handmatig als door middel van schuimapparatuur. Omdat het product geen NTA, fluorwaterstofzuur of andere aantastende zuren bevat, voorkomt u roestvorming. Raileco 105NF is geschikt voor de periodieke 'nulbeurt' om voertuigen weer op het gewenste niveau te krijgen, maar ook voor periodieke wasbeurten.

Ook het multifunctionele Ecosem is een geschikte alternatief voor traditionele velgenreiniger. Ecosem rekent af met vet, vuil, kalk- en zeepresten. Ook in natte ruimten. Daarnaast verwijdert u met Ecosem gemakkelijk cementsluier, betonwaas, alg- en roest- en koperaanslag.

Wat is velgenreiniger?

Bij het remmen komt er een beetje remstof of remslijpsel, afkomstig van de remschijven, op de velgen. Dit is verbrand metaal of remvoeringdeeltjes die inbranden in het oppervlak van de velg. Velgenreiniger wordt onder andere gebruikt om remstof te verwijderen en uw velgen weer mooi schoon te krijgen.

Hoe werkt velgenreiniger?

U kunt velgenreiniger het beste aanbrengen op een droge en koele velg. Raileco 105 NF heeft natuurlijke oppervlakteactieve bestanddelen die de oppervlaktespanning van de reinigingsoplossing zodanig verlagen dat het product zelfs in haarscheurtjes binnendringt, zodat er diepe reiniging plaatsvindt.

Velgenreiniger van Eco-Point

Raileco 105 NF is speciaal ontwikkeld om railgeleide voertuigen te ontdoen van vervuilingen. Door het schuimende karakter is het eenvoudig aan te brengen en reinigt u met een geringe hoeveelheid een groot oppervlak. Daarnaast maakt schuimvorming een langere inwerktijd mogelijk. Door de combinatie van schuim, oplosversterker en metaalbinders verkrijgt u een optimaal resultaat.

Ecosem is een waterverdunbare, biologisch afbreekbare reiniger voor het verwijderen van kalk, algen, roest, zeepresten, koperaanslag, lasnaadverkleuring etc. Het product is uitermate geschikt voor toepassingen in de automotive.

Deze klanten gingen u voor

Ervaar nu zelf de unieke aanpak van Eco-Point

Gratis testmonster aanvragen
Contact opnemen
  • Producten zonder gevarensymbolen
  • Eigen laboratorium en kenniscentrum
  • Persoonlijk advies op locatie
  • Ecologisch en economisch in gebruik
  • Specialist in professionele reinigingsproducten

Schrijf u in voor
de Eco-Point nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alles op het gebied van reiniging en ecologie!