RVS schoonmaken

RVS (inox) wordt ook wel roestvrij staal genoemd. Deze benaming is niet helemaal juist omdat RVS zeker kan roesten. RVS heeft een herstellend vermogen en een beschermlaag die aan kan groeien, maar onder bepaalde omstandigheden kunnen er toch roestplekjes ontstaan. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer het materiaal in aanraking komt met chloor. Ook wanneer er contact is met gewoon staal, kan roest ontstaan. De term roestvast staal past dus eigenlijk beter. Er zijn verschillende types RVS. Dat ziet u terug in het nummer dat erachter staat, bijvoorbeeld RVS 304. Dit is de meest voorkomende soort RVS. Alles wat u in keukens, toiletten en badkamers aan RVS ziet is RVS 304.

Een inoxlegering, een roestvaste staalsoort of een roestvrije staalsoort zijn namen die allen staan voor staalsoort die een verhoogde weerstand tegen corrosie bezit. RVS wordt veel toegepast in de machinebouw, petrochemie en offshore. Goed onderhoud is van belang om roestvorming te voorkomen.

Waarom RVS schoonmaken?

Roestvrij staal reiniger wordt ingezet om RVS te reinigen, te laten glanzen, vliegroest of zogenoemde theevlekken te verwijderen en het staal te beschermen tegen corrosie. Door gebruik te maken van agressieve reinigingsmiddelen kan de oxidehuid van RVS aangetast worden. Dit leidt tot verkleuring of zelfs tot roestvorming. In de industrie en de werkplaats waar gelast wordt, worden ook agressieve reinigingsmiddelen zoals beits gebruikt om de verkleuring van het lassen te verwijderen. Hierdoor wordt het RVS op het behandelde gebied vaak lichter van kleur. Eco-Point heeft veiligere alternatieve ontwikkeld voor het schoonmaken van RVS.

RVS schoonmaken: De producten van Eco-Point

Maak kennis met Eco-Point. In ons laboratorium in het Brabantse Halsteren ontwikkelen we veilige producten voor het schoonmaken van RVS en andere verontreinigingen. We vinden het belangrijk dat het product minstens net zo goed werkt dan uw huidige product. Hier testen we volop mee. Wilt u uw huidige roestvrij staal reiniger vervangen? Wij komen graag bij u langs op locatie voor een gratis en vrijblijvende test. U krijgt persoonlijk advies, wat betreft rvs schoonmaken, van onze productexpert en u ervaart de werking van de producten in uw eigen toepassing.

Geschikte producten voor Het schoonmaken van RVS/Inox

  • Een van de Nutrifoam Plus verpakkingen

    Nutrifoam Plus - Krachtige, geconcentreerde, volledig biologisch afbreekbare zure reiniger speciaal voor gebruik in schuimtoepassingen waar kalk- en roestaanslag verwijderd moeten worden.

Wilt u graag weten welk product het beste is voor uw specifieke situatie? Neem contact op met een van onze specialisten.

Contact opnemen

Of bel 0164 63 25 55

Deze klanten gingen u voor

Ervaar nu zelf de unieke aanpak van Eco-Point

Gratis testmonster aanvragen
Contact opnemen
  • Producten zonder gevarensymbolen
  • Eigen laboratorium en kenniscentrum
  • Persoonlijk advies op locatie
  • Ecologisch en economisch in gebruik
  • Specialist in professionele reinigingsproducten

Schrijf u in voor
de Eco-Point nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alles op het gebied van reiniging en ecologie!