RVS/Inox schoonmaken

Wat is RVS?

RVS (inox) wordt ook wel roestvrij staal genoemd. Deze benaming is niet helemaal juist omdat RVS zeker kan roesten. RVS heeft een herstellend vermogen en een beschermlaag die aan kan groeien, maar onder bepaalde omstandigheden kunnen er toch roestplekjes ontstaan. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer het materiaal in aanraking komt met chloor. Ook wanneer er contact is met gewoon staal, kan roest ontstaan. De term roestvast staal past dus eigenlijk beter. Er zijn verschillende types RVS. Dat ziet u terug in het nummer dat erachter staat, bijvoorbeeld RVS 304. Dit is de meest voorkomende soort RVS. Alles wat u in keukens, toiletten en badkamers aan RVS ziet is RVS 304.

Een inoxlegering, een roestvaste staalsoort of een roestvrije staalsoort zijn namen die allen staan voor staalsoort die een verhoogde weerstand tegen corrosie bezit. RVS wordt veel toegepast in de machinebouw, petrochemie en offshore. Goed onderhoud is van belang om roestvorming te voorkomen.

Waarvoor wordt roestvrijstaal reiniger gebruikt?

Roestvrij staal reiniger wordt ingezet om RVS te reinigen, te laten glanzen, vliegroest of zogenoemde theevlekken te verwijderen en het staal te beschermen tegen corrosie. Door gebruik te maken van agressieve reinigingsmiddelen kan de oxidehuid van RVS aangetast worden. Dit leidt tot verkleuring of zelfs tot roestvorming. In de industrie en de werkplaats waar gelast wordt, worden ook agressieve reinigingsmiddelen zoals beits gebruikt om de verkleuring van het lassen te verwijderen. Hierdoor wordt het RVS op het behandelde gebied vaak lichter van kleur.

Mogelijkheden om roest te verwijderen

Voor het verwijderen van (vlieg)roest op RVS kan Ecosan EL, Megaplus citrus of Nutrifoam Plus ingezet worden.

RVS/INOX reiniger van Eco-Point

E.P. Clinox is een perfect professionele reiniger om metalen voorwerpen en installaties extra uitstraling te geven. E.P. Clinox laat een mooie glans na zonder toevoeging van milieubelastende paraffine koolwaterstoffen en siliconen.

Ervaar nu zelf de unieke aanpak van Eco-Point

Gratis testmonster aanvragen
Contact opnemen
  • Producten zonder gevarensymbolen
  • Eigen laboratorium en kenniscentrum
  • Persoonlijk advies op locatie
  • Ecologisch en economisch in gebruik
  • Specialist in professionele reinigingsproducten

Schrijf u in voor
de Eco-Point nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alles op het gebied van reiniging en ecologie!