Montagekit verwijderen

Wat is montagekit?

Montagekit is een lijm om twee of meer delen definitief aan elkaar vast te zetten. Montagekit valt niet in de categorie kit, maar in de categorie lijm. De verwarring tussen lijmen en kitten ontstaat soms omdat veel lijmen, behalve in tubes en flacons, ook in kokers worden geleverd. Deze kennen we van de kit. Montagekit is dus een aparte productgroep. Voor meer informatie omtrent montagekitten (lijmen) verwijzen wij u naar het hoofdstuk over lijmresten verwijderen.

Wanneer is montagekit een probleem?

Gevaar

Verreweg de meeste soorten montagekitten bevatten oplosmiddelen om de montagekit soepel en verspuitbaar te houden terwijl het in de verpakking zit. Nadat de montagekit is aangebracht verdwijnen de oplosmiddelen onder invloed van lucht en hardt de montagekit uit. Omdat het enige tijd kan duren voordat kit helemaal is uitgehard, kunnen er ook na het aanbrengen nog oplosmiddelen vrijkomen. Montagekitten worden vaak verwijderd met producten waar schadelijke vluchtige stoffen in zitten. Dit is een arbo- en milieuonvriendelijke en gevaarlijke klus. Snelle verdamping van oplosmiddelen zorgt voor een schadelijke werkomgeving door hoge concentraties in de lucht en kan hierdoor een bijdrage leveren aan O.P.S. (Organo Psycho Syndroom of 'schildersziekte'). Dit is een onomkeerbare aantasting van de hersenen door inademing van schadelijke oplosmiddelen.

Esthetiek

Resten van montagekit verhinderen aanhechting van nieuwe materialen zoals bijvoorbeeld nieuwe stickers, tegels of tapijt en geven een onverzorgd uiterlijk.

Economie

Montagekit verwijderen is een tijdrovende bezigheid. Wanneer de montagekit langere tijd op een ondergrond zit, wordt het lastig om deze te verwijderen. De moeilijkheidsgraad hiervan is ook afhankelijk van de ondergrond (plastic, steen, autolak, glas, hout etc.). Slecht gereinigde lijm- en randapparatuur kan storing en productie-uitval veroorzaken.

Hygiëne

Resten van montagekit komen de hygiëne niet ten goede. Een plakkerige ondergrond is een prima voedingsbodem voor schimmels en bacteriën.

Montagekit verwijderen

Montagekit is een universele en elastische lijm om materialen tegen bijvoorbeeld wand, vloer en plafond te monteren. De lijm is tevens vullend en vult dus oneffenheden in de materialen op, zodat ook niet precies passend verbindingen stevig gemonteerd worden. Het is belangrijk alle oude lijm zorgvuldig te verwijderen met een kitschraper en de ondergrond goed te ontvetten. Het beste is de ondergrond daarna nog lichtjes op te schuren en weer stofvrij maken.

De industriële oplossingen van Eco-Point

Maak kennis met Eco-Point. In ons laboratorium in het Brabantse Halsteren ontwikkelen we veilige producten voor het verwijderen van montagekit en andere verontreinigingen. We vinden het belangrijk dat het product minstens net zo goed werkt dan uw huidige product. Hier testen we volop mee. Wilt u uw huidige montagekitverwijderaar vervangen? Wij komen graag bij u langs op locatie voor een gratis en vrijblijvende test. U krijgt persoonlijk advies van onze productexpert en u ervaart de werking van de producten in uw eigen toepassing.

Deze klanten gingen u voor

Geschikte producten voor het verwijderen van montagekit

 • Een van de BioSafe A verpakkingen

  BioSafe A - Krachtige, biologisch afbreekbare, industriële reiniger / ontvetter met de toevoeging van natuurlijke soda en oplosversterkers.

 • Een van de Dynasol GreenA verpakkingen

  Dynasol GreenA - Een veilige industriële reiniger/ontvetter op basis van een puur-natuur-oplosmiddel en aromaatarme koolwaterstoffen.

 • Een van de Natusol A verpakkingen

  Natusol A - Een veilige industriële reiniger/ontvetter op basis van een puur-natuur-oplosmiddel, emulgatoren en aromaatvrije synthetische koolwaterstoffen

 • Een van de Solveco A verpakkingen

  Solveco A - Hoogwaardige industriële reiniger/ontvetter op basis van zeer zuivere aromaatvrije synthetische koolwaterstoffen.

 • Een van de Thixsolv A verpakkingen

  Thixsolv A - Industriële reiniger/ontvetter op puur-natuur basis, met speciaal hechtende eigenschappen op verticale oppervlakken.

 • Een van de Meltasol Green C verpakkingen

  Meltasol Green C - Industriële reiniger, speciaal ontwikkeld voor het uitwendig reinigen van lijmapparatuur, vloeibare polymeren en latex, kleurstoffen die gebruikt worden in de kunststof industrie. Op basis van een puur-natuur-oplosmiddel, biologisch afbreekbaar.

 • Een van de MultiNext 600 C verpakkingen

  MultiNext 600 C - Veilige, krachtige reiniger voor de verwijdering van diverse uitgeharde 2K polymeren, coatings en harsen op basis van o.a. polyurethaan, polysulfides, isocyanaten of epoxies.

 • Een van de Remosolv C verpakkingen

  Remosolv C - Snelwerkend, veilig, biologisch afbreekbaar, verfafbijtmiddel en inktverwijderaar.

 • Een van de Safeco C verpakkingen

  Safeco C - Snel werkende reiniger/ontvetter gebaseerd op veilige en makkelijk afbreekbare oplosmiddelen, voor de verwijdering van allerlei vervuilingen in een chemisch gerelateerde omgeving zoals lijmen, kitten, harsen etc., en behoeft geen gevaarsymbolen.

Wilt u graag weten welk product het beste is voor uw specifieke situatie? Neem contact op met een van onze specialisten.

Contact opnemen

Of bel 0164 63 25 55

Deze klanten gingen u voor

Ervaar nu zelf de unieke aanpak van Eco-Point

Gratis testmonster aanvragen
Contact opnemen
 • Producten zonder gevarensymbolen
 • Eigen laboratorium en kenniscentrum
 • Persoonlijk advies op locatie
 • Ecologisch en economisch in gebruik
 • Specialist in professionele reinigingsproducten

Schrijf u in voor
de Eco-Point nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alles op het gebied van reiniging en ecologie!