Montagekit verwijderen

Wanneer is montagekit een probleem?

Montagekit is een lijm om twee of meer delen definitief aan elkaar vast te zetten. Montagekit valt niet in de categorie kit, maar in de categorie lijm. Voor meer informatie omtrent montagekitten (lijmen) verwijzen wij u naar het hoofdstuk over lijmresten verwijderen.

Verreweg de meeste soorten montagekitten bevatten oplosmiddelen om de montagekit soepel en verspuitbaar te houden terwijl het in de verpakking zit. Nadat de montagekit is aangebracht verdwijnen de oplosmiddelen onder invloed van lucht en hardt de montagekit uit. Omdat het enige tijd kan duren voordat kit helemaal is uitgehard, kunnen er ook na het aanbrengen nog oplosmiddelen vrijkomen. Montagekitten worden vaak verwijderd met producten waar schadelijke vluchtige stoffen in zitten. Dit is een arbo- en milieuonvriendelijke en gevaarlijke klus. Snelle verdamping van oplosmiddelen zorgt voor een schadelijke werkomgeving door hoge concentraties in de lucht en kan hierdoor een bijdrage leveren aan O.P.S. (Organo Psycho Syndroom of 'schildersziekte'). Dit is een onomkeerbare aantasting van de hersenen door inademing van schadelijke oplosmiddelen.

Montagekit verwijderen

Montagekit verwijderen is een tijdrovende bezigheid. Wanneer de montagekit langere tijd op een ondergrond zit, wordt het lastig om deze te verwijderen. De moeilijkheidsgraad hiervan is ook afhankelijk van de ondergrond (plastic, steen, autolak, glas, hout etc.). Slecht gereinigde lijm- en randapparatuur kan storing en productie-uitval veroorzaken. Het is belangrijk alle oude kit zorgvuldig te verwijderen met een kitschraper en de ondergrond goed te ontvetten. Het beste is de ondergrond daarna nog lichtjes op te schuren en weer stofvrij maken.

De industriële oplossingen van Eco-Point

Maak kennis met Eco-Point. In ons laboratorium in het Brabantse Halsteren ontwikkelen we veilige producten voor het verwijderen van montagekit en andere verontreinigingen. We vinden het belangrijk dat het product minstens net zo goed werkt dan uw huidige product. Hier testen we volop mee. Wilt u uw huidige montagekitverwijderaar vervangen? Wij komen graag bij u langs op locatie voor een gratis en vrijblijvende test. U krijgt persoonlijk advies van onze productexpert en u ervaart de werking van de producten in uw eigen toepassing.

Veilige kitverwijderaars

 

Natusol Safeco Natusafe Multinext 600

Voor het verwijderen van tectyl-, bitumen- en kitresten

Bevat gevaarsymbolen

Vervanging voor aceton, wasbenzine en thinners 

Bevat géén gevaarsymbolen.

Voor het verwijderen van inkt, lijm en coatings

Bevat géén gevaarsymbolen.

Voor het verwijderen van (2 componenten) kleefstoffen, kitten, harsen (PU, epoxies, polyurea), coatings/lakken en inktresten.

Bevat slechts één gevaarsymbool.

Meer info Meer info Meer info Meer info

 

 

Deze klanten gingen u voor

Ervaar nu zelf de unieke aanpak van Eco-Point

Gratis testmonster aanvragen
Contact opnemen
  • Producten zonder gevarensymbolen
  • Eigen laboratorium en kenniscentrum
  • Persoonlijk advies op locatie
  • Ecologisch en economisch in gebruik
  • Specialist in professionele reinigingsproducten

Schrijf u in voor
de Eco-Point nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alles op het gebied van reiniging en ecologie!