Lakken en coatings verwijderen

Lakken en coatings oplossen met Ecoatex

Ecoatex kan ingezet worden voor:

  • Het reinigen van verfpompen en spuitapparatuur, vervuild met 1 of 2K epoxy primers;
  • Het reinigen van verfpompen en spuitapparatuur, vervuild met 1 of 2K PU lak;
  • Het verwijderen van oversprays op glas van de lampen in de spuitcabine en eventueel ook de wanden (eerst testen) en/of tegelvloeren;
  • Reinigen van spuitonderdelen bij diverse lakken.

Ecoatex kan tevens ingezet worden voor de verwijdering van onder andere synthetische en waterverdunbare alkydharssystemen, chloorrubberverven, hybridesystemen, dispersieverven, poly-urethaanalkyden, vernissen en sierpleisters en bepaalde lijmsoorten.

Lakken en coatings: wat is het probleem?

Bij het verwijderen van lakken en coating gebruiken bedrijven vaak zeer vluchtige, schadelijke en milieubelastende producten, vaak gebaseerd op stoffen als methyleenchloride en thinners. Deze stoffen zijn zeer schadelijk voor mens en milieu en leveren een grote bijdrage aan de vorming van O.P.S. (Organo Psycho Syndroom of ‘schildersziekte’). Tevens lopen filters van verfspuiten en -pompen regelmatig vol bij gebruik van thinner als spoelmiddel.

Lakken en coatings reinigen

Eco-Point introduceert de vervanger voor thinner. Er bestaat nu een veilige manier van reinigen van 1 of 2K epoxy- en lakpompen inclusief bijbehorende spuitapparatuur. Het product kan op dezelfde manier worden gebruikt als uw huidige thinner en andere spoelmiddelen. Ecoatex heeft een lange standtijd en brengt geen gevaren met zich mee (geen gevarensymbolen). Gezien het veilige karakter van Ecoatex is het product revolutionair en een vervanger voor vele chemische milieubelastende en gezondheids- schadelijke oplosmiddelen zoals de vele soorten thinners. Uw VOS-boekhouding zal drastisch omlaag gaan.

Voordelen van Ecoatex

Ecoatex is mild van geur en absoluut vrij van schadelijke oplosmiddelen zoals aceton, methyleenchloride, xyleen, tolueen en aromatische koolwaterstoffen. Het is een uitstekend alternatief om het schadelijke thinner te vervangen en bestaat uit biologisch afbreekbare bestanddelen, werkt snel en is veilig in gebruik!

De industriële oplossingen van Eco-Point

Maak kennis met Eco-Point. In ons laboratorium in het Brabantse Halsteren ontwikkelen we veilige producten voor het verwijderen van lakken en coatings en andere verontreinigingen. We vinden het belangrijk dat het product minstens net zo goed werkt dan uw huidige product. Hier testen we volop mee. Wilt u uw huidige lak- of coatingverwijderaar vervangen? Wij komen graag bij u langs op locatie voor een gratis en vrijblijvende test. U krijgt persoonlijk advies van onze productexpert en u ervaart de werking van de producten in uw eigen toepassing.

Geschikte producten voor het verwijderen van lakken en coatings

Wilt u graag weten welk product het beste is voor uw specifieke situatie? Neem contact op met een van onze specialisten.

Contact opnemen

Of bel 0164 63 25 55

Deze klanten gingen u voor

Ervaar nu zelf de unieke aanpak van Eco-Point

Gratis testmonster aanvragen
Contact opnemen
  • Producten zonder gevarensymbolen
  • Eigen laboratorium en kenniscentrum
  • Persoonlijk advies op locatie
  • Ecologisch en economisch in gebruik
  • Specialist in professionele reinigingsproducten

Schrijf u in voor
de Eco-Point nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alles op het gebied van reiniging en ecologie!