Eco aceton

Eco aceton van Eco-Point

Veilig vervangers van aceton zijn Duposolv Green, Biosol Special Green en Safeco. Safeco is zelfs gevaarsymboolvrij. Dit betekent dat het product geen enkele gevaaraanduiding (symbool) of waarschuwing behoeft en er dus geen gevaarsymbool/label nodig is. En dat het product dus veilig is voor mens en milieu. Ook Biosol Special Green heeft een sublieme ontvettende werking en laat geen residu achter. Onze Duposolv Green is volkomen aromaat- en halogeenvrij en droogt snel.

Wat is eco aceton?

Bij het verwijderen van verven, lakken of coatings gebruikt men vaak agressieve, zeer vluchtige en milieubelastende producten. Deze zijn vaak gebaseerd op schadelijke stoffen als aceton, methyleenchloride, MEK, alcohol, ethylacetaat, thinner en tolueen. Bij inademen of inslikken kunnen symptomen optreden als duizeligheid, slaperigheid, oogirritatie en irritatie van de luchtwegen. Ook leveren veel van deze stoffen een grote bijdrage aan de vorming van OPS (Organisch Psychosyndroom of 'schildersziekte'). Door de hoge dampspanning van deze vluchtige stoffen wordt aceton aangemerkt als VOS (Vluchtige Organische Stof).

Door een slimme combinatie van grondstoffen hebben we diverse alternatieven voor aceton ontwikkeld. Deze zijn werken lang, zijn VOS-arm en reinigt goed in de kleinste holtes en bochtjes.

Waarvoor wordt eco aceton gebruikt?

Eco aceton kan ingezet worden voor de verwijdering van onder andere 2-componenten systemen, alsmede alkydsystemen. Ook zijn de producten geschikt voor het verwijderen van vernissen, lakken en bepaalde lijmsoorten.

Deze klanten gingen u voor

Ervaar nu zelf de unieke aanpak van Eco-Point

Gratis testmonster aanvragen
Contact opnemen
  • Producten zonder gevarensymbolen
  • Eigen laboratorium en kenniscentrum
  • Persoonlijk advies op locatie
  • Ecologisch en economisch in gebruik
  • Specialist in professionele reinigingsproducten

Schrijf u in voor
de Eco-Point nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alles op het gebied van reiniging en ecologie!