Reinigingsproblemen

Op deze pagina's belichten we een aantal veel voorkomende problemen omtrent reiniging en onderhoud. Elk probleem heeft zijn eigen kenmerken, oorzaken, nadelen en oplossingen. Vanuit onze heldere ecologische filosofie hebben we per reinigingsprobleem specifieke oplossingen. Een veilig alternatief op traditionele, milieubelastende middelen zoals thinner, aceton, remmenreiniger en velgenreiniger.

 • Desinfectiemiddelen

  Desinfectie

  Ten tijden van een epidemie is het belangrijk om extra te letten op schone contactvlakken. Dat zijn de kritische plekken waar de overdracht van ziekteverwekkers het vaakst plaatsvindt. Een goede hygiëne behelst zowel reinigen als desinfecteren wanneer nodig. Anders gezegd: zonder goede reiniging heeft desinfectie geen zin.

  Desinfecteren en extra hygiene maatregelen

 • Remreiniger: Biologisch afbreekbaar

  Remreiniger

  Remreiniger is een zeer krachtige reiniger en ontvetter waarmee u vuil, vet, olie en remvloeistof kunt verwijderen van auto-onderdelen. Zoals de naam al doet vermoeden is remmenreiniger met name bedoeld voor het reinigen van uw remonderdelen.

  Het reiniger van remmen

 • Lijmresten verwijderen

  Lijmresten op een vloer

  Het verwijderen van lijmresten is een klus die veel voorkomt in de verpakkingsindustrie, bouw en interieurinrichting, meubelbranche, kartonindustrie en automotive.

  Meer over het verwijderen van lijmresten

 • Eco aceton

  Bij het verwijderen van verven, lakken of coatings gebruikt men vaak agressieve, zeer vluchtige en milieubelastende producten. Deze zijn vaak gebaseerd op schadelijke stoffen als aceton, methyleenchloride, MEK, alcohol, ethylacetaat, thinner en tolueen. Bij inademen of inslikken kunnen symptomen optreden als duizeligheid, slaperigheid, oogirritatie en irritatie van de luchtwegen.

  Meer over Eco aceton

 • RVS schoonmaken

  RVS schoonmaken

  RVS (inox) wordt ook wel roestvrij staal genoemd. Deze benaming is niet helemaal juist omdat RVS zeker kan roesten. RVS heeft een herstellend vermogen en een beschermlaag die aan kan groeien, maar onder bepaalde omstandigheden kunnen er toch roestplekjes ontstaan. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer het materiaal in aanraking komt met chloor.

  Het schoonmaken van RVS/Inox

 • Biologisch afbreekbaar hars verwijderen

  Hars op een oppervlak

  Een kunsthars is een synthetische stof die dezelfde kenmerken heeft als een natuurlijke hars: het is gietbaar, zacht maar goed hechtend.

  Meer over het verwijderen van hars

 • Ontvetten

  Ontvetten

  Ontvetten is het verwijderen van verontreinigingen die bestaan uit olie, vetten en los vuil. Ontvetten is nodig om vervuilde machineonderdelen te reinigen. Ook is het noodzakelijk om een goede hechting van bijvoorbeeld verf, lijmverbindingen of kit te garanderen. Ontvetten wordt toegepast in bijna elke sector.

  Meer over ontvetten

 • Verf en latex verwijderen

  Verfresten op een houten paneel

  Verf bestaat veelal uit drie delen, een vast gedeelte en twee vloeibare delen. Het vaste deel bestaat uit verfstof, dat wil zeggen pigment of kleurstof. Het eerste vloeibare deel is het bindmiddel (een natuurlijke hars, synthetische hars of olie die na droging vast wordt. Het tweede vloeibare deel is een verdunner (water of terpentijn).

  Meer over het verwijderen van verf(resten)

 • Professioneel schoonmaken

  Professioneel ontvetten

  Professionele schoonmaak (ook wel industriële schoonmaak genoemd) onderscheidt zich van huishoudelijke schoonmaakwerkzaamheden. Bij professionele reiniging en onderhoud worden vaak grote oppervlakken schoongemaakt, worden machines en gereedschappen ingezet, wordt gewerkt met werkinstructies en is dikwijls veel vakkennis vereist.

  Meer over professioneel onderhoud en reiniging

 • Kalk verwijderen

  Kalk verwijderen

  Als er veel kalk in het water zit heet dit hard water. Deze kalkdeeltjes zijn erg klein en onzichtbaar voor het blote oog. Bij het verwarmen en opdrogen van hard water slaat calcium- en magnesiumcarbonaat (kalkaanslag) neer op oppervlakten en wordt het zichtbaar.

  Kalkaanslag/kalk verwijderen

 • Lakken en coatings verwijderen

  Lakken en coatings verwijderen

  Bij het verwijderen van lakken en coating gebruiken bedrijven vaak zeer vluchtige, schadelijke en milieubelastende producten, vaak gebaseerd op stoffen als methyleenchloride en thinners. Deze stoffen zijn zeer schadelijk voor mens en milieu. Tevens lopen filters van verfspuiten en -pompen regelmatig vol bij gebruik van thinner als spoelmiddel.

  Meer over het verwijderen van lakken en coatings

 • Groene aanslag verwijderen op ecologische manier

  Groene aanslag op een muur

  Vrijwel iedereen heeft er last van in de tuin en eventueel ook op het terras: groene aanslag. Maar wat is het precies en hoe verwijder je dat de groene aanslag?

  Meer over het verwijderen van groene aanslag

 • Eco thinner

  Er bestaat nu een veilige manier van reinigen van 1 of 2k epoxy- en lakpompen inclusief bijbehorende spuitapparatuur. Het product kan op dezelfde manier worden gebruikt als uw huidige thinner en andere spoelmiddelen en is dus een prima alternatief voor thinner.

  Meer over Eco thinner

 • Biologisch afbreekbare ultrasoon reiniger

  Ultrasoonbad-reinigen-eco-point

  Bij ultrasoon reinigen ontstaan door middel van ultrasone geluidsgolven kleine vacuümbelletjes (cavitatie) in een vloeistof. Wanneer die imploderen, komt er energie vrij die het vuil van ondergedompelde stukken verwijdert.

  Meer over ultrasoon reinigen

 • Montagekit verwijderen

  Montagekit verwijderen

  Montagekit is een lijm om twee of meer delen definitief aan elkaar vast te zetten. Montagekit valt niet in de categorie kit, maar in de categorie lijm. De verwarring tussen lijmen en kitten ontstaat soms omdat veel lijmen, behalve in tubes en flacons, ook in kokers worden geleverd. Deze kennen we van de kit. Montagekit is dus een aparte productgroep.

  Meer over het verwijderen van montagekit

 • Vervanger voor ethanol

  Vervanger ethanol

  Ethanol alcohol heeft een ontsmettende werking en is een vluchtige stof. Dat betekent dat de stof snel verdampt. Het is ook zeer brandbaar. Door hun hoge verdampingsgraad en vetoplossend vermogen wordt ethanol als oplosmiddel nog steeds op grote schaal gebruikt in verven, lakken, lijmen en in reinigings- en ontvettende middelen.

  Meer over ethanol vervangen

 • Velgenreiniger

  Velgenreiniger

  Naast atmosferische vervuiling zorgen metaaldeeltjes als koper en ijzer voor een vervuilde aanblik. Deze deeltjes komen vrij bij wrijving over de rails, stroomkabels, stroomafnemers, remmen, etc.

  Meer over velgenreiniger

Ervaar nu zelf de unieke aanpak van Eco-Point

Gratis testmonster aanvragen
Contact opnemen
 • Producten zonder gevarensymbolen
 • Eigen laboratorium en kenniscentrum
 • Persoonlijk advies op locatie
 • Ecologisch en economisch in gebruik
 • Specialist in professionele reinigingsproducten

Schrijf u in voor
de Eco-Point nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alles op het gebied van reiniging en ecologie!