Remosolv Plus YPEpoxy filler cleaner, voc free

Snelwerkend, veilig, biologisch afbreekbaar spoelmiddel voor het reinigen van plamuurmessen, VOS-vrij en eventueel waternaspoelbaar door toevoeging van emulgatoren.

Eco-Point introduceert dè veilige manier van reinigen van plamuurmessen. Het product kan op een zelfde manier worden gebruikt als de huidige thinners. Het product Remosolv Plus YP heeft een 5 X langere standtijd, brengt geen gevaren met zich mee (geen gevarentekens). Is een snelwerkend VOS vrij product, geformuleerd uit biologisch afbreekbare bestanddelen. Gezien het veilige en ecologisch verantwoorde karakter van Remosolv Plus YP is het product revolutionair en een mogelijke vervanger voor vele chemische milieubelastende en gezondheidsschadelijke oplosmiddelen.
Door de toevoeging van emulgatoren wordt het product gemakkelijk naspoelbaar met water en kan dus op eenvoudige wijze verwijderd worden.

Meer weten over dit product? Of meteen een testmonster aanvragen? Neem contact op met een van onze specialisten.

Of bel 0164 63 25 55

Problematiek

Bij schilder-, coating- , schadeherstel- en polyesterverwerkende toepassingen in yachtpainting bedrijven, gebruikt men vaak agressieve, zeer vluchtige, schadelijke en milieubelastende producten, vaak gebaseerd op stoffen als aromatische koolwaterstoffen, aceton, tolueen, thinners etc. Deze stoffen zijn zeer schadelijk voor mens en milieu. Veel van deze stoffen leveren dan ook een grote bijdrage aan de vorming van O.P.S. (Organo Psycho Syndroom of ‘schildersziekte’). Door de snelle verdamping van deze vluchtige stoffen moeten deze aangemerkt worden als VOS (Vluchtige Organische Stof).

De oplossing

Remosolv Plus YP is mild van geur en absoluut vrij van methyleenchloride, aromatische koolwaterstoffen, aceton, tolueen, xyleen etc. en een uitstekend alternatief om het schadelijk VOS houdende thinners te vervangen. Remosolv Plus YP bestaat uit biologisch afbreekbare bestanddelen, werkt snel en is veilig in gebruik.

Speciale voordelen

 • Kan zowel voor binnen- als buitenobjecten worden gebruikt.
 • Heeft een milde geur en is dus prettig in gebruik.
 • Is vloeibaar en kan gebruikt worden via sprayen, dompelen, doek en borstelen en kan weggenomen worden met een (vochtige) doek of met goed absorberend papier of door afspoelen met water.
 • PBM`s worden tot een minimum beperkt.
 • Is veilig en zuinig in gebruik, door een zeer hoog vlampunt en een lage dampspanning.
 • VOS vrij dus geen registratie voor oplosmiddelenboekhouding
 • Biologisch afbreekbaar.

De toepassing

Remosolv Paint Remover YP kan ingezet worden voor:

 • Het reinigen van plamuurmessen vervuild met epoxy plamuur.
 • Plamuuromgeving als RVS plamuurmesbakken en spuitreinigings units voor o.a. watergedragen systemen enz.
 • Het verwijderen van oversprays op glas van de lampen in de spuitcabine en eventueel ook de wanden (eerst testen) en/of tegelvloeren (zeker bij watergedragen laksystemen).
 • Reinigen van spuitonderdelen bij diverse lakken (eerst testen).

Tevens een prettig verwerkend en vooral veilig product voor synthetische en waterverdunbare alkydharssystemen, chloorrubberverven, hybridesystemen, dispersieverven, poly-urethaanalkyden, vernissen en sierpleisters, bepaalde lijmsoorten en diverse inktsoorten.

Opmerkingen

Ondanks het feit dat Remosolv Plus YP een veilig product is verdient het de aanbeveling langdurig huidcontact te vermijden, dit in verband met de sterk ontvettende eigenschappen. Op kunststoffen en rubbers eerst uitproberen. Zeer zuinig in gebruik door het hoge vlampunt van 103°C.

Werkwijze

Remosolv Plus YP gelijkmatig opbrengen met kwast, via nevelen, dompelen of doek op de plamuurmessen.
De inwerktijd varieert van 1 tot 30 min. afhankelijk van het te verwijderen systeem, de omgevingstemperatuur en de totale laagdikte.
Na gebruik afnemen met een (vochtige) doek, of met goed absorberend papier of afspoelen met water. Na reinigen van vloeren zijn, met behulp van doeken, water en/of een schrobzuigmachine, eventuele resten eenvoudig te verwijderen.

Materiaalverbruik

Minimaal 5 keer zuiniger dan thinner, afhankelijk van het te verwijderen systeem, de omgevingstemperatuur en de laagdikte van het te verwijderen materiaal.

Verpakking

Eco-Point International verpakt haar producten in metaal of in polyethyleen H.D. en neemt bij vervolgorders lege/schone verpakking kosteloos retour voor recycling of reconditionering. P.E. heeft bij verbranding geen schadelijk effect op het milieu.

Sprayflessen van Eco-Point International zijn gemaakt van PE of PET: licht van gewicht, gering grondstofverbruik per verpakking, gering energieverbruik bij productie, vrijwel onbreekbaar, dus een lange levensduur, geringe hoeveelheden afval bij productie en latere recycling, geen schadelijke stoffen bij verbranding, 100% recyclebaar.

Alle onderhouds- en reinigingsmiddelen voor de sector 'Yachtpainting'

Ervaar nu zelf de unieke aanpak van Eco-Point

Gratis testmonster aanvragen
Contact opnemen
 • Producten zonder gevarensymbolen
 • Eigen laboratorium en kenniscentrum
 • Persoonlijk advies op locatie
 • Ecologisch en economisch in gebruik
 • Specialist in professionele reinigingsproducten

Vind hier uw onderhouds- en schoonmaakmiddelen